Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση συνδυασμού και προγράμματος από την «Μυκονιάτικη Άνοιξη»

Πολύ καλή παρουσία και ομιλία πραγματοποίησε ο συνδυασμός "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" εχθές βράδυ στην Άνω Μερά. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Κουσαθανάς – Άνοιξης μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Μεράς Μυκόνου. Η προεκλογική αυτή ομιλία του κ.Κουσαθανά ήταν και η πρώτη επίσημη της προεκλογικής περιόδου στο νησί μας.

Η ομιλία του χαρακτηρίστηκε από τον ήπιο λόγο, με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο και χωρίς φραστικές κορώνες εναντίον των άλλων υποψηφίων. Το γεγονός αυτό και η γενικά καλή παρουσίαση του προγράμματός, προκάλεσε τα ευμενή σχόλια των περισσότερων παρόντων ακροατών, αλλά και σήμερα το πρωί στα καφενεία είχαν μόνο καλά λόγια να λένε για την όλη εκδήλωση.

Ο κ. Κουσαθανάς στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου που έχει αποκαλυφθεί ένα χρόνο τώρα και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να αφήσουν ατιμώρητους αυτούς που καταχράστηκαν το ταμείο του Δήμου Μυκόνου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού μας, τα οποία όπως είπε, με το πρόγραμμα του συνδυασμού του θα λυθούν οριστικά, καθώς υπάρχει όρεξη για δουλειά και κυρίως νέα μυαλά.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μοίρασαν το καλαίσθητο έντυπο του προγράμματος του συνδυασμού και ο Αντώνης τους παρουσίασε στο ακροατήριο. Μετά ακολούθησε χαιρετισμός του ιδίου και των συνεργατών του με τους παρευρισκόμενους και πλούσιο κέρασμα.

Την ομιλία παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Α. Κουσαθανάς - Μέγας και μέλη της δημοτικής παράταξης της Κ.Ε.Πο.Μ.

Καλή επιτυχία Αντώνη, η Μύκονος έχει απόλυτη ανάγκη από ήπιο λόγο και ανθρώπους με ιδέες και όρεξη για δουλειά!

2 σχόλια:

  1. Λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί για λόγους υπεράνω της θέλησής μου. Από το πρωί όμως πράγματι ακούω καλά λόγια για την σεμνή και σοβαρή παρουσία του Αντώνη. Επίσης και η παρουσία στο ακροατήριο "αντίπαλων" υποψηφίων είναι κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε οτι ίσως έρχονται καλύτερες και δημιουργικές εποχές για το νησί που ταλαιπωρείται μήνες τώρα με καυγάδες και συνεχείς αδιέξοδες αντεκλήσεις..
    Είναι επιτέλους η ώρα να καταθέσουν όλοι τι σκέπτονται για το μέλλον του νησιού και να σταματήσει η συνεχής αναφορά και η μονοπώληση των συζητήσεων στα σκάνδαλα..

    Βέβαια δεν ήταν και όλοι οι υποψήφιοι εκεί!
    Θέλω να πιστεύω όμως, οτι στη νέα δημαρχία θα συνεργαστούν όλοι.

    Όποτε ανακοινωθούν τα ονόματα όλων των υποψηφίων του συνδυασμού του Αντώνη, καλά θα ήταν να δημοσιευτούν και εδώ.. Και με την ευκαιρία μια και ο συνδυασμός του δεν έχει μια σελίδα στο ιντερνέτ όπου μπορούν να σχολιάζουν ελεύθερα ολοι, θα ήθελα να γράψω εδώ τις ευχές μου για καλή δύναμη και επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σημαντική η παρατήρησή σας για την έλλειψη λειτουργικής ιστοσελίδας των συνδυασμών που ενώ αναγγέλουν οτι περιμένουν τις προτάσεις μας και τον διάλογο για τα προβλήματα τυ νησιού και οτι προτίθενται να συζητήσουν τις λύσεις που σκέπτονται, δεν φροντίζουν να αποκτήσουν ένα κατάλληλο "βήμα" για το σκοπό αυτό, όπως είναι μια ιστοσελίδα με δικαίωμα επώνυμου σχολιασμού.
    Πως αλλοιώς άραγε έχουν "οραματιστεί" τον διάλογο με τους πολίτες;
    Με ιδιωτική αλληλογραφία ή με συναντήσεις;

    Να μην θεωρηθεί οτι "ξεχνώ" την Κ.Ε.Πο.Μ η οποία πρώτη έκανε το σωστό βήμα. Εχω διαβάσει διάφορες κατηγορίες που αναφέρουν οτι "κόβουν" τα ανώνυμα σχόλια, αλλά αυτό το θεωρώ απόλυτο δικαίωμά τους και μάλλον σωστή κίνηση από μια καθαρά πολιτική ιστοσελίδα, που θέλει να κρατήσει ένα σοβαρό επίπεδο. Συνήθως όπως βλέπουμε η ανωνυμία, ενώ θα έπρεπε να "απελευθερώνει" την διάθεση για αλήθειες και κριτική εποικοδομητική που δεν συγκρούεται με συμφέροντα, απαλευθερώνει και τις κρυφές βρώμικες πλευρές των ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν οτι πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία να ρίξουν λάσπη εκεί που δεν θα τολμούσαν επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή