Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Απαράδεκτες πρακτικές

Είναι σκόπιμο να βάζουμε την "κριτική" μας, πάνω από την ηθική και την νομιμότητα;
Εάν βέβαια πρόκειται για κριτική μιας δημοτικής παράταξης και οχι για προσωπική εμπάθεια και ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Γιατί η ανωνυμία των blogs και των κοινωνικών δικτύων, όσο επιθυμητή και αν είναι, πολλές φορές κρύβει ανομολόγητες εμπάθειες, κόμπλεξ κατωτερότητας, ή προσωπικές αντιπάθειες που καταλήγουν σε αβυσαλέο μίσος.

Πρόσφατο "δείγμα" των παραπάνω αρνητικών χαρακτηριστικών, είναι ένα ποστ στο facebook - mykoniates: Απόσπασμα από δημοσίευμα "Πρωτοσέλιδο και πάλι η Μύκονος! Αρχινταβαντζής, εισπράκτορας και ταμίας των αστυνομικών..."

Εχει μια εικόνα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" και ακριβώς δίπλα μερικά απαράδεκτα σχόλια για συμπολίτη μας, με τον προφανή σκοπό οι αναγνώστες να συνδέσουν τα σχόλια με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Μόνο που πουθενά στο δημοσιευμα δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη από όλα όσα δήθεν καταγγέλει ο χρήστης "Μυκονιάτες". Εν συνεχεία, αν κάποιος ανοίξει τα σχόλια για να διαβάσει όλο το κείμενο, θα ανακαλύψει έκπληκτος οτι, "δημοσίευμα" αποκαλείται μια καταχώρηση σε ένα blog της πλάκας, από μια αυτοαποκαλούμενη "δημοσιογράφο" και μάλιστα ονειρευόμενη μεγαλεία λέγοντας οτι είναι ιδιοκτήτρια εφημερίδας.. εννοώντας το συγκεκριμένο blog.
Και η εικόνα της εφημερίδας;
Που κολλάει;
Πάει, χάσαμε τη μπάλλα!

Τι είδους "κριτική" επιχειρείται εδώ δεν καταλαβαίνω. Αυτό που είναι φανερό είναι η καθαρή κατασυκοφάντηση του αναφερόμενου στο σχόλιο. Και αυτό γιατί κανείς, ούτε βέβαια η εφημερίδα, αλλά ούτε καμία εισαγγελική ή δικαστική αρχή έχει αναφέρει παρόμοια "γεγονότα". Γενικώς χωρίς κανένα στοιχείο, έχει μπει μπροστά μια επιχείρηση λάσπης, με προφανή σκοπό να πληγεί η δημοτικότητα του "Κορνίβα".

Φέρτε στοιχεία, φέρτε αποδείξεις ή ένορκες μαρτυρίες οτι ήταν ο "μεσάζοντας" όπως γράφετε και όλοι θα σας παραδεχτούν. Και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγνώμη από τον χρήστη "Μυκονιάτες" ή ακόμη και από την φερόμενη ως δημοσιογράφο κ. Πόπη Σουφλή. Αλλοιώς μάλλον εσείς πρέπει να πείτε δυνατά την ΣΥΓΝΩΜΗ σε όλους μας, επειδή μας περνάτε για μαλάκες, αλλά ιδιαίτερα στον Βαμβακούρη που τόσο "αγαπάτε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου