Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συγνώμη... δεν προκάναμε!

Διαβάζω στην ιστοσελίδα της Κ.Ε.Πο.Μ. οτι έγιναν οι ψηφοφορίες για την εκλογή των οργάνων στο νέο δημοτικό συμβούλο της Μυκόνου. Μάλιστα η παραπάνω ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε την ίδια μέρα που πάρθηκαν οι αποφάσεις.

Το σχετικό λινκ ΕΔΩ: Αρχαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση το πιο πάνω. Οι άνθρωποι της Κ.Ε.Πο.Μ. το έχουν πιάσει το νόημα της ενημέρωσης, ή καλύτερα την βασική ηθική υποχρέωση που έχουν ολοι οι αιρετοί συνδιασμοί να ανακοινώνουν ηλεκτρονικά, οτιδήποτε αφορά τον δήμο.

Είπα λοιπόν να πάω στη επίσημη σελίδα του δήμου Μυκονίων για πληρέστερη ενημέρωση και συνάντησα το "τοίχος" της αδιαφάνειας.. Δεν υπάρχει τίποτε σχετικό με την εν λόγω συνεδρίαση. Μάλιστα η ίδια αυτή απαράδεκτη κατάσταση, εξακολουθεί να υπάρχει έως σήμερα που γράφω το παρόν.

Εχουν κολλήσει στα "Θεοφάνεια"! Οι δήμοι όμως έχουν νομική υποχρέωση και από τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" όπου στο αρθ.71 Παρ. 3 ορίζει μεταξύ άλλων:
"
Ο δήμος διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα. Σε αυτήν, πέραν από όσα ειδικότερα αναφέρονται στον παρόντα νόμο, αναρτώνται σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις των οργάνων του, σύμφωνα με τα όσα ειδικότερα ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία...... "

Εκεί στον δήμο δεν το πήραν χαμπάρι ως φαινεται! Ή το χειρότερο δεν πιστεύουν οτι μας χρειάζεται ενημέρωση. Να πάνε σου λέει στα καφενεία να μάθουν.

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο "ενδιαφέρον" για να μην πω γελοίο, οταν πήγα στους συνδέσμους που υποτίθεται οτι θα ενημερώσουν όλο τον κόσμο, όπου και αν κατοικεί, τα ονόματα των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου..
Καλά.. έσκασα στο γέλιο. Εκεί λοιπόν υπάρχει ακόμη "βαλσαμωμένος" ο κατάλογος των μελών του παλιού συμβουλίου! Μάλιστα! Αν και πέρασαν 2 μήνες από τις εκλογές, κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει την ιστοσελίδα του Δήμου..
Το σχετικό άθλιο λινκ ΕΔΩ: Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητεί και αποφασίζει:

Αλλά και οι άλλες σελίδες τους δεν πάνε πίσω.. Το τελευταίο Δελτίο Τύπου που έχει αναρτηθεί είναι τον Μάρτη του 2010!
Σταμάτησα την "περιήγηση" δεν άντεξα!

Πρωτίστως φταίνε ΟΛΟΙ οι αιρετοί. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και η γενική εικόνα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου.
Αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ και οτι κανείς, ΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, υπάλληλος αυτού του πολύπαθου Δήμου δεν μπήκε στον κόπο να τους ρωτήσει πότε θα γίνει η ενημέρωση.
Το καλοκαίρι που είναι παχειές οι μύες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου