Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

'Εως πότε θα πληρώνουμε!

Να δούμε έως πότε θα πληρώνουμε τις ανόητες και επιπόλαιες, χαριστικές και ρουσφετολογικές "επιδοτήσεις" της κυβέρνησης Καραμανλή!

Βγήκε η «λυπητερή» από την Commission για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2004 – 2007!
Μάλιστα... Θα μας πάρουν πίσω 335 εκ. ευρώ από αυτά που σήμερα ΔΕΝ έχουμε. Τα έδωσαν λέει παράνομα! Χωρίς να σκέφτονται το αύριο και ποιός θα τα πληρώσει.
Όπως τόσα και τόσα άλλα. Τόσες ρεμούλες και τόσες αλόγιστες σπατάλες που μας έφεραν στο κατώφλι τς χρεοκοπίας.
Και σήμερα έχουν το θράσσος να μιλάνε "για άλλο δρόμο"..
Να προτείνουν έξοδο από το μνημόνιο και το πακέτο στήριξης..
Να ψηφίσουμε λέει "αντιμνημονιακά"!
Τι λέτε ρε σεις;
Θα τα πληρώσετε από την τσέπη σας και τα "επιστρεφόμενα";
Μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις;

Ας σημειώσουμε οτι το παραπάνω ποσό θα παρακρατηθεί από την ΕΕ αυτόματα από τον προϋπολογισμό για τις μελλοντικές ενισχύσεις των Ελλήνων αγροτών. Ο τρόπος πληρωμής – παρακράτηση - δεν είναι διαπραγματεύσιμος, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να ισχύσει η «εξόφληση» με δόσεις, όπως είχε αναγγελθεί από το Υπ.ΑΑΤ. Να σημειωθεί ότι αυτή η εκκαθάριση δεν συμπεριλαμβάνει την περίοδο που δόθηκε το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη».! Αυτά ήταν 500 εκ. είναι "έξτρα" και θα μας έλθει αργότερα..

Διαβάζω στην ΠΑΣΕΓΕΣ:
"Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά τον έλεγχο γεωργικών δαπανών που πραγματοποίησε η Ελλάδα και άλλα 18 κράτη – μέλη της Ε.Ε το χρονικό διάστημα 2004 – 2007. Σύμφωνα με την εκκαθάριση των λογαριασμών, στην χώρα μας αντιστοιχούν πρόστιμα πάνω από 335 εκατ. ευρώ για ελλιπείς ελέγχους στρεμματικών ενισχύσεων που δόθηκαν για καπνό, σταφίδα, και των αιγοπρόβατα. Επίσης, επιβάλλεται και ένα πρόστιμο για «ειδικά μέτρα ενίσχυσης στη γεωργία για τα νησιά του Αιγαίου» της περιόδου 1999 – 2001.

Η είδηση ΕΔΩ: Βγήκε η «λυπητερή» από την Commission

Οι κυριότερες δημοσιονομικές "διορθώσεις" για την Ελλάδα είναι οι εξής:

* 210,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα για ανεπάρκειες του ΣΑΑ-
ΣΓΠ και ελλείψεις στους επιτόπιους ελέγχους για το έτος 2006 όσον αφορά τις δαπάνες στρεμματικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης βάσει της έκτασης·
* 54,7 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα όσον αφορά τις σταφίδες για μειώσεις στην ελάχιστη απόδοση, ειδίκευση των αμπελοτεμαχίων, αναποτελεσματικότητα του αμπελοοινικού μητρώου και ατέλειες σχετικά με τη διαχείριση του καθεστώτος και τον έλεγχο για τα οικονομικά έτη 2003-2007·
* 50,16 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα λόγω μη μείωσης ενισχύσεων για μη εκπλήρωση των κτηνοτροφικών απαιτήσεων όσον αφορά την τήρηση μητρώων προβατοειδών, ανεπαρκειών στους επιτόπιους και διοικητικούς ελέγχους και απουσίας συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου για τους ελέγχους σχετικά με τις συμπληρωματικές πριμοδοτήσεις στις μειονεκτικές περιοχές·
* 19,76 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα για τις παραδόσεις καπνού μετά τις προθεσμίες που προβλέπονται από τις κανονιστικές ρυθμίσεις, εσφαλμένη έγκριση των πρώτων μεταποιητών και μεταβίβαση συμβάσεων καλλιέργειας.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου