Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής Μυκόνου

Οι σοβαρές ελλείψεις στις υπηρεσίες του νησιού, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο νησί, ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, στην οποία συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Δέσποινα Διακοσταυριανού, αρμόδια για τα τουριστικά θέματα της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας εξέθεσε στην κ. Διακοσταυριανού τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, αλλά και των επιχειρηματιών του νησιού για το αρτιότερο των υπηρεσιών προς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, τόσο σε επίπεδο υποδομών (Διεθνές Αεροδρόμιο, 2 λιμάνια, Λιμνοδεξαμενές, αφαλατώσεις, οδικό δίκτυο κ.λπ.), όσο και σε επίπεδο σέρβις και συγκράτησης των τιμών.

Παράλληλα όμως, ο Δήμαρχος της εξέθεσε και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, κυρίως από τη κρατική γραφειοκρατία αλλά κι από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουσαθανάς-Μέγας ανέφερε ότι “δε λογίζεται δυνατόν η Μύκονος να είναι κορυφαίος Διεθνής Τουριστικός προορισμός, και να μην έχει στελεχωμένο Κέντρο Υγείας και Αστυνομικό Τμήμα, να μην έχει Πυροσβεστικό σταθμό, αυτόνομο τελωνείο, Τουριστική Αστυνομία αλλά και τη δυνατότητα ελλιμενισμού Κρουαζιέρας. Μάλιστα, σε μια περίοδο δριμύτατης οικονομικής κρίσης, κι όταν οι ΚΑΠ των Δήμων έχουν μειωθεί κατά 60%”, ενώ σημείωσε ότι η αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να είναι μεγαλύτερη και ισότιμα διανεμημένη σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, μέρος της οποίας αποτελεί και η Μύκονος.

Συνεχίζοντας ο κ. Δήμαρχος, ανέφερε την ανάγκη συμμετοχής σε περισσότερες εκθέσεις Τουρισμού στο εξωτερικό και την ανάγκη οικονομικής συνεισφοράς της Περιφέρειας, ώστε να μην περιθωριοποιείται η Μύκονος και οι Κυκλάδες στις εκθέσεις και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ να προβάλλουν το νησιώτικο προϊόν αποτελεσματικότερα και μαζικότερα.

Κλείνοντας την ομιλία του στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, ο κ. Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους του φορείς του νησιού που συνδράμουν στην Τουριστική Ανάπτυξη του νησιού, που πολλές φορές με προσωπικό κόστος φιλοξενούν δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για το καλό της προβολής της Μυκόνου και ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη να συμβάλλει από τη θέση της για την αμεσότερη συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε και η Μύκονος να επωφελείται με ότι δικαιωματικά της αναλογεί.

Στην Τουριστική επιτροπή του Δήμου Μυκόνου παρευρέθησαν εκτός από τα μέλη της που απαρτίζονται από όλους του φορείς του νησιού και οι δύο περιφερειακοί Σύμβουλοι της Μυκόνου στην Περιφέρεια, ο Βασίλης Μαργάρας και ο Κωνσταντίνος Κουκάς.