Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τα αδέσποτα της Μυκόνου φωνάζουν βοήθεια!

"Παρακαλούνται οι κάτοχοι σκύλων που διαμένουν μέσα στην πόλη της Μυκόνου (στον παραδοσιακό οικισμό), φροντίζοντας τα ζώα τους, να τηρούν τους κανόνες δημόσιας υγείας, ευπρέπειας και αισθητικής, και να προσπαθούν ώστε η πόλη μας να ιατηρείται καθαρή.
Παράλληλα, παρακαλούνται οι κάτοχοι σκύλων γενικά που διαμένουν στο νησί της Μυκόνου, να λαμβάνουν και τα αναγκαία μέτρα για τη φύλαξή τους, ώστε να μην παρατηρούνται τα πολύ δυσάρεστα φαινόμενα επιθέσεων από σκύλους σε αιγοπρόβατα που, πολλές φορές - ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχουν προκαλέσει το θάνατο στα ζώα αυτά.
Πιστεύουμε ότι, αν ο καθένας μας λάβει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, θα αποφευχθούν πολλές δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας".


Την παραπάνω λακωνική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου διαβάσαμε στο νέο καλό μπλοκ του Κοντιζά, το οποίο ως φαίνεται "αναπληρώνει" πλέον την νομοθετημένη υποχρέωση του Δήμου να δημοσιεύει άμεσα στην ιστοσελίδα του κάθε ανακοίνωση ή απόφαση. Σου λέει που να καθόμαστε τώρα να γράφουμε.. το στέλνουμε στον Κοντιζά και αναλαμβάνουν εκεί που είναι και δημοσιογράφοι να το δημοσιεύσουν.

Η είδηση ΕΔΩ: http://mykonosdailynews.blogspot.com

Καλές και άγιες οι συμβουλές και οι προτροπές, αν και αμφιβάλλω τα "μάλα" για το πόσο γνωστά και πότε θα γίνουν και πόσο δραστικά θα επιδράσουν στον πολίτη. Όμως επί της ουσίας της ανακοίνωσης θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος από τους δημοτικούς μας άρχοντες, είτε από την συμπολίτευση είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση θεωρεί οτι ο Δήμος Μυκόνου με παρόμοιες ανακοινώσεις και με έγκριση μερικών κονδυλίων, εκπληρεί τις από τον νόμο υποχρεώσεις του απέναντι στα ζώα και ειδικόταρα απέναντι στα αδέσποτα του νησιού μας, να το δηλώσει να το μάθουν όλοι.

Γνωρίζω οτι κάθε χρόνο εγκρίνεται από τον Δήμο ένα καλό ποσό σαν επιχορήγηση προς την Φιλοζωική Μυκόνου. Τα χρήματα δεν δίνονται φυσικά στο Δ.Σ. του Σωματείου, αλλά δίνονται στον κτηνίατρο που αναλαμβάνει την ετήσια κτηνιατρική περίθαλψη. Άλλο ένα ποσό εγκρίνεται για την τροφή των αδέσποτων και αυτό δίνεται στα καταστήματα που προμηθεύουν τις τροφές.

Φτάνουν όμως τα παραπάνω;
Μήπως με το να "δώσουν" το χρήμα, μεταφέρουν μέρος της ευθύνης των αναγκαίων ενεργειών;
Που είναι το "καταφύγιο των αδέσποτων" του νησιού;
Που είναι οι εγκαταστάσεις και η μέριμνα που υποχρεώνεται ο Δήμος εκ του νόμου να παρέχει στα αδέσποτα σε συνεργασία με τις σχετικές φιλοζωικές οργανώσεις;

Ελπίζω οτι το νεοεκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο θα κοιτάξει να αναθεωρήσει την έως σήμερα δράση του που είναι ολοφάνερα ελλειμματική.
Ελπίζω οτι θα καταστρώσει σύντομα ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εύρεσης κατάλληλου χώρου για "καταφύγιο αδέσποτων".
Ελπίζω οτι θα συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του και την χρηματοδότηση μέσω των κρατικών ενισχύσεων που προβλέπονται από τον νόμο.
Ελπίζω τέλος, οτι όλα τα παραπάνω θα γίνουν σύντομα και οτι με συνεργασία της δραστήριας Φιλοζωικής Μυκόνου, θα αποκτήσουν τα αδέσποτα ένα σωστό μέρος να ζήσουν και οι κτηνοτρόφοι που αδίκως χάνουν τα ζώα τους με φριχτό θάνατο θα δούν ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα να λύνεται ειρηνικά και πολιτισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου