Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Με το στόμα ... ραμμένο!!

Η απόγνωση, η απελπισία, το αδιέξοδο. Οι ψυχές έχασαν κάθε ελπίδα στον τόπο τους και αποφάσισαν να φύγουν. Η μόνη τους ελπίδα να ζήσουν. Ήλθαν αποφασισμένοι να μείνουν. Και για να μην απελαθούν, έραψαν τα στόματά τους! Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ την οδύνη της ψυχής που επιτρέπει στο ίδιο του το χέρι να βυθίσει την βελόνα στα χείλη, πάλι και πάλι!!

"Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όσο και ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν οι γιατροί στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όταν διακομίστηκαν δύο νεαροί λαθρομετανάστες με τα στόματα τους ραμμένα! Όπως εξήγησαν γραπτώς, το είχαν κάνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απέλασή τους!

Οι δύο Ιρανοί ηλικίας 25 και 30 χρόνων είχαν βγάλει ίνες από τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου με βελόνα (!) κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να υπολογίζουν τον αφόρητο πόνο! Ήταν, μάλιστα, τόσο αποφασισμένοι, ώστε δεν επέτρεψαν στους γιατρούς να τους κόψουν τα ράμματα για να περιποιηθούν τις πληγές τους ελπίζοντας ότι η πράξη τους θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους!

Το μόνο που δέχθηκαν οι δύο απελπισμένοι αλλοδαποί, ήταν να παραμείνουν στο νοσοκομείο, να τους γίνει εμβολιασμός και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα. Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γιατροί το απροσδόκητο περιστατικό, καθώς οι δύο νεαροί είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται απαραιτήτως ιατρική φροντίδα."


Από το "Θέμα": Μετανάστες έραψαν το στόμα τους!

1 σχόλιο:

  1. Απίστευτη απελπισία..
    Τους φαντάζομαι σκυμένους στο σκοτάδι να μπήγουν την βελόνα ασυγκίνητοι το ίδιο τους το σώμα και αναλογίζομαι τι είδος τρόμου τους οδήγησε το χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή