Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης σάρωσε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Ο συνδυασμός του «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» που υποστηριζόταν από το Πασοκ, πήρε από τον πρώτο γύρο το εντυπωσιακό 50,90%, δηλαδή 86,735 ψηφάκια από την Δωδεκάννησο και τις Κυκλάδες και έτσι είναι ο μόνος και ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης της μεγάλης μεταρύθμισης του "Καλλικράτη". Να σημειώσουμε εδώ οτι ο δεύτερος υποψήφιος κ.Χ.Κόκκινος που είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. "πάτωσε" κυριολεκτικά, βυθίζοντας τα ποσοστά της στο 31%..

Ο νικητής Γιάννης Μαχαιρίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου μεγάλη τιμή και βαρύ φορτίο, το οποίο είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς, τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, για τη ψήφο εμπιστοσύνης σας και για την εντολή που μας δώσατε να δουλέψουμε με συνέπεια και πάθος για να ανανεώσουμε τις ελπίδες σας και να αναζωογονήσουμε τα νησιά μας.

Η ετυμηγορία σας ήταν ένα σαφές μήνυμα. Πολιτικό και ανθρώπινο. Το πήραμε, το αξιολογήσαμε και το κάνουμε πυξίδα μας. Γίνεται για εμάς δέσμευση να αναδειχθεί το Νότιο Αιγαίο σε χώρο των μεγάλων προκλήσεων και ευκαιριών, αλλά και σε πεδίο ρήξεων και συγκρούσεων με ό, τι και όσους δεν θα κατανοήσουν ότι τα νησιά μας αξίζουν πολλά.

Αυτή την αποστολή αναλαμβάνει το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Η ψήφος των Δωδεκανησίων και Κυκλαδιτών διασφάλισε τον πλουραλισμό και τη σύνθεση στο κορυφαίο πολιτικό όργανο του νέου θεσμού, στοιχείο που αποτελεί αφετηρία κοινών αγώνων και διεκδικήσεων για όλα αυτά που ενώνουν τους νησιώτες.

Τώρα πάμε μπροστά. Με ενιαία και πιο ισχυρή φωνή παλεύουμε για όσα στερήθηκαν οι Αιγαιοπελαγίτες και αυτά που δικαιούνται.

Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου για τον όμορφο και νικηφόρο αγώνα που δώσαμε σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Συγχαίρω επίσης τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων και τους υποψηφίους συμβούλους τους, που επέλεξαν το Νότιο Αιγαίο για να εκφράσουν και αυτοί τις αγωνίες τους για το αύριο των νησιών μας.

Θα πάμε όλοι μαζί, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παραμερίζοντας ιδεολογικές διαφορές και κάνοντας σημαία μας την ευημερία των νησιών μας.

Θα μοιραστούμε τις ίδιες ελπίδες και προσδοκίες, μαζί θα ονειρευτούμε, μαζί θα απαντήσουμε στην πρόκληση να ριζώσει ο νέος θεσμός και να γίνει το Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας.

Σε αυτό συμφωνούμε όλοι, αυτό γίνεται στόχος ζωής για όλους μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Ας προσθέσω εδώ οτι ο Βασίλης Μαργάρας από τον συνδυασμό του Μαχαιρίδη, εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος για την Μύκονο.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΗ!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Μύκονο:
ΜΑΡΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 765 *
ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ 118
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου