Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν συμφωνεί ο Α.Φιορεντίνος...

Διαβάζω στην Συριανή καθημερινή εφημερίδα "Κοινή Γνώμη", όπου κατευθύνονται τα περισσότερα αν οχι όλα δελτία τύπου ή οι ανακοινώσεις των υποψηφίων, λες και δεν υπάρχουν Μυκονιάτικες σελίδες ή ιντερνέτ στο νησί μας, οτι ο Α.Φιορεντίνος δεν εγκρίνει τώρα τις μετακινήσεις των υπαλλήλων που είναι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο.

"Έντονη κριτική στον δήμαρχο Μυκόνου Μέγα για την αναδιάταξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου με τις υπηρεσιακές μετακινήσεις υπαλλήλων, με αφορμή το σκάνδαλο στα οικονομικά της, ασκεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Φιορεντίνος. Με χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος παίρνει μέτρα «όψιμα και αποσπασματικά», αναδιατάσσοντας την Οικονομική Υπηρεσία, τα οποία χαρακτηρίζει αμφιβόλου νομιμότητας, καθώς πραγματοποιούνται ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο."

Αλλά προσέχοντας καλύτερα το κείμενο της ανακοίνωσής του, βλέπω οτι μάλλον αντιδρά στην μετακίνηση μόνο ορισμένων:

"-Τι άλλαξε τώρα που δεν ήταν γνωστό από το Γενάρη μέχρι και πρόσφατα; Μήπως το μόνο που άλλαξε είναι ο πανικός που πλέον τον έχει καταλάβει μπροστά την επερχόμενη τιμωρία για τα πεπραγμένα του από το Μυκονιάτικο λαό;

- Ποια είναι τα αληθή κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές τις αιφνίδιες και αμφίβολης νομιμότητας υπηρεσιακές μετακινήσεις; Μήπως η αναδιάταξη αυτή επιχειρεί να συσκοτίσει τις ευθύνες και να δυσχεράνει το έργο της πλήρους αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων;

- Γιατί αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο αυτούς που φαίνεται ότι κατέκλεψαν το Δήμο με αυτούς που πιθανά θα κατηγορηθούν για κάποιες απλές υπηρεσιακές παρατυπίες ή τυπικές παραλείψεις ; Μήπως για να ρίξει στα μαλακά αυτούς που φαίνεται ότι πήραν τα λεφτά, τους οποίους μέχρι σήμερα με σκανδαλώδη τρόπο διατήρησε σε ανώτατες διοικητικές θέσεις;"


Θα είμαι "κακός" τώρα αν συμπεράνω οτι θα ήθελε να μετακινηθεί ή μάλλον να παυθεί μόνο ο ένας;
Αλλά παρακάτω φαίνεται καθαρά τι θα επιθυμούσε:

"- Υπάρχουν άτομα που καταχράστηκαν τη θέση τους και την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Δήμος και έκλεψαν. Για αυτούς είμαστε και θα είμαστε άτεγκτοι. Όχι μόνο δεν έχουν θέση σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, αλλά δεν έχουν θέση καθόλου στο Δήμο, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να επιστρέψουν τα κλεμμένα.

- Υπάρχουν υπάλληλοι που μπορεί να μην εκτίμησαν ή να μην αντιλήφθηκαν έγκαιρα την κατάσταση ή ακόμη και να παραπλανήθηκαν ή κάτι να τους ξέφυγε. Αυτό είναι άλλης φύσης πρόβλημα. Η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί χωριστά, θα αξιολογηθεί η προσφορά και οι ικανότητες του καθενός, θα αναδιοργανωθεί πλήρως ο Δήμος και θα δοθεί η δυνατότητα στους συνεπείς υπαλλήλους αφενός να συνεχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αφετέρου να έχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε να μην γίνονται λάθη από άγνοια ή φόρτο εργασίας."


Εδώ τώρα σαν μια υπόσχεση προεκλογική μου μοιάζει, οτι δεν θα θιχτούν ορισμένοι και θα παραμείνουν στον δήμο. Τα λαθάκια που οφείλονται κατά τον κ.Φιορεντίνο σε "απλές υπηρεσιακές παρατυπίες" ή σε "τυπικες παραλείψεις(!)" ή σε "μη έγκαιρη αντίληψη της κλεψιάς" ή σε "φόρτο εργασίας" ή σε "άγνοια"(!) κλπ θα συχωρεθούν, άσχετα αν έχουν ήδη βαρειές κατηγορίες να αντιμετωπίσουν. Εκτός από έναν που οτι έκανε, έγινε από πρόθεση και γνώση!

Είπα οτι γίνομαι κακός, αλλά δεν με αφήνουν και οι συνειρμοί ούτε οι ξεκάθαρες προθέσεις να .. αγιάσω!

Παρακάτω βέβαια έχει δίκιο οταν αναρωτιέται πως και πότε θα παραδεχτούν όλοι οι υπεύθυνοι τα χοντρά τους λάθη, συμπεριλαμβάνοντας και την αντιπολίτευση φυσικά που δεν φρόντισε να ενημερωθεί ή να ασκεί τον ρόλο της ουσιαστικά.

"- Υπάρχει όμως και ο μυκονιάτικος λαός και αυτός για μας είναι ο πιο σημαντικός. Διαρκώς αποκαλύπτονται επιχειρήσεις που πλήρωσαν στο ακέραιο τις οφειλές τους, αλλά φαίνεται να χρωστάνε τα χρήματα στο Δήμο, αφού αυτά τα πήραν οι κλέφτες. Άλλες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, έχουν μπει χωρίς να φταίνε σε μία τεράστια ταλαιπωρία, να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, για οικονομικά ζητήματα που ανατρέχουν για πάνω από πέντε χρόνια πριν. Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο κ. Φιορεντίνος ζητά εκφράζει την απορία και για την τιμωρία του ίδιου του δημάρχου και των αντιδημάρχων για τους οποίους εξετάζονται κατηγορίες: «Τον εαυτό του πως θα τον τιμωρήσει άραγε; Ή απλά θα περιμένει την επικείμενη τιμωρία του από τον μυκονιάτικο λαό;». "

Μόλις πριν λίγο "ανακάλυψα" την ιντερνετική παρουσία του συνδυασμού "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ", όπου υπάρχει και η εν λόγω ανακοίνωση.
Η διεύθυνση: www.mykonosepomenimera.gr
Καλορίζικος ο χώρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου