Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μυκόνου (2,3 εκ. ευρώ

Θετικές εξελίξεις αναφορικά με την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων (ΧΑΔΑ) Τήνου και Μυκόνου, καθώς εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξης 2007-2013». Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε την ένταξη των δύο αυτών έργων στο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. ευρώ. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

«Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 δύο νέα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. €. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

- Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μυκόνου (2,3 εκ. ευρώ)
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μυκόνου και προβλέπει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έκτασης 15 στρεμμάτων περίπου και τη συλλογή των διάσπαρτων απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Θα υλοποιηθούν έργα διαμόρφωσης εσωτερικής οδοποιίας, έργα πρασίνου και άρδευσης, διαχείρισης του βιοαερίου και των ομβρίων, καθώς και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΑΔΑ. Τέλος προγραμματίζεται επίσης η υλοποίηση συμπληρωματικών εργασιών όπως περίφραξη, πύλη εισόδου και δεξαμενή νερού.

- Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και εξοπλισμός διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δ. Τήνου (1,3 εκ. ευρώ)
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Άνδρου, ο οποίος ως διαχειριστικά επαρκής φορέας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Τήνου. Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στις περιοχές «Τσικνιάς», «Φανερωμένη» και «Μαρμαριές-Κόκκινα» του Δήμου Τήνου. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την προώθηση της ανακύκλωσης στο σύνολο του νησιού της Τήνου όπως κάδοι ανακύκλωσης για το διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών, προμήθεια οχήματος συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και εξοπλισμού προσυγκέντρωσης και συμπίεσης ανακυκλώσιμων υλικών».

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μειώθηκε η ποινή του Χ.Κόκκινου στο Εφετείο

«Καμπάνα» 5 μηνών με τριετή αναστολή έριξε προχθές το βράδυ το Εφετείο της Σύρου στον Χαράλαμπο Κόκκινο, έπειτα από μία μαραθώνια δίκη που κράτησε από το πρωί της Τετάρτης έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Η δίκη αφορούσε στην μήνυση που του είχε υποβληθεί από τον Παναγιώτη Ρήγα με αφορμή την πρόσληψη 30 συμβασιούχων μερικής απασχόλησης. Μαζί με τον πρώην Περιφερειάρχη και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, καταδικάστηκαν επίσης με την ίδια ποινή τα μέλη της Επιτροπής. Ο κ. Κόκκινος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν τίθεται σε αργία σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτη» ή χρειάζεται να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

ΠΗΓΗ: http://santoriniostypos.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας για τη ΖΟΕ της Άνδρου

"Με τροπολογία που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας και την έκανε αποδεκτή ο Υπουργός Περιβάλλοντος κατά την ψήφιση σχετικού Νομοσχεδίου, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της μη οικοδομησιμότητας άρτιων οικοπέδων, που ήταν άρτια και οικοδομήσιμα πριν από την θεσμοθέτηση της ΖΟΕ Άνδρου στις 19/10/2011.
Σύμφωνα με την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νέο νόμο “θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα μέχρι τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος υφιστάμενα άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα, που έχουν ελάχιστη επιφάνεια τέσσερις χιλιάδες (4.000) τετραγωνικά μέτρα”."


http://prigas.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Δηλαδή κ.βουλευτά μας, δεν θα μπορούσε να γίνει παρόμοια ρύθμιση και για την Μύκονο;
Εδώ ψηφίστηκε το χωροταξικό και όλα τα αγροτεμάχια, οικόπεδα κλπ που τα βάλανε δολίως στην καφέ ζώνη, ΔΕΝ λογίζονται άρτια και οικοδομήσιμα, έστω και αν ήσαν άρτια προ της ψήφισης του νόμου, με εμβαδόν δηλαδή άνω των 4 στρεμμάτων.... Αγόραζε κάποιος την παραμονή της ψήφισης του χωροταξικού, οικόπεδο 4 στρεμμάτων, του έβαζε σφραγίδα και υπογραφή ο μηχανικός οτι μπορεί να χτίσει 200 τμ και την επομένη της ψήφισης βγήκε άχρηστο!
Ωραία δικαιοσύνη κ. βουλευτά μας!