Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες!

"Επιτέλους, η Ελληνική Αστυνομία έπραξε τα αυτονόητα! Ασχολήθηκε με τη δουλειά της και την έκανε σωστά. Για την ακρίβεια, έκαναν σωστά τη δουλειά τους όσοι ασχολήθηκαν συστηματικά και υπομονετικά με την αποτροπή νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων, που θεωρούσαμε δεδομένα έπειτα από τις συλλήψεις που ακολούθησαν τα “φακελάκια – βόμβες”"

Καιρός είναι να διαβάζουμε και κάποια ευνοϊκά σχόλια για την δράση της Αστυνομίας. Τελευταία μας δίνει αρκετές ευκαιρίες να δούμε, να διαπιστώσουμε οτι σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον τομέα της αντιτρομοκρατικής, οτι γίνεται και πάλι σωστή και αθόρυβη δουλειά. Χωρίς "πληροφορίες" και δήθεν "διαρροές" σε ορισμένους δημοσιογράφους, δουλεύουν συστηματικά, εξετάζουν με επιστημονικό πλέον τρόπο τα ευρήματα και ακολουθούν πιστά τα "εργαλεία" της δουλειάς τους και οχι κάποιες εμπνεύσεις μεγαλόσχημων πολιτικών που στο παρελθόν διέσυραν την τιμή των ένστολων.

"Συμπέρασμα πρώτο: Οι τρομοκράτες κάνουν λάθη και η αστυνομία τα εκμεταλλεύεται. Μετά την αποτυχημένη (όπως εξελίχθηκε) προσπάθεια να ταχυδρομήσουν μινι-εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε φακελάκια, άφησαν ίχνη και η αντιτρομοκρατική τα εντόπισε. Τα φακελάκια εντοπίστηκαν, αλλά το κυριότερο ήταν ότι πιάστηκαν “επ' αυτοφώρω” και ορισμένα από τα μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”...."

Μετά τις συνήθεις φωνασκίες διάφορων πριν λίγους μήνες για την "ανεπάρκεια" της αστυνομίας κλπ. διαπιστώνουμε οτι αυτή η παράξενη "σιωπη" γύρω από την υπόθεση των "εκρηκτικών φακέλλων" δεν ήταν καθόλου τυχαία. Επιβλήθηκε μάλλον άνωθεν ο γενικός "σκασμός" δηλώσεων από όλους ώστε η υπηρεσία να ακολουθήσει τα ίχνη απερίσπαστη και οι επίδοξοι.. "Τσεγκεβάρα" να μην εξαφανιστούν.

"Συμπέρασμα δεύτερο: Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική κάνουν, ενίοτε, τη δουλειά τους. Οι συλλήψεις υπόπτων και ο εντοπισμός της γιάφκας στη Νέα Σμύρνη (που αποτέλεσε “κλειδί” στην αστυνομική έρευνα) ήταν αποτέλεσμα μεθοδικών κινήσεων. Μας υπενθυμίζει ποιά είναι τα πραγματικά καθήκοντα της αστυνομίας – σε αντιδιαστολή με όσα μας φέρνει στη μνήμη η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του εφήβου – μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες και να αποτρέπει κινδύνους και απειλές, όχι να κάνει επιδείξεις “τσαμπουκά” ή να επιδίδεται σε αχρείαστες επιχειρήσεις καταστολής....."

Διαβάστε όλο το άρθρο του Αντώνη Φουρλή: Κανονική αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου