Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Με το κεφάλι στην .. άμμο!

Προσωπικά δεν περίμενα τον Μέγα τόσο καλό στη κεντρική ομιλία του στο θεατράκι.
Τα είπε έξω απ'τα δόντια και ασφαλώς όλοι καταλάβαμε τι συνέβαινε για δεκαετίες στη Δημαρχία.
Καταλαβαίνουμε πλέον που οφείλεται αυτή η φαινομενικά "αταίριαστη" υποστήριξη των πρώην δημάρχων του νησιού στον Φιορεντίνο.
Ειδικά ο πρόσφατα παραιτηθείς, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ανασφαλής - το λιγότερο - όσο ο Μέγας είναι εκεί και αποκαλύπτονται τα έργα του τα περασμένα χρόνια. Η υποστήριξη έως εσχάτων δεν είναι αφιλοκερδής! Περιμένουν ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον.
Προσπαθούν να "κρυφτούν" στην άμμο..
Όμως οι υποθέσεις είναι σοβαρές, η δικαιοσύνη προχωράει αργά αλλά σταθερά και δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς!!

Ανάμεσα όμως στα όσα αποκαλυπτικά ακούσαμε από τον Μέγα, μεγάλη εντύπωση μου έκανε η αναφορά του στις βεβαιωμένες καταθέσεις χρημάτων στον προσωπικό λογαριασμό του κατηγορούμενου διευθυντή της πολεοδομίας από το ταμείο του Δήμου, το 1996 και το 1999.
Και βέβαια αυτά ήταν γνωστά. Μάλιστα εγώ εδώ έγραφα τότε στις 2 του Σεπτέμβρη:

"Εντύπωση προξενεί η αναφορά της εισαγγελίας για ύπαρξη καταθέσεων χρημάτων στους επίμαχους προσωπικούς λογαρισμούς, από τον δήμο Μυκόνου το 1996 και το 1999! Τι δουλειές είχε ο δήμος τότε και χρειάστηκαν "καταθέσεις" στον προσωπικό λογαριασμό;
Θα μάθουμε άραγε ποτέ;"


Δεν έχει τέλος ο διασυρμός...


Και την Παρασκευή, άκουσα τον Μέγα να λέει στην ομιλία του σχετικά με αυτές τις καταθέσεις τα εξής απίστευτα:

"Υποσχέθηκα από την αρχή της ομιλίας μου να μιλήσω ανοιχτά και ξεκάθαρα. Γιατί θέλω να ξέρετε και γιατί δεν θέλω να μου πει κάποιος ότι ήξερα και δεν μιλούσα. Η υπόθεση του σκανδάλου στην πολεοδομία Σύρου πέρα από τον χρηματισμό του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τον κ. Φιορεντίνο, αποκάλυψε και κάτι ακόμα:
Τον χρηματισμό του ιδίου υπαλλήλου της πολεοδομίας από τον ίδιο τον Δήμο Μυκόνου στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ζητήθηκε εγγράφως από την εισαγγελία να το ερευνήσω. Και το ερεύνησα μέσω της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου. Η οικονομική υπηρεσία απάντησε εγγράφως ότι στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ούτε επίσημη εκταμίευση των αντίστοιχων ποσών έγινε, ούτε χρηματικό ένταλμα υπάρχει, ούτε και επίσημη κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του υπαλλήλου αυτού.

Προώθησα άμεσα με γραπτή μου καταγγελία την απάντηση αυτή στην εισαγγελία, γιατί το θέμα είναι και σοβαρό και ύποπτο. Γιατί, αφού τα χρήματα κατατέθηκαν από τον λογαριασμό του Δήμου Μυκόνου χωρίς να εκταμιευτούν από το ταμείο του, σημαίνει ότι λειτουργούσε παράλληλα και ένα άλλο ανεπίσημο ταμείο.
Θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, γιατί υποψιάζομαι ότι υπάρχουν και άλλες καταθέσεις παρόμοιου χαρακτήρα, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που έδιναν εντολές για να διατηρείται τέτοιο ανεπίσημο ταμείο στον Δήμο Μυκόνου.

Γιατί κάποτε πρέπει, επιτέλους να πέσει φως στο σκοτάδι που φροντίζουν να κρατάνε το νησί μας όλοι αυτοί που έχουν σήμερα ταμπουρωθεί πίσω από τα ανώνυμα blogs σκορπώντας λάσπη για να θολώσουν τα νερά."


Ολόκληρη η ομιλία του Μέγα στο θεατράκι της Λάκκας

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι Μυκονιάτες "συγκράτησαν" αυτή την καταγγελία. Μιλάει για πιθανότητα ύπαρξης επί δεκαετίες "μαύρου ταμείου - ανεπίσημου ταμείου" στον Δήμο Μυκόνου!!
Θέλει λοιπόν και ρώτημα;
Γιατί το γύρισαν στο καλαματιανό οι πρώην;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου