Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Οι αμαρτωλοί λογαριασμοί.. αποκαλύπτουν!

Σημερινό δημοσίευμα του "Έθνους", αναφέρει οτι το όνομα του δήμαρχου Τήνου κ.Σίμου Ορφανού, συγκαταλέγεται στον μακρύ κατάλογο των "δωρητών" των υπαλλήλων της Πολεοδομίας Σύρου. Πριν λίγο καιρό αποκαλύφτηκε οτι ο υποψήφιος για την δημαρχία Μυκόνου κ.Α.Φιορεντίνος είχε καταθέσει επώνυμα 1.000.000 δρχ. σε ένα από τους 41 λογαριασμούς του δίδυμου των διευθυντών της Πολεοδομίας. Εως σήμερα καμιά πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί γι'αυτήν την κατάθεση, παρά τα δημοσιεύματα και τις ειρωνικές κουβέντες στα καφενεία. Εύχομαι να τα δικαιολογήσει ο Αντρέας και να αποτινάξει κάθε υπόνοια για ενεργητική δωροδοκία πριν τις εκλογές.

Διαβάζω στο δημοσίευμα:

"Δύο εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης για δύο στελέχη της Πολεοδομίας Σύρου στους οποίους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη, αποκαλύπτουν το σκάνδαλο με τις παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για ανέγερση πολυτελών κατοικιών στα νησιά των Κυκλάδων.

Οι... δωρητές

Οπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελέγχου περιουσιακής κατάστασης των στελεχών της Πολεοδομίας Σύρου στην κατοχή των δύο υπαλλήλων βρέθηκαν δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων διακινούνταν εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατείχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα, μετοχές, κ.λπ..

Αποκαλύφθηκαν επίσης τα ονόματα εκατοντάδων πολιτών που κατέθεταν ποσά στους λογαριασμούς των δύο στελεχών της Πολεοδομίας, στους οποίους ξεχωρίζουν δημόσια πρόσωπα από την Αθήνα, μηχανικοί, κατασκευαστές, ξενοδόχοι, δικηγόροι, καθώς και του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την εκλογή του."


Στην ανάκριση πιέστηκαν να δικαιολογήσουν τις "δωρεές" και δεν έγιναν αποδεκτές οι δικαιολογίες τους.

"Χρησιμοποιήθηκαν οι συνήθεις δικαιολογίες όταν τους ζητήθηκε να αιτιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων. Ο πρώην προϊστάμενος προσκόμισε υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών ότι πρόκειται για δάνεια, κ.λπ., αιτιολογίες που το Σώμα Ελεγκτών απέρριψε.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις όπου η αιτιολογία ήταν ο δανεισμός, το Σώμα προχώρησε σε διασταυρώσεις, όπως έγινε με τη δήλωση του Δημάρχου Τήνου, ο οποίος υποστήριξε ότι δάνεισε τον υπάλληλο το 1998 με 5 εκατομ. δρχ. για να αποπερατώσει την οικία του στη Σύρο, ενώ για άλλο ποσό που έδωσε αργότερα, η αιτιολογία ήταν ότι το έκανε για να βοηθήσει οικονομικά κάποιον τρίτο. Ο ίδιος πάντως θέλοντας να απαντήσει σε «φήμες» όπως είπε, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τροφοδότησε λογαριασμούς υπαλλήλων της Πολεοδομίας, κάτι που διαψεύδεται από την κίνηση των λογαριασμών."


Βλέπω οτι οι ανακριτές δεν .. μασάνε και είναι αποφασισμένοι να σκάψουν πολύ βαθειά με μέθοδο και επιμονή, ώστε να αποδώσουν τις ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.

"Στον ανακριτή όλοι οι... χορηγοί

Εως τώρα έχει διερευνηθεί μόνο ένα μέρος των λογαριασμών των δύο εμπλεκόμενων, ενώ όπως ζητά ο εισαγγελέας πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και οι υπόλοιπες κινήσεις καταθέσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ποιους ανήκουν.

Μάλιστα, διερευνάται εάν αυτοί που κατέθεταν ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων έχουν οικοδομήσει ακίνητα σε κάποιο νησί των Κυκλάδων που είναι αρμοδιότητας της Πολεοδομίας Σύρου. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να λάβει καταθέσεις απ' όλους τους καταθέτες, ζητώντας τους να δικαιολογήσουν ενόρκως την αιτία κατάθεσης μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς. Ιδιαίτερα από αυτούς που το όνομά τους εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές στην κίνηση λογαριασμών, καθώς και εκείνους που κατέθεταν μεγάλα ποσά."


Εδώ δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ το εξής:
Αν οι "χορηγοί" που είναι σημερινοί υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν καταφέρουν να πείσουν στην ένορκή τους κατάθεση τους ανακριτές οτι οι συναλλαγές ήσαν φιλικές και νόμιμες και τα "φέρει η μοίρα" και εκλεγούν..
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η είδηση ΕΔΩ: Πάρτι διαφθοράς στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου