Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Από πάμπλουτους μέχρι και καλόγριες!»

«Όλοι μαζί τα φύγαμε» λέει ο πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στο πρόβλημα αυτό, ενώ δέχτηκε πλήθος ερωτημάτων από τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής.

"Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”"

Ως πολίτης αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι.

Σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ' ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν. Αυτή είναι η δική μου αλήθεια και δεν επιδέχεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης"


Η είδηση ΕΔΩ: Όλοι μαζί τα... φύγαμε!

Πράγματι είναι θλιβερά τα παραπάνω... Την ώρα που η χώρα μας κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, την ίδια ώρα υπάρχουν τόσοι πολλοί "πατριώτες" που αντί να βοηθήσουν, φροντίζουν με την απόσυρση των κεφαλαίων τους να της δώσουν μια να πάει παρακάτω!
Ο εαυτούλης μας πρώτα απ'όλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου