Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Και τα δικά σας δικά μου!

Από τον χθεσινό λόγο του Φιορεντίνου στο "Γρυπάρειο":

"Το ποσοστό της Δημοτικής Αρχής των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης, έπεσε από το 51% του 2006 στο 42% της περασμένης Κυριακής. Αντίθετα, το ποσοστό όλων εμάς που αγωνιζόμαστε για να περάσει η Μύκονος σε μία άλλη εποχή, αν και διασπασμένο, αυξήθηκε από το 50% του 2006 στο 60% της περασμένης Κυριακής!!! Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για το νησί μας.
Έξι στους δέκα Μυκονιάτες τους απέρριψαν και απαίτησαν να τελειώσει το καθεστώς που διοικεί το νησί τα τελευταία 20 χρόνια!"


Μάλιστα! Ωραία αριθμητική!
Όσοι δεν ψήφισαν δηλαδή Φιορεντίνο, οι τρεις χιλιάδες τρακόσιοι και βάλε (3336), το 68% περίπου των εγκύρων ψηφοδελτίων, να πω και γω οτι ΔΕΝ τον ήθελαν; Ότι τον απέρριψαν;
Δεν είναι έτσι βέβαια..
Οι κανόνες της δημοκρατίας δεν ερμηνεύονται κατά πως μας συμφέρει, αλλά κατά πως οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Και οι νόμοι για τις εκλογές που ψηφίστηκαν και ισχύουν άλλα λένε.. Λένε οτι αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, τότε ο πρώτος και ο δεύτερος θα πάνε να αναμετρηθούν και πάλι, έτσι απλά και ωραία..
Αυτά είναι αυτονόητα και τα καταλαβαίνει και ο πιο "άσχετος" με τα εκλογικά και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως του "κατέβηκε" του Αντρέα αυτή η κοτσάνα...

Δηλαδή αν την Δευτέρα βγεί κανένα 60άρι υπέρ του Μέγα;
Τι θα λέει;
Οτι άλλαξαν γνώμη και δεν τον απέρριψαν;

2 σχόλια:

  1. Σωστή η σαβράδα! Τόσα και άλλα τόσα θα μπορούσα να πω για την ανάλυση που έκανε. Παιδαριώδης και υποτιμά την νοημοσύνη μας! "Πας μη Έλλην βάρβαρος" . Είδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι έπρεπε να λέμε στις περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου ο εκλογικός νόμος όριζε τον νικητή των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, ακόμη και με ένα "φτωχό" 42%! Δηλαδή η μειοψηφία και με την βούλα στην εξουσία και μάλιστα το 58% στην αντιπολίτευση..
    Όλοι καταλαβαίναμε την καθαρή "αδικία" αλλά δεν θυμάμαι εγώ να έγιναν "κινητοποιήσεις" των αδικημένων της "πλειοψηφίας". Αρκεί που το νομοθέτημα ήταν από το "δικό" μας χέρι υπογεγραμμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή