Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θέλουμε .. ασφάλεια!

Ενίσχυση με προσωπικό για το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, ζήτησε ο δήμαρχος Α.Κουσαθανά - Μέγας, σε επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Με την επιστολή αυτή ζητά την μόνιμη και όχι εποχική στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού και παράλληλα τη δημιουργία τμήματος ασφαλείας.

Aφορμή στάθηκε η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Δημήτρη Ζουγανέλη. Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Μυκόνου αναφέρει:

«Ευρισκόμενοι στην εκπνοή της τουριστικής περιόδου και με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα του Δημητρίου Ζουγανέλη που συνέβη πρόσφατα και συγκλόνισε ολόκληρο το νησί, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής: H Μύκονος αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη, όπως προσφάτως αναδείχτηκε για μια ακόμη χρονιά και από το αμερικάνικο αναγνωστικό κοινό (Καλύτερο Ευρωπαϊκό Νησί), προβάλλοντας την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, η προβολή αυτή δεν συνάδει με την προσοχή που επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στην αστυνόμευση της Μυκόνου.

Το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου είναι υποστελεχωμένο και παρά την ενίσχυσή του που πραγματοποιείται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του, αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι έρχονται στην Μύκονο ετησίως περίπου 1.500.000 επισκέπτες.

Άλλο ένα θέμα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου είναι ότι το αστυνομικό τμήμα δεν έχει τμήμα ασφαλείας, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ανάγκη να καλύπτεται από το τμήμα ασφαλείας της Σύρου δυσχεραίνοντας το έργο της αστυνομίας και επιτείνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Επιπρόσθετα, επειδή η οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την χώρα δεν έχει αφήσει ανέπαφο το νησί της Μυκόνου, με αποτέλεσμα οι κλοπές και η εγκληματικότητα να αυξάνουν, ζητούμε: Την μόνιμη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και όχι την εποχική, καθώς επίσης και την δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έννομη τάξη στο νησί, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου