Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μαλλιά κουβάρια η ΝΔ στη Σύρα!

Για γέλια ή για κλάματα;
Η φαγωμάρα και οι εσωτερικές διχόνιες μεταξύ των γαλάζιων στελεχών της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, έχουν μπλοκάρει την εκλογή υποψήφιου Δήμαρχου για την Σύρα. Όποιος και αν επιχείρησε να δηλώσει υποψηφιότητα, λοιδωρήθηκε και αναγκάστηκε να κάνει πίσω! Τώρα λέει μπορεί να αποφασίσουν να στηρίξουν υποψήφιο του Πασοκ..
Και πολύ καλά θα κάνουν!

"Και στον Γ. Πάπιτση αλλά και στον Γ. Δεκαβάλλα θα πάνε στελέχη της ΝΔ, σε περίπτωση που ναυαγήσει οριστικά η «γαλάζια» υποψηφιότητα Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε ούτε τη χθεσινή ημέρα αναφορικά με την υποψηφιότητα της ΝΔ στον Δήμο Σύρου. Αν υποθέσουμε ότι η υπόθεση οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο, τότε θα εξεταστεί η στήριξη μία από τις ήδη υπάρχουσες υποψηφιότητες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί η κομματική πειθαρχία του «γαλάζιου» εκλογικού σώματος το οποίο είναι διαιρεμένο και απογοητευμένο. Έντονη είναι η φήμη ότι μπορεί να δοθεί στήριξη στον Γιώργο Πάπιτση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι από επίσημα χείλη. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν, ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και ο Γιάννης Δεκαβάλλας ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμος να δηλώσει ανοιχτός σε άλλες πολιτικές στηρίξεις. "

Από την Κοινή Γνώμη: Άγνωστο ποιος θα στηριχθεί

1 σχόλιο:

  1. «Χτες δήλωσα στην εφημερίδα σας, ότι ο Πρόεδρος και τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ, έχουν αποφασίσει να δώσουν στήριξη σε ψηφοδέλτιο που θα προέρχεται μέσα από την ανάγκη των πολιτών και των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής να ενεργοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυγίανση του νέου Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Επειδή η δήλωσή μου αυτή ακούστηκε με ιδιαίτερη ευφορία από την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και κύμα οργής και αντιδράσεων, που εισέπραξα ως πολιτευτής της ΝΔ, για το ενδεχόμενο να δοθεί έστω και άτυπη στήριξη στην φημολογούμενη υποψηφιότητα του σκληροπυρηνικού Πασοκικού στελέχους κ. Πάπιτση, οφείλω να διευκρινίσω, πως η δήλωσή μου αυτή, έγινε μετά από την διαβεβαίωση του Δ/ντη του πολιτικού γραφείου του υπευθύνου του τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Μιχαλολιάκου, κ. Δεληγιάννη. Ο κ. Δεληγιάννης μου επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει αυτοδιοικητικό συνδυασμό που ενστερνίζεται τις αρχές της στην πρωτεύουσα του Νομού. Περαιτέρω μου ανέφερε ότι επειδή οι διεκδικητές της στήριξης, εγώ δηλ. και ο κ. Καφτηράνης, ήμασταν πολιτευτές της παράταξης, για να μην αδικηθεί κανείς, θα ξεκινούσε άμεσα δημοσκόπηση, που θα ανεδείκνυε τον επικεφαλής. Θεώρησα την στάση του Προέδρου και της αρμόδιας Επιτροπής έντιμη και ρεαλιστική και γι’ αυτό την αποδέχτηκα. Υποθέτω ότι την ίδια ενημέρωση είχε και ο κ. Καφτηράνης. Λίγες ώρες μετά ωστόσο, ανακοίνωσε ότι αρνείται την πρόταση που του είχε γίνει. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Από πλευράς μου υπήρξαν σ’ αυτό το μήκος της διαδικασίας, που φτάνει στο τέλος του, δημόσιες τοποθετήσεις. Δεν υπήρξαν ούτε μαχαιρώματα, ούτε εσωστρέφεια. Όταν ο ηγέτης της παράταξης μας, Α. Σαμαράς, έδωσε την εντολή για έντιμη άμιλλα που σημαίνει ένα καινούριο εσωκομματικό πολιτισμό, χωρίς πατρωνίες και ίντριγκες εγώ την αποδέχτηκα και την σεβάστηκα».

    Ταύτα δηλώνει ο Απέργης πρόσφατα παραιτηθείς υποψήφιος των γαλάζιων της Σύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή