Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"Η Μύκονος δεν πωλείται!"


Μετά το πραγματικό μπαράζ δημοσιευμάτων που όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Μυκόνου, ο δήμαρχος Α.Κουσαθανάς - Μέγας απάντησε με δημοσίευμα που βρήκα στην Συριανή εφημερίδα "Κοινή Γνώμη", με τίτλο που σαφώς υπονοεί οτι πίσω από το συγκεκριμένο αρχικό δημοσίευμα, κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο συνειρμός του δημάρχου είναι ίσως παρατραβηγμένος, αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι ο Μέγας αν και είναι δήμαρχος λίγους μόνο μήνες, δέχεται καθημερινά επιθέσεις και κατηγορίες ωσάν να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση και τα οικονομικά σκάνδαλα ή παραλείψεις δεκαετιών. Και πάλι καλά! Και λίγα λέει....

" Η Μύκονος δεν πωλείται"


Η εσκεμμένη ή έστω αφελής αναμόχλευση ετερόκλητων στοιχείων της δικογραφίας, "έβγαλε τίτλους" σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και blogs περί δήθεν ανάμειξης στο οικονομικό σκάνδαλο δημάρχων, αντιδημάρχων, και επαγγελματιών της Μυκόνου, ωσάν να υπήρχε ευρεία "συνωμοσία" για να κλέψουμε τους εαυτούς μας.
Καλώ όσους καλόπιστα, έπεσαν στην παγίδα του στημένου δημοσιεύματος που πυροδότησε όλη αυτή τη παραφιλολογία, να διαβάσουν προσεκτικά το κατηγορητήριο που βαρύνει αποκλειστικά κάποιους υπαλλήλους και κανένα αιρετό της δημοτικής αρχής. Διαφορετικά κινδυνεύουν να γίνουν συμμέτοχοι σε ένα "παιχνίδι" που αποσκοπεί στην άλωση του δήμου, με στόχο την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ουδείς και πρώτος εγώ, απέκρυψε το σκάνδαλο που ταλανίζει εδώ και μήνες το δήμο μας και αποτελεί ντροπή για το νησί μας. Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε, ανέλαβα πρωτοβουλία και κίνησα ολες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, παραπέποντας τελικά την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Η συλλήβδην και εσπευσμένη καταδίκη με την μέθοδο της σπίλωσης και της συλλογικής ευθύνης, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από τον σκεπτόμενο άνθρωπο. Και επιτρέπει να γεννώνται εύλογα ερωτήματα τόσο για τον χρόνο που επελέγη να αναθερμανθεί επικοινωνιακά η υπόθεση, όσο και το χειρότερο για την επιχειρούμενη δυσφήμηση του τόπου μας, του μόνου μαζί με δύο άλλους προορισμούς που άντεξαν στην κρίση.

Είχα δευσμευτεί από την πρώτη στιγμή απέναντι στους συμπολίτες μου οτι σε οτι αφορά το σκάνδαλο, θα κάνω οσα μου επιτρέπεουν οι νόμοι για τον εντοπισμό και την παραπομπή των ενόχων, αλλά και για την διασφάλιση των οικονομικών του δήμου. Για τον λόγο αυτό παρέπεμψα την υπόθεση στην Δικαοσύνη, δήλωσα πολιτικός ενάγων και κατέθεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά των περιουσιών των εμπλεκομένων.

Στους υπόλοιπους που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το νησί μας, επαναλαμβάνω κάτι που έχω δηλώσει και στο παρελθόν: Η Μύκονος δεν πωλείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου