Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οι "καταθέτες" αποκαλύπτονται...

"Άρωμα" διώξεων για δωροδοκία δημόσιου υπάλληλου βγαίνει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News" το οποίο αναφέρει οτι ο Α.Φιορεντίνος, κατέθεσε το 2000 στον λογαριασμό του Κ.Μπουντούρη, προϊστάμενο της πολεοδομίας Σύρου, το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δρχ. Το ερώτημα φυσικά είναι τι δουλειά έχει κάποιος ιδιώτης να καταθέτει τόσα χρήματα στον λογαριασμό ενός ανώτερου δημόσιου υπάλληλου που διώκεται σήμερα για δωροληψία με σκοπό την έκδοση παράνομων αποφάσεων, οι οποίες ζημίωσαν το δημόσιο αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα αναδημοσιεύεται στην καλή εφημερίδα της Σύρου με σχόλια και γραπτή απάντηση του κ.Φιορεντίνου, όπου εκεί αναφέρει οτι γίνεται πόλεμος λάσπης εναντίον του και οτι το ζήτημα της κατάθεσης αφορά μια παλιά υπόθεση με την κατασκευή πισίνας στο ξενοδοχείο του και δεν αφορά καμιά παράνομη συναλλαγή..

Αυτά βέβαια είναι τα ζητήματα που θα διερευνηθούν από την εισαγγελία. Το ζήτημα είναι για τους πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές, αν υπάρχει δωροδοκία. Γιατί δεν είναι ανεκτό από κανένα πια να μας ζητάνε να ψηφίσουμε με "κλειστά" χαρτιά, με υποθέσεις ποινικά κολάσιμες να "τρέχουν" στις ανακρίσεις κλπ.

Και επιπροσθέτως να έχουν για σύνθημα την αλλαγή και την κάθαρση!

Το δημοσίευμα της "Κοινής Γνώμης": Ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, συνδέει τον υποψήφιο δήμαρχο Μυκόνου Ανδρέα Φιορεντίνο με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας

"Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυκόνου το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σύμφωνα με το οποίο, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Φιορεντίνος ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές, για ενδεχόμενη συμμετοχή στο σκάνδαλο της Πολεοδομίας. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας, ο κ. Φιορεντίνος εμφανίζεται στη λίστα που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές, με τα πρόσωπα που έχουν καταθέσει χρήματα στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην προϊσταμένου της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη.

Χθες, με γραπτή του δήλωση προς την «Κοινή Γνώμη», ο κ. Φιορεντίνος έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τόνισε ότι αυτού του είδους οι ενέργειες αποσκοπούν στη σύνδεση ενός υπαρκτού σκανδάλου, με μια προσωπική του επαγγελματική υπόθεση, η οποία έχει λήξει εδώ και μια δεκαετία. Το ρεπορτάζ της Real News Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, η εμπλοκή του ονόματος του κ. Φιορεντίνου στις εισαγγελικές έρευνες ξεκίνησε όταν η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να βρεθούν όλα εκείνα τα πρόσωπα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν στο σκάνδαλο με τις πολεοδομικές ανομίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας, η εισαγγελέας ζητά από τον πταισματοδίκη Ερμούπολης να διακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που κατέθεσαν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό του Δημ. Μπουντούρη με αριθμό 002310-000802, στην τράπεζα Alpha. «Μεταξύ των 14 καταθετών ξεχωρίζει το όνομα του Ανδρέα Φιορεντίνου, υποψηφίου δημάρχου Μυκόνου», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, που στη συνέχεια αναφέρει ότι από την έρευνα των δικαστικών αρχών προκύπτει ότι το 2000 ο κ. Φιορεντίνος κατέθεσε στον παραπάνω λογαριασμό χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο συντάκτης του ρεπορτάζ, την περίοδο αυτήν ο κ. Φιορεντίνος έχτιζε σπίτι νησί των ανέμων και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας είχε βοηθήσει ο τότε δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Το ερώτημα που τίθεται μάλιστα από την Αθηναϊκή εφημερίδα, είναι γιατί ο κ. Φιορεντίνος κατέθεσε το συγκεκριμένο ποσό στο λογαριασμό του τέως προϊσταμένου της Πολεοδομίας και σε τι αφορούσε η μεταξύ τους οικονομική συναλλαγή. Ανδρέας Φιορεντίνος: «Αποτυχημένη προσπάθεια συκοφαντίας» Μετά την κυκλοφορία του παραπάνω ρεπορτάζ, ο κ. Φιορεντίνος επικοινώνησε με την «Κοινή Γνώμη», ζητώντας να δώσει τη δική του διάσταση στο θέμα και να απαντήσει στις υπόνοιες που αφήνει για το πρόσωπό του το δημοσίευμα της Real News.

Σε γραπτή του δήλωση, η οποία έφτασε στην εφημερίδα χτες το απόγευμα με τίτλο «Αποτυχημένη προσπάθεια συκοφαντίας», ο κ. Φιορεντίνος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πολιτικό σκηνικό στη Μύκονο έχει ανατραπεί οριστικά σε βάρος αυτών που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με καθεστωτικές πρακτικές και μεθόδους, και έχουν αφήσει το νησί στην τύχη του». «Όσοι βλέπουν το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους, και τις καρέκλες τους να τρίζουν, έχουν επιδοθεί σε μια παλιά τακτική. Στον πόλεμο λάσπης. Εδώ και μέρες έχουν εστιάσει την προεκλογική τους εκστρατεία σε μια συστηματική προσπάθεια διασποράς φημών γύρω από το πρόσωπό μου». «Προσπαθούν πανικόβλητοι να εξομοιώσουν ένα υπαρκτό και διερευνόμενο από την Δικαιοσύνη σκάνδαλο που αφορά την διασπάθιση και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με μια προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική υπόθεση που έχει λήξει εδώ και μια δεκαετία. Προσπαθούν δηλ. να συμψηφίσουν ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο ωφελήθηκαν σε βάρος του Δήμου μας, με μια νόμιμη πισίνα 40 τ.μ της οικογενειακής μου επιχείρησης». «Τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με άξονα τον πολιτικό πολιτισμό, την ευπρέπεια και την κάθε δυνατή συμβολή μας στην απόδοση της δικαιοσύνης. Ας συνεχίσουν μόνοι τους τον ολισθηρό δρόμο της λασπολογίας που ξεκίνησαν. Εξάλλου δεν είναι στις προθέσεις μας να ξεθάψουμε σκελετούς από τις ντουλάπες των αντιπάλων μας», καταλήγει η απαντητική δήλωση του κ. Φιορεντίνου. "

1 σχόλιο:

  1. Μα πως κάνετε έτσι ρε σεις;
    Το ξεχάσατε το ρητόν που θέλει τον αναμάρτητο να ρίχνει πρώτος την πέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή