Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αγριεύουν οι συνθήκες για ομαλές εκλογές..


Ακόμη δεν έχει αρχίσει η πραγματική μάχη των εκλογών και οι υποθέσεις "σκανδάλων" που αφορούν τον Δήμο Μυκόνου παραμένουν ανοικτές από δικαστικής πλευράς. Ενώ έχει τελειώσει η προανάκριση, δεν έχουμε μάθει τελικά ποιοί είναι "κατηγορούμενοι" και για ποιά ακριβώς παραπτώματα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Α.Κουσαθανάς (Μέγας), προχώρησε σε δημοσιοποίηση όλων των ενεργειών του που αφορούν την αντίδραση του Δήμου αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης ποσών από τον φόρο παρεπιδημούντων. Δίνει στη δημοσιότητα ένα φυλάδιο με λεπτομέρειες και απαντήσεις για όλη την περασμένη χρονική περίοδο. (Σε επόμενο ποστ θα δημοσιεύσω τα πλέον ουσιώδη από το φυλάδιο)

Είναι φανερό σε όλους όμως οτι η πραγματική πολιτική ευθύνη βαραίνει περισσότερο τον παραιτηθέντα πρώην Δήμαρχο, μια και όλες οι ημερομηνίες παραπέμπουν σε περασμένα χρόνια και παραλείψεις που αφορούν περασμένες διαχειριστικές περιόδους.

Σήμερα όμως μαθαίνουμε οτι για την δικαιοσύνη, ΔΕΝ αρκεί η πολιτική ευθύνη και βάζει μπροστά ανακρίσεις και για πιθανές ποινικές ευθύνες του τέως και του νυν Δήμαρχου και για δύο Αντιδημάρχους για παραλείψεις που έβλαψαν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου. Οι νέες υποθέσεις που θα εξετασθούν, αφορούν την ΜΗ επιβολή και είσπραξη προστίμων για ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο Μυκόνου, των επιχειρήσεων της Μυκόνου, με αποτέλεσμα την παραγραφή τους!!

Με λίγα λόγια, η "ανοχή" των εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων σε χρέη των δημοτών προς τον Δήμο.. πληρώνεται!

Σε μια άλλη εξέλιξη, η υποψήφια για την Δημαρχία κ.Δέσποινα Νάζου του συνδιασμού "ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ", υπόσχεται σε συνέντευξή της οτι αν εκλεγεί, πρώτιστο μέλημά της θα είναι η ποινική δίωξη του σημερινού και του τέως Δήμαρχου, ως και κάθε άλλου υπεύθυνου για τα σκάνδαλα..

Το συμπέρασμα: ΔΕΝ πρόκειται να ... βαρεθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου