Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η σειρά της "ΑΝΟΙΞΗΣ"


Από την ανακοίνωση της "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" στην εφημερίδα ο "ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ" πήρα την παρακάτω διακήρυξη του συνδιασμού για τις ερχόμενες εκλογές. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Αντώνης Κουσαθανάς και οι συνεργάτες του, ζητώντας την ψήφο μας θέλουν να μας αποδείξουν και έμπρακτα ότι έχουν το σθένος και την όρεξη να αλλάξουνε προς το καλύτερο τα καθημερινά προβλήματα και τα κακώς κείμενα του τόπου μας.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ


Η Μύκονος εδώ και αρκετές δεκαετίες από τον αγώνα των παππούδων μας, των πατεράδων μας, και των Μυκονιατισσών που πάντα κρατούσαν γερά νοικοκυριά, κατάφερε από ένα άγονο αλλά πανέμορφο νησί να γίνει ένα από τα πιο γνωστά κοσμοπολίτικα θέρετρα του κόσμου. Αυτό φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε έχει πάντα την θετική αλλά και την αρνητική του πλευρά.

Τίποτα στην ζωή δεν πραγματοποιείται χωρίς να πληρωθεί κάποιο τίμημα. Στην δική μας περίπτωση οι πραγματικά πολύ φιλόξενοι και εργατικοί Μυκονιάτες κατάφεραν να φτάσουν σε πολύ ψηλά τουριστικά επίπεδα. Στην δεκαετία του '90 η Μύκονος είχε ακόμα κάποια σημεία που θύμιζαν ένα τουριστικό θέρετρο που τότε αναπτυσσόταν ως βαριά τουριστική βιομηχανία. Τότε λοιπόν έπρεπε να σχεδιαστεί το τουριστικό προφίλ για το μέλλον της Μυκόνου και να κατασκευαστούν οι ανάλογες υποδομές. Έγιναν όντως κάποια σημαντικά έργα όπως τα δύο φράγματα, ο βιολογικός, η ανακατασκευή του εργοστασίου της αφαλάτωσης και αργότερα ο περιφερειακός δρόμος. Αυτά λοιπόν τα έργα έδωσαν κάποια σημαντική διέξοδο στα προβλήματα της συνεχούς ανάπτυξης αλλά δεν έφταναν και δυστυχώς δεν φτάνουν αυτά. Η ολιγωρία στο θέμα της επέκτασης σχεδίου πόλεως που ταλανίζει εδώ και 25 χρόνια τους κατοίκους γύρω από τον οικισμό της πόλεως προ του 1923 έχει αφήσει δυστυχώς πολύ άσχημα σημάδια όσον αφορά στην ανυπαρξία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και το κυκλοφοριακό χάος στο δρόμο προς τους κάτω μύλους. Επίσης η άναρχη δόμηση της τελευταίας 15ετίας και της υπέρμετρης υπερβολής σε κάθε είδους κατασκευές- ειδικά στις εξοχικές κατοικίες- έφεραν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διαφθορά σε πάρα πολλές δημόσιες υπηρεσίες του νομού μας. Το αποκορύφωμα ήταν το χωροταξικό διάταγμα της Μυκόνου που εκδόθηκε από το συμβούλιο επικρατείας και απαξίωσε σχεδόν ολοσχερώς τις περιουσίες του λαού της Μυκόνου παρότι οι φορολογικοί συντελεστές παρέμειναν ίδιοι.

Οι δικές μας προτάσεις για το πραγματικό μέλλον του νησιού μας και των οικογενειών μας είναι και απλές και σύνθετες αλλά πρώτα απ' όλα αληθινές και πραγματοποιήσιμες. Το πρόγραμμα μας θα κινηθεί σε 5 βασικούς άξονες:

Τουρισμός, παιδεία, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός.

Ο τουρισμός είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας. Για τα υπόλοιπα θα σας αναλύσουμε εκτενώς σε σύντομο χρονικό διάστημα τι σκοπεύουμε να κάνουμε.

Για παράδειγμα όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας με μια μελέτη που έχουμε φτιάξει μαζί με τους συνεργάτες μου θα χρειαστεί να αγοραστούν είτε να νοικιαστούν μέσω leasing αρκετά σύγχρονα μηχανήματα για την καθαριότητα της πόλεως αλλά και του υπόλοιπου νησιού. Εκτός βέβαια από την καινούργια υλικοτεχνική υποδομή χρειάζεται εμψύχωση, ενθάρρυνση και καθοδήγηση το προσωπικό του Δήμου.

Το προσωπικό του Δήμου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι λειτουργίας απ' όλα αρκεί να διοικείται βέβαια σωστά, δηλαδή με μεθοδικότητα, πυγμή, δικαιοσύνη και ανάλογη εργατικότητα από τους διοικούντες. Οι παλιομοδίτικες μέθοδοι δεν έχουν πλέον εφαρμογή. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τις τωρινές δυσλειτουργίες και σε άλλους τομείς όπως η δημοτική αστυνομία ή η ΔΕΥΑΜ. Έχοντας φτάσει σ' αυτό το κομβικό σημείο η χώρα μας, αλλά και το νησί μας, θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να επαναφέρουμε τις βασικές τουριστικές αξίες που μας έκαναν γνωστούς παγκοσμίως.

Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν τα δύο υπόγεια πάρκινγκ στη νότια πλευρά της πόλεως.
Επίσης να διαμορφωθεί ο χώρος των ανεμόμυλων (η Ακρόπολη της Μυκόνου ) σε ένα χώρο πλακοστρωμένο, πεντακάθαρο χωρίς αυτοκίνητα και γεμάτο από ζωή.

Τα κοντέινερ (απορριμμάτων ) εντός πόλεως πρέπει άμεσα να γίνουν υπόγεια και να απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά απορρυπαντικά. Το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων εντός πόλεως χρειάζεται ριζική αναθεώρηση και αναβάθμιση .

Πρέπει να επαναφέρουμε τα γαϊδουράκια μέσα στην πόλη. Η πόλη της Μυκόνου θα ασπρίζεται κάθε Παρασκευή με τον παραδοσιακό ασβέστη όπως γινότανε την δεκαετία '70, '80 και αρχές του '90.

Οφείλουμε να αντικαταστήσουμε στην πόλη τους τεράστιους αντιαισθητικούς προβολείς με σύγχρονους οικολογικούς LED. Η επιτροπή αισθητικής του Δήμου που θα συσταθεί θα έχει τον πρώτο λόγο ώστε να νοικοκυρέψει τη Χώρα επαναφέροντας την ομορφιά και την ευταξία όπου το μέτρο έχει προ πολλού χαθεί.

Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μελετηθεί εκτενώς και θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του ισχυρού ηλιακού και αιολικού δυναμικού του νησιού μας.

Η λογική της σπατάλης που έχει ακολουθήσει ο Δήμος μέχρι τώρα έχει φτάσει στο τέλος της. Μέχρι τώρα, όποτε ο Δήμος Μυκόνου έφτανε σε οικονομικό αδιέξοδο εφάρμοζε πολιτική αύξησης των τελών αντί να νοικοκυρέψει τα έξοδα του. Η δική μας πολιτική βασίζεται πρωτίστως στο νοικοκύρεμα των εξόδων και σε μια επιτέλους τίμια διαχείριση των εσόδων.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε ατελείωτα άρθρα για το πώς θέλουμε και οραματιζόμαστε το νησί μας. Σε αυτό το άρθρο απλά αναφέρουμε κάποιες πρώτες σκέψεις το πώς εγώ και οι συνεργάτες μου ζητώντας την ψήφο σας θέλουμε να σας αποδείξουμε και έμπρακτα ότι έχουμε το σθένος και την όρεξη να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα καθημερινά προβλήματα και τα κακώς κείμενα του τόπου μας .
Ολοκληρωμένες σκέψεις θα σας ανακοινώσουμε και θα ενημερωθείτε από το πολιτικό μας πρόγραμμα της ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ που θα σας δοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε καθημερινά δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τον παλμό και την αγωνία σας και το πρόγραμμά μας θα είναι στέρεο, ειλικρινές, πραγματοποιήσιμο και ταυτόχρονα με ισχυρό αναπτυξιακό όραμα για την επόμενη δεκαετία.
Κλείνοντας αυτήν την πρώτη ανταλλαγή σκέψεων θα ήθελα να επισημάνω ότι πιστεύω ακράδαντα στο ανθρώπινο δυναμικό της Μυκόνου.
Πιστεύω στην εργατικότητα και την οξυδέρκεια των Μυκονιατών.
Πιστεύω ότι σε ετούτες τις ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογές θα επιλεγούν οι άριστοι για τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και η επιλογή αυτή θα γίνει με πραγματικά αξιοκρατικά κριτήρια μακριά από τις ψηφοθηρικές μικροπολιτικές του παρελθόντος.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ Μ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου