Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νενικήκαμεν ανέκραξαν μεν... αλλά;

"Νενικήκαμεν" μεν ανέκραξαν οι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ", αλλά δεν επιβιβάστηκαν στην βάρκα της εξουσίας. Καθαρή νίκη περίμενε ο Μέγας. Πολλοί του έλεγαν οτι είναι υπερ-αισιόδοξος, αλλά αυτός επέμενε οτι οι Μυκονιάτες θα δούν "πίσω από τα λόγια τα παχιά" ποιοί κρύβονται. Εν μέρει είχε τα δίκια του. Με ένα αξιοπρεπέστατο 41,70% περνά πρώτος στον δεύτερο γύρο της μαραθώνιας όπως εξελίσσεται εκλογικής αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά δεύτεροι οι της "ΕΠΟΜΕΝΗΣ" [κυριολεκτικά επόμενοι] τα έβαψαν μαύρα... Αν πέρναγες έξω από το εκλογικό τους κέντρο χθες τη νύχτα, θα έλεγες οτι έχουν "κηδεία"!! Πάντως για μένα το ποσοστό 32,88% που συγκέντρωσε ο "συνασπισμός" των πρώην, είναι αξιόμαχος και έχει αρκετές ελπίδες για την επόμενη Κυριακή, αρκεί να κόψουν λίγο τα μεγάλα λόγια, την ρεβανσιστική ρητορική, το βρισίδι, τις απειλές, την αρνητική "διαφήμιση" του αντιπάλου.... Πολλά ζητάω αλλά αυτά είναι που τους καταλογίζουν στα καφενεία.. Αυτό που ακούω είναι ο "συγκαλλυμένος" φόβος για άδικες διακρίσεις και επιλεκτική μεταχείρηση,αν εκλεγούν.. Ειδικά οι προερχόμενοι από το "σώμα" καλά θα είναι να ξεχάσουν οτι κάποτε είχαν παρόμοια "γούστα" και "προνόμια"..
Σήμερα είναι πολίτες σαν και μας, ζητάνε την ψήφο του Μυκονιάτη και τίποτα περισσότερο...

Τα αποτελέσματα όπως τα δίνει το ΥΠΕΣ στις 6,30 πμ.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ : 41,69% ΨΗΦΟΙ: 2072 ΕΔΡΕΣ: 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ : 32,88% ΨΗΦΟΙ: 1634 ΕΔΡΕΣ: 4
ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ: 13,18 ΨΗΦΟΙ: 655 ΕΔΡΑ : 1
Κ.Ε.Πο.Μ. : 12,25 ΨΗΦΟΙ: 609 ΕΔΡΑ : 1

Η "Ελάσσον" αντιπολίτευση δεν κατάφερε να "βάλει" περισσότερους συμβούλους εκτός από τον/ην επικεφαλή του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυρία Νάζου μας έχει υποσχεθεί οτι θα είναι έντονη η παρουσία της στα κοινά και μάλιστα θα ασκήσει σκληρό έλεγχο και κριτική με προτάσεις. "Δεν θα περάσουν καλά με μένα" έλεγε στις ομιλίες της και μακάρι να το εννοούσε.

Από την "ΑΝΟΙΞΗ" ο Αντώνης θα είναι και πάλι παρών. Κατά την άποψή μου, το αποτέλεσμα των εκλογών, αδικεί κυρίως τον ήπιο χαρακτήρα και την διάθεση για προσφορά του Αντώνη. Οι Μυκονιάτες "πολώθηκαν" γύρω από τους δύο μονομάχους από νωρίς και δεν έμεινε "χώρος" για την Άνοιξη.
Επίσης θα τολμήσω να πω, οτι ο Αντώνης αν και ο ίδιος νηφάλιος και σωστός, είχε στον συνδυασμό του ανθρώπους με λόγο "σκληρό", αταίριαστο για την Μύκονο που απώθησε αρκετούς ψηφοφόρους και χαμήλωσε πολύ το επίπεδο επικοινωνίας και προβολής του συνδυασμού του..

Αντε και την άλλη Κυριακή λοιπόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου