Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Από θαυματοποιοί... επαίτες!

Ιρλανδία:
Δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν μετά τη ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Ο Μπράιαν Κόουεν αντιστέκεται στην άμεση διεξαγωγή εκλογών επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την επιβίωση της κυβέρνησης έως την έγκριση του προϋπολογισμού το Δεκέμβριο, ωστόσο η αντιπολίτευση ζητά να στηθούν άμεσα κάλπες και το Σιν Φέιν κατέθεσε ήδη πρόταση μομφής.


Αλλη μια συντηρητική κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα στην Iρλανδία και κατάφερε μέσα σε δύο μόνο χρόνια να μετατρέψει τη χώρα τους, από το "Ιρλανδικό θαύμα" με τα επαναλαμβανόμενα ρεκόρ ανάπτυξης, σε "επαίτη" βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό  μηχανισμό στήριξης, ο οποίος να μην το ξεχνάμε ήταν το αποτέλεσμα της μαραθώνιας προσπάθειας του Γ.Παπαντρέου στην αρχή της χρονιάς.

Αντίθετα ο αρχηγός της σημερινής αντιπολίτευσης, παραμένει προσκολλημένος στο λαϊκίστικο αλλά ψεύτικο  μοτίβο "δείχνω καλός, πάω καλά".

Για θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεολαίοι..

A.Σαμαράς:
Κέρκυρα, 11/10/2010:
«Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση… Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Τους προτείναμε να κάνουν ό, τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32% – διπλάσιο από το δικό μας! – αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για ένα χρόνο μπροστά, ως τα μέσα του 2011!».

Bόλος, 21/10/2010: “Υπήρχε κι άλλος δρόμος… Το ότι υπήρχε άλλος δρόμος το έδειξαν, πριν λίγες εβδομάδες, δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Που, με προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν με ακριβά επιτόκια… Πολύ πιο ακριβά απ’ ό, τι μπορούσαμε να δανειστούμε εμείς τον Ιανουάριο. Δανείστηκαν ακριβά, αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Το λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν, δεν ανέλαβαν. Να σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία έχει έλλειμμα διπλάσιο από το δικό μας. Ακόμα και από το αναθεωρημένο… Κι όμως, βγήκε και δανείστηκε ακριβά. Δεν υπέγραψε Μνημόνιο”.

Διορατικότατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου