Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους! Κάτι γίνεται..


Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Π.Ρήγας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του μπλοκ, ευνοϊκές εξελίξεις που αφορούν δυό πολύ σημαντικά ζητήματα του νησιού μας.

Το ένα ειναι η προκήρυξη και πρόσληψη, με σύμβαση έργου για 12 μήνες, 25 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στις ιατρικές μονάδες του ΙΚΑ στα νησιά, μεταξύ αυτών και η Μύκονος όπου θα προσληφθούν οι παρακάτω 6 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων:

ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΜΥΚΟΝΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο)
1 ΩΡΛ (ιδιωτικό ιατρείο)


Η ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ: Πρόσληψη 25 ιατρών σε ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυκλάδων

Και η δεύτερη και εξ'ίσου σπουδαία είδηση είναι οτι αποφασίστηκαν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης των έργων που θα αποπερατώσουν επιτέλους το νέο λιμάνι του Τούρλου.

"Το Μάρτιο του 2011, δημοπρατείται η νέα φάση των έργων του λιμανιού της Μυκόνου, με τον τίτλο «Κατασκευή Κτιριακών Έργων Νησίδας Λιμένος Τούρλου». Στη συνάντηση του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κου Παναγιώτη Ρήγα, με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, τέθηκε το ζήτημα της επίσπευσης των εργασιών ολοκλήρωσης του Λιμανιού της Μυκόνου στον Τούρλο και ειδικότερα η επιτακτική ανάγκη κατασκευής των κτιριακών έργων.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου προωθεί, ήδη, την έγκριση της απόφασης για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διάθεση της αναγκαίας πίστωσης.

Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι 8.425.000,00 ευρώ και προγραμματίζεται η σύμβαση ανάθεσης να υπογραφεί τον Ιούλιο του 2011 και η ολοκλήρωσή του τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, προετοιμάζεται και η τελευταία εργολαβία, που αφορά στην «κατασκευή Χερσαίων Έργων Παράκτιας Ζώνης Λιμένος Τούρλου Μυκόνου», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 8.000.000,00 ευρώ.

Οι μελέτες προβλέπεται να έχουν εγκριθεί το Νοέμβριο του 2011, η προκήρυξη να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2011 και το έργο να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2013.

Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας."


Η ανακοίνωση ΕΔΩ: Στο λιμάνι του Τούρλου δημοπρατούνται τα κτιριακά έργα και επισπεύδεται η ολοκλήρωση τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου