Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Το κρασάκι, πολυκαίρισε και έγινε … ‘ξυδάκι’ ".

Με αυτή την σιβυλλική ατάκα ο Μέγας απάντησε στο προχθεσινό δημοσίευμα της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" που αφορούσε την διεξαγόμενη εισαγγελική έρευνα για τα ποσά του φόρου παρεπιδημούντων. Για "στημένη ειδησεογραφία" μιλάει ο δήμαρχος και φυσικά ολοι καταλαβαίνουμε που το πάει.. Είναι αλήθεια οτι κάθε τόσο η εφημερίδα "Καθημερινή", που ως φαίνεται έχει αναλάβει την αποκλειστικότητα στην ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στον δήμο Μυκόνου, γράφει για τις διαπιστωμένες βέβαια, αλλά ηδη γνωστές "λαμογιές" των περασμένων ετών. Όμως αυτό που φαίνεται στα δημοσιεύματα να ενοηθεί, δεν έχει σχέση με την διαπιστωμένη πλέον ευθύνη των υπαλλήλων που πλαστογράφησαν τις αποδείξεις, αλλά υποδεικνύει ως αυτόκλητος εισαγγελέας τις ποινικές ευθύνες αιρετών και μάλιστα ΟΧΙ παλαιότερων περιόδων, αλλά τωρινών νεοεκλεγμένων!!

Μέγας: "Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου, εδώ και δύο χρόνια και, ενώ η υπόθεση που αφορά την περίοδο 2002 – 2008 βρίσκεται έπειτα από ενέργειες του Δημάρχου στα χέρια της Δικαιοσύνης, η εφημερίδα ‘Καθημερινή’ επέλεξε εφέτος, όπως άλλωστε έκανε και πέρυσι το καλοκαίρι, να ‘αναμασήσει’ το θέμα και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πρέπει πλέον ο κ. Αλαφούζος να πάψει να παρέχει πεδίο δράσης σε όσους, με ‘όχημα’ τη δήθεν κάθαρση, επιχειρούν να πλήξουν τη φήμη του νησιού και των επαγγελματιών για να προωθήσουν προσωπικά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Μύκονος, ένας διεθνής και καταξιωμένος τουριστικός προορισμός δεν επιτρέπεται να είναι στόχος αναίτιων επιθέσεων, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι βοηθά τόσο στη διεθνή προβολή της χώρας μας όσο και στην οικονομία της.

Είναι καιρός αυτό το παιχνίδι της στημένης ειδησεογραφίας με θέματα – κονσέρβα, που ανοίγει όποτε τους βολεύει, να πάρει τέλος. Το κρασάκι, που άνοιξε τις ορέξεις πολλών, πολυκαίρισε και έγινε … ‘ξυδάκι’ "


Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ε Δ Ω :

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

(Μισο)ψηφίστηκε το Badget 2011 του Δήμου!

Ερήμην της μείζονος αντιπολίτευσης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου για το 2011. Παρέμεινε και τον ψήφισε με επιφυλλάξεις ο Α.Κουσαθανάς (Άνοιξη) ως μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης!

Η υπόλοιπη αντιπολίτευση αποφάσισε να αποχωρήσει από την συνεδρίαση, καταγγέλοντας ως απαράδεκτη την σπουδή με την οποία έγινε η σχετική συνεδρίαση, ανύπαρκτη η ενημέρωση ή η παρουσία υπεύθυνου θεσμικά προσώπου από την οικονομική υπηρεσία να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά και ως απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά της συμπολίτευσης προς τα περισσότερα μέλη της αντιπολίτευσης.

Γράφει ΕΔΩ η δημοτική σύμβουλος κ.Δ.Νάζου:
"Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε μπροστά σε πολιτικές καταστάσεις, αδιανόητες για έναν καλλικρατικό Δήμο. Πριν καλά –καλά αρχίσει το Συμβούλιο, έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρχε ούτε επεξηγηματική έκθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού, ούτε κάποιο υπεύθυνο θεσμικά πρόσωπο από την αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει σε απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το θέμα συζήτησης. Αντιθέτως περίσσεψαν οι ύβρεις και τα ειρωνικά σχόλια που ήταν άκρως απαξιωτικά για τα περισσότερα μέλη της αντιπολίτευσης."

Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σαλάχας από την μείζονα αντιπολίτευση, λέει πάνω-κάτω τα ίδια ΕΔΩ :
"Ο προϋπολογισμός δεν ψηφίστηκε τόσο από την παράταξή μας όσο και από την κ. Δ.Νάζου αφού και οι δύο παρατάξεις αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της απαράδεκτης διαδικασίας που τηρήθηκε από την Δημοτική αρχή."

Δεν είμουνα στη συνεδρίαση και κατά πως λένε οι αντιπολιτευόμενοι, βρέθηκαν μπροστά σε κατάσταση που δεν μπόρεσαν να αντέξουν. Ειρωνείες, ύβρεις κλπ. Και αποχώρησαν σε "ένδειξη διαμαρτυρίας".

Όμως ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε και ισχύει απολύτως νόμιμα και καμιά (μάλλον) έγγραφη πρόταση από την αντιπολίτευση δεν καταγράφηκε. ΚΑΜΙΑ!

Προτίμησαν να αποχωρήσουν και να τα σέρνουν στους συμβούλους και στον δήμαρχο εξ'αποστάσεως! Δεν μπορώ να ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για μην μπορούν να την υπομένουν. Όμως για την φτωχή μου γνώμη, γι'αυτό τους έστειλαν εκεί επάνω, για τα δύσκολα και για αντιπαράθεση ΜΕΣΑ στα συμβούλια. Φυσικά καλό και χρήσιμο είναι να μαθαίνουμε και μεις από το ιντερνέτ τι συνέβη και καλά κάνουν και το καταγγέλουν. Όμως είναι πλέον αργά!

Χάρις στο υπέροχο νέο Καλλικρατικό φρούτο της "Διαύγειας", της υποχρεωτικής δηλαδή δημοσίευσης στο δίκτυο κάθε απόφασης των Δημοτικών (και οχι μόνο) Συμβουλίων, ο Προϋπολογισμός για όποιον έχει την υπομονή να κοιτάξει ένα-ένα άρθρο του είναι Ε Δ Ω

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Όλα καλά;"

Η πρώην πλέον υπουργική απόφαση που στην ουσία "υποβάθμιζε" το Νοσοκομείο Σύρου και είχε δημιουργήσει πολλές δίκαιες διαμαρτυρίες σε όλες τις Κυκλάδες, ανακαλείται όπως μας ενημερώνει ο Υφυπουργός Π.Ρήγας από το προσωπικό του μπλοκ..
Μπορεί όπως σημειώνει να "αποκαθίσταται" η εργασιακή ειρήνη στο Νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν αρκεί κ Υφυπουργέ. Προσλήψεις, εφόδια, σωστή και έγκαιρη περίθαλψη είναι το πλέον ζητούμενο σε όλα τα νησιά μας και είναι γνωστές οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας!
Όλη η ανακοίνωση:

"Όπως είχε ήδη δημόσια ανακοινωθεί και δια στόματος του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Τιμοσίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σύρο, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» θα επανενταχθεί στη Γ΄ Ζώνη, όσον αφορά το καθεστώς των εφημεριών.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι η σχετική υπουργική απόφαση, αφού υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο, βρίσκεται προς συνυπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου.
Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευτεί εντός των προσεχών ημερών, αποκαθιστά έναν ανορθολογισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του Νοσοκομείου της Σύρου στη Β΄ Ζώνη.
Η δημοσίευση της συγκεκριμένης κοινής υπουργικής απόφασης εκτός όλων των άλλων ικανοποιεί και το αίτημα των εργαζόμενων και, προφανώς, αποκαθιστά την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την εργασιακή ειρήνη.
Ο Υφυπουργός
Παναγιώτης Ρήγας"


Η ανακοίνωση ΕΔΩ: Το Νοσοκομείο Σύρου οριστικά στη Γ΄ Ζώνη