Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Δήμο Μυκόνου

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Δήμο Μυκόνου  από την  οικογένεια του Μάρκου Χανιώτη για την χρηματοδότηση της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο νησί!

Διαβάστε πιο κάτω την ομιλία του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Νοεμβρίου, στο οποίο ενεκρίθη η αποδοχή της δωρεάς


"Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Σύμβουλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα θέλω να σας αναγγείλω μια ευχάριστη είδηση για τη Μύκονο και τη νεολαία μας ειδικά, που μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε κατόπιν επιθυμίας της οικογενείας του αειμνήστου Μάρκου Χανιώτη και της Παναγιώτας Χανιώτη, την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, στη μνήμη του παιδιού τους Γιάννη Χανιώτη. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις πρακτικές δυσκολίες, που είχαν καθυστερήσει την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στη Μύκονο, ενός μεγάλου έργου καθοριστικής σημασίας που χρόνια τώρα όλοι περιμέναμε.

Το κλειστό γυμναστήριο που θα κατασκευαστεί με τη δωρεά 1.000.000,00 € της οικογενείας Παναγιώτας Χανιώτη αποτελεί έργο πνοής για τους Μυκονιάτες και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Είναι επιθυμία πολλών ετών η δημιουργία ενός κλειστού αθλητικού χώρου, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Μετά από πολλές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κυρίως από την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων, για την περιοχή του Αη Γιάννη, όπως είχε προγενέστερα αποφασίσει το Δ.Σ., προτάθηκε το κλειστό γυμναστήριο να κατασκευαστεί δίπλα στο γήπεδο της Άνω Μεράς, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, όπου δεν υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες. Στην περίπτωση που το ποσό της δωρεάς δεν επαρκέσει για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου, ο Δήμος Μυκόνου πρέπει να δεσμευθεί να αποπερατώσει το έργο και να παραδώσει στους δημότες ένα γυμναστήριο που θα αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για το νησί μας, αλλά και για ολόκληρες τις Κυκλάδες.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε εκ νέου την αγαπητή σε όλους μας Παναγιώτα Χανιώτη για την πρωτοβουλία της οικογενείας της που σε μια εποχή δύσκολων οικονομικών συνθηκών καταφέρνει να πραγματοποιήσει την δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου.

    Η πρόταση λοιπόν προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι:
  1. Να αποφασίσει για την αλλαγή τοποθεσίας του κλειστού γυμναστηρίου (Από Αη Γιάννη στην περιοχή Καρδαμίδα).

  2. Να αποδεχτούμε τη δωρεά του ποσού 1.000.000,00 € της κας Παναγιώτας Χανιώτη.

  3. Να ονομαστεί το κλειστό γυμναστήριο 'Ιωάννης Μάρκου Χανιώτης (Παχύς)'.

  4. Η επίβλεψη του έργου να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου. Ο μηχανικός και ο εργολάβος του έργου θα είναι επιλογή της δωρήτριας.

  5. Θα χρηματοδοτείται απευθείας ο εργολάβος από την δωρήτρια.

  6. Θα πρέπει να ανακηρυχθεί η συμπατριώτισσά μας Ανωμερίτισσα Παναγιώτα Χανιώτη για τη δωρεά της 'Ευεργέτρια' του Δήμου Μυκόνου.”

Κατόπιν αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχτηκε τη Δωρεά της κας Χανιώτη, την οποία ευχαρίστησε θερμά και ανακήρυξε ¨ευεργέτιδα¨του Δήμου Μυκόνου είς μνήμην του υιού της Ιωάννη Μάρκου Χανιώτη.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Μυκόνου

ΠΗΓΗ: http://www.mykonos.gr/index.php?MDL=pages&SiteID=16634

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου