Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

"ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ"

Σε προηγούμενο ποστ, έγραψα για την δημοσίευση από τον Δήμαρχο ενός φυλλαδίου - ένθετο σε μηνιαία εφημερίδα της Μυκόνου, με όλες τις ενέργειες που έγιναν από την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης των χρημάτων από τον Δήμο Μυκόνου.
Παρακάτω θα δούμε πως ο νυν Δήμαρχος δικαιολόγησε την όλη του στάση την περασμένη επίμαχη περίοδο, και τι απαντά στους επικριτές του, για ολιγωρία και μάλιστα με σκοπό την συγκάλυψη.

Η δική μου εντύπωση από την συγκεκριμένη υπόθεση και από την όλη φρασεολογία που χρησιμοποιείται εκατέρωθεν, είναι οτι πράγματι υπάρχει πολιτική ευθύνη για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση και αποκάλυψη του σκανδάλου. Η πολιτική ευθύνη κατά την γνώμη μου βαραίνει και τον παραιτηθέντα τέως Δήμαρχο κ.Χρήστο Βερώνη βεβαίως, μια και η υπεξαίρεση ήταν "ενεργή" επί σειρά ετών, πολύ πριν αναλάβει ο σημερινός Δήμαρχος.

Όμως εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ έχω πειστεί οτι υπήρξε δόλος από κανένα εν ενεργεία εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε βέβαια από τον Μέγα. Άλλωστε η πολύμηνη ανακριτική προσπάθεια της εισαγγελικής αρχής, με "δικαιώνει" στο βαθμό που έως σήμερα κανείς από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους δεν έχει κατονομάσει συνέργεια ή συνεργό εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο ή Δήμαρχο.

Επίσης δικαιώνει και τον Μέγα, ως προς το σκέλος της ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων που ο ίδιος έχει υποδείξει στις ανακριτικές αρχές μέσω της παραπομπής της υπόθεσης. Εάν υπήρχε έστω και αμυδρή υποψία ποινικής ευθύνης, ασφαλώς αυτή θα καταλογίζετο από τις ανακριτικές αρχές.

Σημαντικό επίσης είναι οτι όποτε και αν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις αυτές, οι υπεύθυνοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που χάθηκαν, ή θα κατασχεθεί η όποια περιουσία τους. Και αυτό γιατί - όπως θα δούμε στη συνέχεια - ο Δήμαρχος έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των όποιων υπευθύνων.

Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα από αυτά που λέει ο σημερινός Δήμαρχος Μυκόνου στο ένθετο που δημοσίευσε με τίτλο "ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ" και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
με αποδείξεις



Πολίτες της Μυκόνου, ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων, της αλήθειας, των αποδείξεων με στοιχεία και ονόματα. Λέμε τα πράματα με το όνομά τους, χωρίς να κατηγορούμε, χωρίς να ηθικολογούμε, χωρίς να καλύπτουμε κανέναν, χωρίς να κρατάμε ισορροπίες.

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και την έχετε μπροστά σας.!!!

Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες,

Το οικονομικό σκάνδαλο που ταλανίζει εδώ και μήνες τον Δήμο και το νησί μας έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εκείνη και μόνο εκείνη είναι αρμόδια να κρίνει ποίοι είναι οι ένοχοι και ποίοι αδίκως κατηγορούνται. Αυτή ακριβώς ήταν και η μοναδική μου μέριμνα από την ώρα που το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια. Όλο αυτό το διάστημα κινήθηκα με ψυχραιμία, μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, σεβόμενος απόλυτα τους νόμους και τις διαδικασίες, σε αντίθεση με εκείνους που ήθελαν από την πρώτη στιγμή να στήσουν λαϊκά δικαστήρια επί δικαίων και αδίκων.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλησα να εκμεταλευτώ πολιτικά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ούτε επιδίωξα να φτιάξω την δημόσια εικόνα μου, αξιοποιώντας επικοινωνιακά την δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί κάποιοι άνθρωποι, τις πράξεις των οποίων αποκλειστικά αρμόδια να κρίνει είναι η δικαιοσύνη.

Ήδη η διαδικασία προχωράει γοργά και η εισαγγελέας στην οποία έχω προσφύγει, παραπέμπει αυτούς που πρέπει να παραπέμψει. Εχω κάνει το χρέος ως Δήμαρχος, σεβόμενος τον όρκο που θέλω να προστατεύω τα συμφέροντα των δημοτών.

Για τον λόγο αυτό κατέθεσα στον Ανακριτή δήλωση παράστασης ώστε να εκπροσωπήσω τον Δήμο Μυκόνου ώς πολιτική αγωγή κατά των κατηγορουμένων και κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να επιστραφούν όλα τα λεφτά στα ταμεία του Δήμου.
Κατέθεσα επίσης ασφαλιστικά μέτρα κατά των κατηγορουμένων ώστε να MH μπορεί να μεταβιβαστεί η περιουσία τους έως ότου τελεσιδικίσουν στα δικαστήρια.

Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες,

Δεν μπορώ να πω οτι είμαι ευτυχής για τα τελευταία γεγονότα, όπως και δεν διεκδικώ εύσημα για τις κινήσεις μου. Ήμουν υποχρεωμένος εκ του νόμου να τις κάνω. Δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά. Όφειλα να προστατεύσω αφ'ενός τους ανθρώπους του Δήμου που εργάζονται τίμια και ευσυνείδητα και αφ΄ετέρου να σταθώ αντάξιος της εμπιστσύνης όλων όσων με τιμούν με την ψήφο τους τα τελευταία 20 χρόνια. Σε μια εποχή που συνολικά το πολιτικό σύστημα υφίσταται μια κρίση ηθικής αξιοπιστίας, οφείλουμε όλοι μας να το θωρακίσουμε από παρόμοια φαινόμενα ανομίας, δείχνοντας προς τα έξω οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Εσείς θα είστε αυτοί που θα αξιολογήσετε τις ενέργειές μου, αλλά και θα κρίνετε όλους εκείνους που με εγκαλούν για καθυστερημένες ενέργειες με σκοπό την συγκάλυψη. Άλλωστε ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση έχω για καφενειακές συζητήσεις και κουτσομπολιά, "άθλημα" στο οποίο πράγματ αυτοί οι κύριοι είναι εδώ και καιρό πρωταθλητές..


Σε επόμενο η συνέχεια του ένθετου: "ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ"

5 σχόλια:

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!
    Μας "φιάχνεις" σαυράδα με τα ποστ..
    Περιμένουμε το "διά ταύτα" ..
    γιατί από ..λόγια και υποσχέσεις, άλλο τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. And the oskar goes to.................. <>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα μας κάνετε μία δήλωση;
    <>: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υποτακτικούς, τα κορόιδα, τους χρηματοδότες και τους εν Μυκόνω παραθερίζοντες χορηγούς μου που χωρίς την καταλυτική τους συμβολή δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο απαίσχυντης υποκριτικής και δημαγωγίας!! Μα πιο πολύ απ' όλους, θέλω να ευχαριστήσω τον πιστό μου σύντροφο <> που χωρίς την καθοριστική του συμβολή σε σενάρια και επικοινωνιακή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού θα ήταν σχεδόν αδύνατο να λέω και να γράφω αυτά για τα οποία παραλαμβάνω αυτό το βραβείο!!! Σας ευχαριστώ και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και στο μέλλον..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μέσα στα εισαγωγικά βρίσκονται οι: ...Όλα στο φώς.. και ο πιστός του σύντροφος ... Εξηνταργύρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήλθες travis.
    Διακρίνω κάποια "ενόχληση" για την δημοσίευση μέρους του ένθετου που μοίρασε ο Μέγας. Ως φαίνεται για σας, καλό είναι για τους Μυκονιάτες να διαβάζουν μόνο ανόητες αράδες, "εξυπνάδες" και αρλουμποειδή δήθεν "υπονοούμενα"..
    Λίγη σοβαρότητα όμως χρειαζόμαστε όλοι.
    Αραγε έχετε να πείτε κάτι ουσιώδες σχετικό με το ζήτημα, ή σας αρκούν τα "σενάρια";

    Να σημειώσετε παρακαλώ οτι απαιτώ αυτοσυγκράτηση των σχολιαστών στα "επίθετα" που αφειδώς μοιράζουν, για να μην αναγκάζομαι να επιβάλλω "πειθαρχία"..
    Γκε-γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι απειλές περι πειθαρχίας στα blog είναι επιεικώς απαράδεκτες Savrada... Γκε-γκε;;
    Θα παραλούσα λοιπόν να ξαναδιαβάσεις το σχόλιο μου λίγο πιο κάτω από τις γραμμές επειδη τυγχάνει να περιγράφω την υφιστάμενη και -παγιωμένη- αρλουμποειδή κατάσταση του δήμου μας επακριβώς ωσ έχει. Αν αυτό ενοχλει, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι...Όσο για τα υπονοούμενα, ούτε υπονοούμενα είναι ούτε επινοούμενα, παρά απόλυτοι και ειληκρινείς χαρακτηρισμοί. Εβρισκόμενος στο κυβερνοχώρο κάνω κάθετι άλλο από πολιτική καφενείου... Θα ήταν επίσης πάρα πολύ πρέπον να αφεθεί η σοβαροφάνεια και να επέλθει επιτέλους λίγη σοβαρότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή