Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σ υ μ μ ε τ έ χ ω !

Διαβάζω από τον zeppo: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

"Μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση λειτουργεί στο OpenGov.gr. Στόχος της είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη μόλις αναρτάται μια νέα δράση ανοικτής διακυβέρνησης ώστε να μπορεί να συμμετέχει άμεσα.

Εγγραφείτε στην νέα υπηρεσία εδώ:
Ανοικτή ηλεκτρονική διακυβέρνηση"


Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να γίνουμε στην πράξη ενεργοί πολίτες και οχι μόνο στα λόγια.
Να μαθαίνουμε τι μας "μαγειρεύουν", έγκαιρα και υπεύθυνα και οχι από το κάθε ράδιο αρβύλα.
Να λέμε την γνώμη μας επώνυμα, κόσμια σε κάθε αρμόδιο υπουργείο για τα σχέδιά του.
Ίσως κάποτε αντιληφθούμε οτι ΕΧΕΙ αξία η συμμετοχή και παράλληλα να εμπεδώσουμε πόσο άχρηστη και επιζήμια για μας και την κοινωνία είναι η απαξίωση και η αποχή από τα κοινά που μας αφορούν.

Για φανταστείτε μια παρόμοια υπηρεσία διαβούλευσης να λειτουργεί και στον Δήμο μας;
Ονειρεύομαι την εποχή που οι πολίτες της Μυκόνου, οχι μόνο θα μαθαίνουν εγκαίρως τα σχέδια των δημοτικών αρχόντων, αλλά και θα μπορούν πριν αυτά υλοποιηθούν να πουν ελεύθερα την γνώμη τους. Άλλωστε προβλέπεται στον "Καλλικράτη" και στο αρθρο 76 η δημιουργία "Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης", η οποία θα συγκαλεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ομάδων των πολιτών, θα παρουσιάζει όλα αυτά τα αποτελέσματα των συζητήσεων της δημόσιας διαβούλευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην παράγραφο 2 λοιπόν του ίδιου άρθρου διαβάζω:
"Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της."

Επίσης από τoν zeppo αλλά από τα σχόλια, παίρνω μια πολύ χρήσιμη ηλεκτρονική διεύθυνση και την προτείνω σε όσους θα ήθελαν να καταγγείλουν επώνυμα τα όποια στραβά βλέπουν και διαπιστώνουν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι Το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) δηλαδή το όργανο εσωτερικού ελέγχου του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, όπου μπορούν οι πολίτες να καταγγείλουν τις παρανομίες ή την κακοδιοίκηση που διαπιστώνουν.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Από θαυματοποιοί... επαίτες!

Ιρλανδία:
Δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν μετά τη ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Ο Μπράιαν Κόουεν αντιστέκεται στην άμεση διεξαγωγή εκλογών επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την επιβίωση της κυβέρνησης έως την έγκριση του προϋπολογισμού το Δεκέμβριο, ωστόσο η αντιπολίτευση ζητά να στηθούν άμεσα κάλπες και το Σιν Φέιν κατέθεσε ήδη πρόταση μομφής.


Αλλη μια συντηρητική κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα στην Iρλανδία και κατάφερε μέσα σε δύο μόνο χρόνια να μετατρέψει τη χώρα τους, από το "Ιρλανδικό θαύμα" με τα επαναλαμβανόμενα ρεκόρ ανάπτυξης, σε "επαίτη" βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό  μηχανισμό στήριξης, ο οποίος να μην το ξεχνάμε ήταν το αποτέλεσμα της μαραθώνιας προσπάθειας του Γ.Παπαντρέου στην αρχή της χρονιάς.

Αντίθετα ο αρχηγός της σημερινής αντιπολίτευσης, παραμένει προσκολλημένος στο λαϊκίστικο αλλά ψεύτικο  μοτίβο "δείχνω καλός, πάω καλά".

Για θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεολαίοι..

A.Σαμαράς:
Κέρκυρα, 11/10/2010:
«Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση… Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Τους προτείναμε να κάνουν ό, τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32% – διπλάσιο από το δικό μας! – αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για ένα χρόνο μπροστά, ως τα μέσα του 2011!».

Bόλος, 21/10/2010: “Υπήρχε κι άλλος δρόμος… Το ότι υπήρχε άλλος δρόμος το έδειξαν, πριν λίγες εβδομάδες, δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Που, με προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν με ακριβά επιτόκια… Πολύ πιο ακριβά απ’ ό, τι μπορούσαμε να δανειστούμε εμείς τον Ιανουάριο. Δανείστηκαν ακριβά, αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Το λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν, δεν ανέλαβαν. Να σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία έχει έλλειμμα διπλάσιο από το δικό μας. Ακόμα και από το αναθεωρημένο… Κι όμως, βγήκε και δανείστηκε ακριβά. Δεν υπέγραψε Μνημόνιο”.

Διορατικότατος!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Recycling is Sexy!!


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
"Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των τουριστών της Μυκόνου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου, αναφορικά με την εφαρμογή του έργου ΧΥΤΑ και σε συνδυασμό με την ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Το έργο της προβολής της κατασκευής και λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων - που συγχρηματοδοτείται και αυτό από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά ποσοστό 75% και από Εθνικούς Πόρους κατά ποσοστό 25% - έχει ως κεντρικό θέμα «Ανακύκλωση & ΧΥΤΑ... Για τη Μύκονο... φυσικά!» καιστόχο έχει όχι μόνο να ενημερώσει για τη νέα μέθοδο ταφής των απορριμμάτων, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Μυκόνου με έμφαση την ανακύκλωση ως
την καλύτερη μέθοδο προστασίας του περιβάλλοντος και λειτουργίας του ΧΥΤΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εκτός από διαφημιστικές καταχωρήσεις στον τοπικό Τύπο και ραδιοφωνικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται στο νησί, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προσέγγιση και ενημέρωση των νεότερων Μυκονιατών, αφού το έργο της καμπάνιας περιλαμβάνει τη διανομή t-shirts και καπέλων στους μαθητές των σχολείων της Μυκόνου, ταυτόχρονα με ειδικά φυλλάδια, τα οποία ενημερώνουν για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών σε κατανοητή και για τα πολύ μικρά παιδιά γλώσσα.
Το συγκεκριμένο έργο της προβολής της προστασίας του περιβάλλοντος, με τη δημοσιοποίηση του έργου του ΧΥΤΑ και της Ανακύκλωσης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ στόχος του Δήμου είναι και η μελλοντική συντήρηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη του έργου."

Καλή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του πολίτη, αλλά δεν αρκεί!
Η ανακύκλωση στη Μύκονο ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ απαράδεκτα και πρέπει επειγόντως να βρεθούν οι αιτίες. Τι φταίει δηλαδή και έχουμε μείνει πίσω.
Είναι μόνο η σχετική αδράνεια των δημοτικών αρχών;
Είναι η "χαλαρότητα" που αντιμετωπίζουμε όλοι το σημαντικό αυτό ζήτημα;
Μήπως είναι οι σημαντικές ελλείψεις σε κάδους και ειδικά οχήματα; Στο "χωριό" δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένας κάδος ανακύκλωσης!
Είναι η έλλειψη γνώσεων των αρμοδίων για την μέθοδο;
Ή είναι όλα τα παραπάνω μαζί;

Η Σύρος έγινε το καλό παράδειγμα στις Κυκλάδες για την μεγάλη επιτυχία που έχει η ανακύκλωση, αλλά και γενικά στο θέμα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης. Είναι κάτι φανερό για όποιον επισκεφτεί την Σύρο ακόμη και το κατακαλόκαιρο.
Να πάμε λοιπόν εκεί, να ρωτήσουμε, να μάθουμε!
Οχι οι πολίτες βέβαια. Οι πρόσφατα εκλεγμένοι μας υποσχέθηκαν πολλά.
Ας αρχίσουν με την σωστή ανακύκλωση

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο Μέγας ευχαριστεί τους Μυκονιάτες

Μύκονος, 16 - 11 - 2010
Προς :
- Τους δημότες & κατοίκους
της νήσου Μυκόνου
- Τα μέλη του δημοτικού μας Συνδυασμού : "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ"
- Τους συνεργάτες μας κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές του 2010 και
- Τους υπαλλήλους του Δήμου Μυκόνου

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,
Συνεργάτες και Φίλοι,

Μετά την επιτυχία του Συνδυασμού μας στις Δημοτικές εκλογές, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, μέσα από την καρδιά μου, κατ' αρχήν όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μυκόνου, που εμπιστεύθηκαν τόσο εμένα, όσο και τον Συνδυασμό μας "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ", για τη διοίκηση του Δήμου μας, κατά τη νέα δημοτική περίοδο.
Επίσης, θερμά ευχαριστώ όλα τα μέλη του Συνδυασμού μας, τα παλιά και τα νέα, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας, που με την παρουσία, την ενεργή στήριξη και τη συνεργασία τους βοήθησαν στην ανάδειξή του Συνδυασμού μας στην ηγεσία του Δήμου Μυκόνου.
Θερμά θα ευχαριστήσω, τέλος, και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που άντεξαν τις δυσκολίες και το βάρος της προεκλογικής περιόδου και της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών συνεχίζοντας να στηρίζουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας.

Απερίφραστα σας δηλώνω, ότι έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλοι. Για εμάς, οι καθημερινές ανάγκες του πολίτη ήταν και είναι προτεραιότητα, γι'αυτό και η πόρτα του Δημαρχείου θα παραμένει ανοικτή σε όλους.

Μπροστά μας υπάρχουν πάντοτε τα προβλήματα, αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Θα αγωνιστούμε και θα δουλέψουμε σκληρά και, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και όλων των δυνάμεων του νησιού, θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε έναν ικανό Δήμο, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των πολιτών και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον Τόπο μας.

Με εκτίμηση,
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ-ΜΕΓΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Καλλικράτης βάζει μαχαίρι στα έσοδα
των αιρετών από πολλές πηγές

Κατ'αρχήν αναστέλλεται κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα των εκλεγμένων Δημάρχων για όσο διάστημα θα είναι δήμαρχοι. Το συγκεκριμένο όμως μέτρο ισχύει μόνο για δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και έτσι έως τις επόμενες εκλογές που μάλλον θα διενεργηθούν με νέα δεδομένα απογραφής, ο Δήμαρχος Μυκόνου δεν περιλαμβάνεται στην ρύθμιση.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως στην εποχή του Καποδίστρια, αν ένας Δήμαρχος ήταν δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε και τον μισθό του Δημάρχου και αυτόν του δημοσίου υπαλλήλου. Αν παράλληλα είχε και ένα άλλο αξίωμα στην Αυτοδιοίκηση πρόσθετε στην αμοιβή του κι άλλο ένα μισθό.

Ο Καλλικράτης τα κάνει όλα αυτά ... παρελθόν.
Εδώ ο νέος νόμος ορίζει σαφώς πως «οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι πρόεδροι των περιφερειακών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεούνται να εισπράττουν την αποζημίωση μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν την αποζημίωση που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».

Το ίδιο ακριβώς προβλέπεται και για Δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών συμβουλίων και συμβούλους. Σε αυτή την περίπτωση οι αιρετοί επιλέγουν με δήλωση τους έναν από τους δύο μισθούς. Επίσης κόβεται ο δεύτερος μισθός σε περίπτωση αιρετού δημοσίου υπαλλήλου. Ο Καλλικράτης ορίζει ότι στους δημόσιους υπάλληλους «χορηγείται ειδική άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα που ασκούν τα καθήκοντά τους».

Ποιοί όμως θα είναι οι μισθοί των εκλεγμένων του Δήμου μας;

Ο νόμος για τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010) στο άρθρο 92, προβλέπει με ακρίβεια το ποσό που θα λαμβάνουν οι αιρετοί άρχοντες στα νέα τους αξιώματα. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή με το ποσόν σήμερα των 5.981,40€. Η αντιμισθία των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών. Οι δε αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.

Επομένως, προκύπτει ότι στο Δήμο μας με συνολικό πληθυσμό 9.320 κατοίκων βάσει της απογραφής του 2001, ο δήμαρχος θα λαμβάνει μηνιαίως μισθό 3.588,84€, ο κάθε αντιδήμαρχος 1.794,42€, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 1.435,54€.

Να σημειώσω οτι στη Μύκονο θα έχουμε 2 αντιδημάρχους και ένα πρόεδρο του Δ.Σ. Οι μισθοί λοιπόν συνολικά για τους αιρετούς μας θα ανέβουν στα 8.615 ευρώ το μήνα..
Καθόλου άσχημα!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο Μέγας Δήμαρχος μετά από ... θρίλερ!


Εκλέγεται τελικά ο συνδυασμός "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ" του Α. Κουσαθανά - Μέγα στην Δημαρχία για τα επόμενα 3,5 χρόνια!

Τα αποτελέσματα που σίγουρα έως ότου οριστικοποιηθούν θα έκαναν πολλές καρδιές να χτυπάνε σε χιπ-χοπ.. ήταν:

Μέγας : 2221 = 50,86%
Φιορεντίνος: 2146 = 49,14%


Συγχαρητήρια σε όλους και ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μια Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η ομιλία!

Τελικά ο τίτλος του συδυασμού του Μέγα δεν ήταν "πυροτέχνημα". Μάλιστα μερικοί προσπάθησαν σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά και πιο πριν, με την ασυλλόγιστη προκλητικότητά τους να διχάσουν και να ακυρώσουν στην πράξη αυτή την έννοια της "ενωμένης" κοινωνίας. Αντίθετα ο Μέγας και εχθές στο Γρυπάρειο, μπροστά σε πολύ κόσμο που τον παρακολουθούσε και αντιδρούσε με πάθος, επανέλαβε πολλές φορές την πρόθεσή του για ενότητα και συνεργασία. Οι πολίτες είχαν να λένε για την επιμονή του σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του να καλεί τους έως χθες "αντίπαλους" να ξεχάσουν τα πικρά λόγια του παρελθόντος, ώστε να μπούν οι βάσεις για μια συνεργασία που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.
Τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά:
"Σήμερα θέλουμε η Μύκονος να μας ενώσει όλους! Για το καλό του νησιού μας, για το καλό των οικογενειών μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα, λοιπόν θέλω να σας περιγράψω το όραμά μας για τον τρόπο διοίκησης του τόπου μας. Ένα όραμα που ταυτίζεται απόλυτα με τον χαρακτήρα μου και τις Αρχές μου. Ένα όραμα που απέχει από όσα έχουμε συνηθίσει.
Αυτό το μοντέλο διοίκησης αποτελεί τη βάση όλων των σύγχρονων δημοκρατικών καθεστώτων. Στηρίζεται στο διάλογο, στη σύνθεση των απόψεων, στη συνεννόηση, στην κατανόηση, στη συλλογικότητα, στη συντροφικότητα. Στηρίζεται κυρίως, στην αρχή του σεβασμού της μειοψηφίας. Στην μη καταπολέμηση της διαφορετικότητας των απόψεων και των ιδεών. Στην τήρηση με ευλάβεια της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Στην αποφυγή ακροβατισμών, υπόγειων συνεννοήσεων και συμφωνιών. Στην απόλυτη προσήλωση στους Νόμους και τους Κανονισμούς.
Η «ενός ανδρός Αρχή», πέρα από επικίνδυνη είναι και ξεπερασμένη ακόμα και ως νοοτροπία. Σε μια τοπική κοινωνία, όπως η δική μας, ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ισότιμος. Πρέπει να νοιώθει ότι η φωνή του ακούγεται. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να βρει το δίκιο του. Πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπιστεί ούτε στη βάση της ψηφοθηρίας, ούτε με βάση ποιόν ψήφισε."

Έχοντας πλήρη επίγνωση της τελικής απόφασης των Μυκονιατών να τον εκλέξουν Δήμαρχο για τα επόμενα χρόνια - γιατί να μη ξεχνάμε οτι ο Μέγας είναι δήμαρχος ενάμισυ χρόνο περίπου, παραλαμβάνοντας την "καυτή πατάτα" του σκανδάλου με τα οικονομικά - κάνει πάλι την δραματική έκκληση για ενότητα:
"Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες,
Στις 7 του Νοέμβρη οι Μυκονιάτες πήραν τις τύχες στα χέρια τους. Αποφάσισαν να κάνουν μαζί μας ένα νέο ξεκίνημα.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Χωρίς καμία διάκριση. Χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Είναι για μας προϋπόθεση για την επιτυχία μας.
Το πραγματικό δίλλημα σήμερα είναι εάν θα συνεχίσουμε την απαξίωση των πάντων, ή θα χτίσουμε πάνω στα θετικά. Αν δηλαδή χτίσουμε, την Μύκονο των αξιών. Να τη βγάλουμε από το σημερινό ηθικό αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισόρροπη. Να κάνουμε συγκριτικό μας πλεονέκτημα, μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, ανθρωπιάς, ισονομίας και ίσων ευκαιριών. Να ζωντανέψουμε αξίες όπως της λογοδοσίας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στη διοίκηση.
Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες. Απορρίπτουμε το συντηρητισμό και τη διαιώνιση των προβλημάτων. Αποδοκιμάζουμε τον λαϊκισμό, από όπου και αν προέρχεται. Είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Τα άκρα και οι ακρότητες στο δημόσιο βίο βλάπτουν τον τόπο. Λύσεις στα προβλήματα του Τόπου δεν δίνει η άγονη καταγγελία, δεν δίνει η άσκηση Αντιπολίτευσης για την Αντιπολίτευση, δεν δίνει η ισοπέδωση. Οι λύσεις απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις. Απαιτούν τόλμη. Απαιτούν ανάληψη ευθύνης, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι ανταγωνισμοί και οι πλειοδοσίες αρνητισμού δεν αφορούν το μέλλον των πολιτών. Αφορούν μόνο τους ανταγωνιζόμενους. Εμείς δεν επιδιώκουμε να κριθούμε στο πεδίο των μικροπολιτικών συγκρούσεων, αλλά στο πεδίο του έργου. Για μας προέχουν οι αναγκαίες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν κατευθύνεται ούτε από δόγματα, ούτε από αγκυλώσεις του παρελθόντος."


Όλοι γνωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του Μέγα. Είναι με την Νέα Δημοκρατία ο άνθρωπος και ποτέ δεν το έκρυψε. Όμως τόλμησε να "παραβλέψει" την κεντρική οδηγία της ΝΔ για αντίθεση με κάθε μέσο στον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, τον "Καλλικράτη" και να αποφύγει κάθε αναφορά στο αδιέξοδο δήθεν πολιτικό σύνθημα για "αντιμνημόνια" κλπ. Γνωρίζει οτι για να του εμπιστευτεί ο πολίτης την διοίκηση και την διαχείρηση του δήμου, θα πρέπει να είναι σίγουρος οτι και ξέρει τι θα κάνει, αλλά και πιστεύει στο νέο σύστημα διοίκησης και δεν θα το υπονομεύει, όπως ακούμε να λένε πολλοί υποψήφιοι και κυρίως ο υποψήφιος για την Αθήνα Ν.Κακλαμάνης. Δείχνει οτι γνωρίζει καλά τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγει στην αυτοδιοίκηση ο νέος νόμος, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες στην εφαρμογή του.:
"Φίλες και φίλοι,
Ο «Καλλικράτης» δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες, για να διαχειριστούν τα του οίκου τους. Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία, στην περίπτωση αυτή, αποτελεί και την εγγύηση ότι θα κάνουμε χρήση αυτών των ευκαιριών και δυνατοτήτων προς όφελος όλων των κατοίκων, αλλά και του καθενός χωριστά. Σ’ αυτή την αναπτυξιακή πρόκληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα, χωρίς πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει καθυστερήσεις και θεωρητικές προσεγγίσεις των προβλημάτων. Απαιτούνται πρακτικές λύσεις που πρέπει να δοθούν με ταχύτητα, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας. Οι παρεκκλίσεις, οι καθυστερήσεις, οι ατέρμονες διαβουλεύσεις, και η έλλειψη αποφασιστικότητας στη λήψη των αποφάσεων μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τον τόπο μας."


Είναι σίγουρο οτι τα εννοεί! Τέτοιος άνθρωπος είναι. Από τους λίγους μήνες που κάθεται στο γραφείο του Δημάρχου, φαίνεται καθαρά η διαφορά σε δημοκρατική συμπεριφορά και συννενόηση. ΟΛΟΙ οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι πολίτες, γνωρίζουν οτι για να δούν τον Μέγα, δεν θα χρειαστούν μέρες αναβολών και δήθεν "ρυθμίσεων" όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με τον Βερώνη, άλλωστε η νέα μορφή διοίκησης με την Εκτελεστική Επιτροπή και την παρόμοια Οικονομική, απαιτούν συχνές συνεδριάσεις και πλήρη συνεργασία, διάθεση για δουλειά και πολύ - πολύ χρόνο:
"Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες,
Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι όπως δείχνει να διαμορφώνεται από όλες τις παρατάξεις, φέρνει, πράγματι την ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και ηλικίες που ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα του Μυκονιάτικου λαού. Διατηρεί όμως ταυτόχρονα, ένα σημαντικό κεφάλαιο από την εμπειρία των παλαιότερων, που είναι πάντα χρήσιμη για την σωστή διοίκηση ενός τόπου.
Με την ευκαιρία αυτή, χαιρετίζω την συμμετοχή και του Αντώνη Κουσαθανά και της Δέσποινας Νάζου. Και είμαι βέβαιος ότι μαζί τους, όπως και με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων θα βρούμε, στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού και της συνεννόησης, έναν κοινό βηματισμό για το καλό του τόπου μας.
Οι παρατάξεις διαμορφώθηκαν για τη συμμετοχή στις εκλογές. Για να καταθέτουν προτάσεις. Για να προταθούν προγράμματα. Μετά τις εκλογές, η παραταξιακή λογική πρέπει να αποτελεί παρελθόν. Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομη προσωπικότητα και όχι ως πιόνι της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Πρέπει να έχει άποψη, να ασκεί εποικοδομητική κριτική, να χειροκροτεί ή να κατακρίνει με βάση την δική του λογική και όχι ανάλογα με το αν η παράταξη με την οποία εξελέγη ανήκει στη μία ή στην άλλη πλευρά.
Αυτή, άλλωστε, είναι η απαίτηση όλων, όσοι μας ψήφισαν. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και όχι να περιμένουμε αδρανείς στη γωνία μέχρι να κάνει ο αντίπαλός μας κάποιο λάθος για να τον επικρίνουμε.
Δεν έχω σκοπό να κρύβομαι πίσω από τα λάθη, ούτε να καμαρώνω μόνος μου μπροστά σε κάθε επιτυχία. Η ευθύνη μου ως Δημάρχου θα είναι ατομική και η επιτυχία συλλογική.
Μακριά από μένα ο συγκεντρωτισμός, οι αρχηγικοί εγωισμοί και οι κλειστές πόρτες. Και σας δηλώνω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι δεν σκοπεύω να διοικήσω τον Δήμο βασιζόμενος απλά στην πλειοψηφία. Θα επιδιώξω την συνεννόηση και την συλλογικότητα. Όλοι, χωρίς αμφιβολία, θέλουμε το καλό του νησιού μας. Όλοι, λοιπόν, με πρώτο εμένα τον ίδιο, έχουμε χρέος απέναντι στον πολίτη να βρίσκουμε πεδίο συνεννόησης.
Προσωπικά, δεσμεύομαι να λειτουργήσω με τη λογική της σύνθεσης των απόψεων στη βάση όμως του προγράμματος που έχουμε εκπονήσει. Μαζί θα παίρνουμε τις αποφάσεις."


Όλη η χθεσινή ομιλία του Μέγα: Η Ομιλία στο "Γρυπάρειο"

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Και τα δικά σας δικά μου!

Από τον χθεσινό λόγο του Φιορεντίνου στο "Γρυπάρειο":

"Το ποσοστό της Δημοτικής Αρχής των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης, έπεσε από το 51% του 2006 στο 42% της περασμένης Κυριακής. Αντίθετα, το ποσοστό όλων εμάς που αγωνιζόμαστε για να περάσει η Μύκονος σε μία άλλη εποχή, αν και διασπασμένο, αυξήθηκε από το 50% του 2006 στο 60% της περασμένης Κυριακής!!! Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για το νησί μας.
Έξι στους δέκα Μυκονιάτες τους απέρριψαν και απαίτησαν να τελειώσει το καθεστώς που διοικεί το νησί τα τελευταία 20 χρόνια!"


Μάλιστα! Ωραία αριθμητική!
Όσοι δεν ψήφισαν δηλαδή Φιορεντίνο, οι τρεις χιλιάδες τρακόσιοι και βάλε (3336), το 68% περίπου των εγκύρων ψηφοδελτίων, να πω και γω οτι ΔΕΝ τον ήθελαν; Ότι τον απέρριψαν;
Δεν είναι έτσι βέβαια..
Οι κανόνες της δημοκρατίας δεν ερμηνεύονται κατά πως μας συμφέρει, αλλά κατά πως οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Και οι νόμοι για τις εκλογές που ψηφίστηκαν και ισχύουν άλλα λένε.. Λένε οτι αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, τότε ο πρώτος και ο δεύτερος θα πάνε να αναμετρηθούν και πάλι, έτσι απλά και ωραία..
Αυτά είναι αυτονόητα και τα καταλαβαίνει και ο πιο "άσχετος" με τα εκλογικά και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως του "κατέβηκε" του Αντρέα αυτή η κοτσάνα...

Δηλαδή αν την Δευτέρα βγεί κανένα 60άρι υπέρ του Μέγα;
Τι θα λέει;
Οτι άλλαξαν γνώμη και δεν τον απέρριψαν;

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του Μέγα για την πρώτη Κυριακή

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες, παρά τη τεράστια διλημματική, ψυχολογική πίεση που τους ασκήθηκε τους τελευταίους μήνες εκφράστηκαν στην κάλπη με ψυχραιμία και ωριμότητα.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και την τιμητική τους ψήφο που έδωσε σ' εμένα και τον συνδυασμό μου ξεκάθαρα την πρώτη θέση.
Τους καλώ την Κυριακή να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους για μια "Ενωμένη Μύκονο".
Η ψήφος και όχι η αποχή, είναι η δύναμή μας. Δεν τη χαρίζουμε.
Ραντεβού στις 14 Νοεμβρίου στις κάλπες για την Μύκονο του αύριο, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, της προόδου και της ανάπτυξης.
Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι από την Κυριακή μαζί θα συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστώ.

Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας"


Εν' τω μεταξύ τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη!
Ο Μέγας θα μιλήσει στο "Γρυπάρειο" και προβλέπεται... σεισμός!

"Τι μας νοιάζει ποιοί θα βγούν"!

Το ΚΚΕ Μυκόνου μου έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση - πρόθεση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως βλέπω, δεν υπήρξαν για το κόμμα παρόμοιες εκλογές. Αυτό που ζητούσαν το πέτυχαν.
"Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυκόνου για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μυκόνου ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ που στηρίζετε από το ΚΚΕ καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους της.
Θέλει επίσης να ευχαριστήσει ιδιαίτερα εκείνους τους οπαδούς και φίλους που βοήθησαν και αγωνίστηκαν σε όλη την προεκλογική περίοδο για την διάδοση των θέσεων μας και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη των στόχων μας.


Ανακοινώνει ότι:
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια, που πανελλαδικά στήριξε το ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε ανερχόμενη δύναμη με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 75.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%. Το δε ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Μύκονο έφθασε στο 11,05% και 512 ψήφους.

Η σημαντική αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαιτέρες δικές τους απόψεις.

Η αύξηση της δύναμης της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στην σύναψη του βάρβαρου Μνημονίου που θα έχει διάρκεια και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης, όταν αυτή έλθει που έτσι και αλλιώς θα είναι αναιμική και θα την διαδεχθεί νέο κύμα κρίσης. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία, οικονομία.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεών του, ενώ η ΝΔ δεν μπόρεσε να παραπλανήσει πλατιές λαϊκές δυνάμεις ότι αποτελεί δύναμη φιλολαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, παρά τον ελιγμό της να προβάλλει την δήθεν αντιμνημονιακή της στάση. Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη, παρότι
χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο δεύτερα ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις, με στόχο να υποκλέψει ψήφους, να καμουφλάρει την πτωτική του πορεία, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τη γνωστή συκοφαντία περί ενιαίου αντιπασόκ μετώπου από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Η αποχή αντανακλά επίσης σε σημαντικό βαθμό καταδίκη και απέχθεια απέναντι στα φοβικά και εκβιαστικά διλήμματα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι ένα μέρος της αποχής, ιδιαίτερα ανάμεσα σε λαϊκές μάζες που δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες, σε νέες ηλικίες, είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της συστηματικής προπαγάνδας και συκοφάντησης του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης, της καλλιέργειας με διάφορους τρόπους και μέσα ατομισμού, αναζήτησης ατομικής λύσης στα οξυμμένα προβλήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων ως τώρα, είτε με το μανδύα του αντάρτη και ανεξάρτητου, δεν δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του Καλλικράτη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας θα συνεχίσει με περισσότερη αποφασιστικότητα το αγώνα για τον απεγκλωβισμό ευρύτερων λαϊκών μαζών από τα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για την επιτυχία των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων κατά της ΤΡΟΙΚΑΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Καμία ψήφος χαμένη!
Καμία ψήφος χαρισμένη!
Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και που ήδη έχουν κάνει ορατές τις συνέπειές τους στην καθημερινότητά μας.
Μην τους αφήσουμε να μας «κλέψουν» την ζωή μας. Την δικιά μας και των παιδιών μας.
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Μύκονος 8 Νοέμβρη 2010"


Ωραία λόγια που στοχεύουν στην συναισθηματική μας φόρτιση λόγω της κρίσης. Τώρα που μας ψηφίσατε, άστε να καεί το πελεκούδι..
Τι μας νοιάζει ποιοί θα βγούν; Λευκό ή άκυρο τώρα!
Εμείς καταφέραμε να "ψηλώσουμε", τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν!

Εγώ πάντως το κλαψιάρικο αυτό ύφος της ανακοίνωσης που έπεται της πρώτης ψηφοφορίας, θα το αποκαλούσα έντεχνη "υφαρπαγή ψήφου". Η κ.Παπαρήγα έλεγε σε όλους τους τόνους ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση παντού, έστω και αν δεν πιστεύετε ούτε μια γραμμή από τις δοξασιες του ΚΚΕ, έτσι για να δώσετε ένα μάθημα στην κυβέρνηση του μνημονίου...(Λες και εκείνη θα μας έδινε τα ευρώ που λείπουν).
Τώρα που το πέτυχε, μια και η πρώτη Κυριακή και το παραπάνω σύνθημα "απέφερε" 75 χιλ. ψήφους, τώρα λοιπόν τους βάφτισαν όλους αυτούς κομμουνιστές που δήθεν αύξησαν την δύναμη του ΚΚΕ και τώρα μάλιστα, αυξήθηκαν λέει και οι υποχρεώσεις του κόμματος. Όπως πχ. θα πρέπει να μην αφήσουν πλέον κανένα κρουαζιερόπλοιο με αλλοδαπή σημαία να δέσει σε Ελληνικό λιμάνι, εάν δεν έχει προσλάβει καμιά 20αριά από το ΠΑΜΕ.
Καλή η προσπάθεια κυρά Αλέκα μας, αλλά μάλλον σας βρίσκω υπεραισιόδοξη!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

FTP by Mykonos», For Tourism Promotion

Σε μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προβολή του νησιού προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου.
Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε η υπηρεσία «FTP by Mykonos» (For Tourism Promotion) στον διαδικτυακό τόπο www.mtcgroup.gr/ftp για την προβολή των επιχειρηματιών του νησιού στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η MTC GROUP, οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση και την παρουσίασή της, στην οποία αναφέρει:

«Νέα πρωτότυπη ηλεκτρονική ενέργεια προβολής από το Δήμο Μυκόνου θέτει τις βάσεις για τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, χωρίς κόστος, στη συνολική προβολή του προορισμού.
Με τη νέα υπηρεσία “FTP by Mykonos” (For Tourism Promotion) στον διαδικτυακό τόπο www.mtcgroup.gr/ftp, και με τη διάθεση υλικού προς δημοσίευση, ο Δήμος Μυκόνου δημιουργεί γέφυρα επικοινωνίας των επιχειρηματιών του νησιού με ταξιδιωτικούς πράκτορες και ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η υπηρεσία έχει τη μορφή ftp, ώστε να επιτρέπει το άμεσο «κατέβασμα» του φωτογραφικού υλικού και των αναλυτικών πληροφοριακών κειμένων για τη Μύκονο.

Παράλληλα, διατηρείται η ευελιξία για εμπλουτισμό του υλικού με φωτογραφίες και στοιχεία των τουριστικών επιχειρήσεων της Μυκόνου (διαμονή, εστιατόρια-μπαρ, εμπορικά καταστήματα κλπ.), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η υλοποίηση και επιμέλεια της ενέργειας έχει ανατεθεί στην εταιρία Συμβούλων του Δήμου MTC GROUP, η οποία θα αναλάβει επιπλέον τα πρώτα στάδια της ενημέρωσης των ΜΜΕ του εξωτερικού, σε επιλεγμένες αγορές ενδιαφέροντος του Δήμου, στηριζόμενη στην πολυετή εμπειρία και εξειδίκευσή της στη διεθνή Τουριστική προβολή. Η ενέργεια ήδη προβάλλεται αυτήν τη στιγμή κατά τη συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2010».

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχουν και .... προδότες;

Δήλωση Χαράλαμπου Κόκκινου για το εκλογικό αποτέλεσμα:
8/11/2010

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου που στήριξαν το συνδυασμό μας, τις θέσεις μας και το πρόγραμμα μας.
Γνωρίζαμε εκ των προτέρων, τόσο εγώ όσο και οι εκλεκτοί συνεργάτες μου, ότι δίναμε μια σκληρή και άνιση μάχη.
Όμως ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την παρακμή και τους εκφραστές της, τα «δεκανίκια» της και τους «αβανταδόρους» της.
Ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την πρόοδο και την ευημερία των νησιωτών μας.
Ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα όσα εμπόδια και αν υψωθούν μπροστά μας.
Αυτή είναι η εντολή που πήραμε από το ένα τρίτο σχεδόν των πολιτών της περιοχής μας, αυτό δείχνει η υπεροχή μας σε αρκετά νησιά της περιφέρειας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου τον κο Μαχαιριδη και όλους τους αυτοδιοικητικους παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές, τόσο στην περιφέρεια, όσο και στους δήμους.
Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου , και μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να προωθούμε τα δίκαια αιτήματα του λαού μας. Θα επικροτούμε τα θετικά και θα αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε αρνητικό, θα είμαστε παρόντες με θέσεις και προτάσεις.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αυτούς που στάθηκαν κοντά μου και στο ψηφοδέλτιο και σε όλη αυτή τη διαδρομή, θυμίζοντας αυτό που έλεγα συχνά στις ομιλίες μου, ότι στην ιστορία και στην πολιτική ζωή του τόπου καταγράφονται τόσο οι «μαχητές» που δίνουν το «παρόν», όσο και οι «προδότες» που απουσιάζουν από τη «μάχη».
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


Συγνώμη κ.Κόκκινε, αλλά αυτή η παραπάνω ανακοίνωσή σας, δεν αρμόζει σε υποψήφιο για την νευραλγική θέση της περιφέρειάς μας, έστω και αν αισθάνεται έτσι.. Το να ρίχνετε τις ευθύνες για την ήττα του συνδυασμού σας, σε "δεκανίκια" και "αβανταδόρους" της εξουσίας, αλλά και σε "προδότες" της παράταξής σας προφανώς, δεν αποτελεί καμία "δικαιολογία" για την στάση των εκλογέων. Σοφότερο θα ήταν να δείτε από πιο κοντά τα λάθη σας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η μόνιμη και μονότονη αρνητική διαφήμιση του αντιπάλου σας κ. Μαχαιρίδη, προφανώς σας στέρησε την ευχέρεια να μας δείξετε τα δικά σας "ατού", τα σχέδιά σας για την περιφέρεια και την νέα πραγματικότητα της αυτοδιοίκησης. Το να επαναλαμβάνετε: "είπε εκείνο ο Μαχαιρίδης εναντίον των Κυκλαδιτών πριν χρόνια" και άλλα παρόμοια, ως φάνηκε δεν σας βοήθησε να πάρετε την ψήφο τους.

Επίσης η συνεχής αμφισβήτηση του θεσμού του εκλεγμένου Περιφερειάρχη που καθιερώνει ο "Καλλικράτης", μέσω της συνολικής απαξίωσης ολόκληρου του νέου νόμου, έθεσε τις βάσεις για την στροφή των πολιτών σε πρόσωπα που είναι σταθερά αποφασισμένα να προσφέρουν στον θεσμό και οχι να τον υπονομεύουν.

Είναι κατανοητό οτι αυτή σας η στάση, προέρχεται από την θέση της Νέας Δημοκρατίας που είναι εναντίον της νέας μεγάλης μεταρύθμισης. Όμως έπρεπε να είχατε ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων υποψηφίων που στήριξε το κόμμα σας σε άλλες Περιφέρειες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την ειδική κατάσταση των εκλογών, επέμεναν στην στήριξη του θεσμού που έθεταν υποψηφιότητα να υπηρετήσουν και πέτυχαν είτε να προπορεύονται σήμερα, είτε να έχουν καταφέρει να είναι παρόντες στην δεύτερη Κυριακή.

Τελευταία αλλά οχι αμελητέα ήταν η αδιαφορία σας για την επιρροή που θα είχε στο εκλογικό σώμα η πρόσφατη 10μηνη καταδίκη σας για πλημμέλημα. Κατά την φτωχή μου γνώμη δεν έπρεπε να είσαστε καν υποψήφιος, αλλά ούτε και το κόμμα σας έπρεπε να στηρίξει την υποψηφιότητά σας. Ήταν τόσο φανερή η επερχόμενη ήττα, που είναι να απορρεί κανείς για την εκλογή σας.

Δεν φταίει ο λαός κύριε Κόκκινε!

Ευτυχώς για σας είχατε στην Μύκονο ένα πολύ δυναμικό υποστηρικτή του συνδυασμού σας, τον Κώστα Κουκά που κατάφερε να πάρει στην Μύκονο για σας, ένα μεγαλοπρεπές 53,72% το μεγαλύτερο ποσοστό στις Κυκλάδες του συνδυασμού σας και φυσικά να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος!

Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της Μυκόνου για τον συνδυασμό σας..

ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 197
ΚΟΝΤΟΥ - ΜΠΟΥΡΓΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 396
ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 1708

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΑ!!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης σάρωσε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Ο συνδυασμός του «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» που υποστηριζόταν από το Πασοκ, πήρε από τον πρώτο γύρο το εντυπωσιακό 50,90%, δηλαδή 86,735 ψηφάκια από την Δωδεκάννησο και τις Κυκλάδες και έτσι είναι ο μόνος και ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης της μεγάλης μεταρύθμισης του "Καλλικράτη". Να σημειώσουμε εδώ οτι ο δεύτερος υποψήφιος κ.Χ.Κόκκινος που είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. "πάτωσε" κυριολεκτικά, βυθίζοντας τα ποσοστά της στο 31%..

Ο νικητής Γιάννης Μαχαιρίδης προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου μεγάλη τιμή και βαρύ φορτίο, το οποίο είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς, τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, για τη ψήφο εμπιστοσύνης σας και για την εντολή που μας δώσατε να δουλέψουμε με συνέπεια και πάθος για να ανανεώσουμε τις ελπίδες σας και να αναζωογονήσουμε τα νησιά μας.

Η ετυμηγορία σας ήταν ένα σαφές μήνυμα. Πολιτικό και ανθρώπινο. Το πήραμε, το αξιολογήσαμε και το κάνουμε πυξίδα μας. Γίνεται για εμάς δέσμευση να αναδειχθεί το Νότιο Αιγαίο σε χώρο των μεγάλων προκλήσεων και ευκαιριών, αλλά και σε πεδίο ρήξεων και συγκρούσεων με ό, τι και όσους δεν θα κατανοήσουν ότι τα νησιά μας αξίζουν πολλά.

Αυτή την αποστολή αναλαμβάνει το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Η ψήφος των Δωδεκανησίων και Κυκλαδιτών διασφάλισε τον πλουραλισμό και τη σύνθεση στο κορυφαίο πολιτικό όργανο του νέου θεσμού, στοιχείο που αποτελεί αφετηρία κοινών αγώνων και διεκδικήσεων για όλα αυτά που ενώνουν τους νησιώτες.

Τώρα πάμε μπροστά. Με ενιαία και πιο ισχυρή φωνή παλεύουμε για όσα στερήθηκαν οι Αιγαιοπελαγίτες και αυτά που δικαιούνται.

Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου για τον όμορφο και νικηφόρο αγώνα που δώσαμε σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Συγχαίρω επίσης τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων και τους υποψηφίους συμβούλους τους, που επέλεξαν το Νότιο Αιγαίο για να εκφράσουν και αυτοί τις αγωνίες τους για το αύριο των νησιών μας.

Θα πάμε όλοι μαζί, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παραμερίζοντας ιδεολογικές διαφορές και κάνοντας σημαία μας την ευημερία των νησιών μας.

Θα μοιραστούμε τις ίδιες ελπίδες και προσδοκίες, μαζί θα ονειρευτούμε, μαζί θα απαντήσουμε στην πρόκληση να ριζώσει ο νέος θεσμός και να γίνει το Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας.

Σε αυτό συμφωνούμε όλοι, αυτό γίνεται στόχος ζωής για όλους μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Ας προσθέσω εδώ οτι ο Βασίλης Μαργάρας από τον συνδυασμό του Μαχαιρίδη, εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος για την Μύκονο.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΗ!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Μύκονο:
ΜΑΡΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 765 *
ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ 118
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 153

Νενικήκαμεν ανέκραξαν μεν... αλλά;

"Νενικήκαμεν" μεν ανέκραξαν οι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ", αλλά δεν επιβιβάστηκαν στην βάρκα της εξουσίας. Καθαρή νίκη περίμενε ο Μέγας. Πολλοί του έλεγαν οτι είναι υπερ-αισιόδοξος, αλλά αυτός επέμενε οτι οι Μυκονιάτες θα δούν "πίσω από τα λόγια τα παχιά" ποιοί κρύβονται. Εν μέρει είχε τα δίκια του. Με ένα αξιοπρεπέστατο 41,70% περνά πρώτος στον δεύτερο γύρο της μαραθώνιας όπως εξελίσσεται εκλογικής αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά δεύτεροι οι της "ΕΠΟΜΕΝΗΣ" [κυριολεκτικά επόμενοι] τα έβαψαν μαύρα... Αν πέρναγες έξω από το εκλογικό τους κέντρο χθες τη νύχτα, θα έλεγες οτι έχουν "κηδεία"!! Πάντως για μένα το ποσοστό 32,88% που συγκέντρωσε ο "συνασπισμός" των πρώην, είναι αξιόμαχος και έχει αρκετές ελπίδες για την επόμενη Κυριακή, αρκεί να κόψουν λίγο τα μεγάλα λόγια, την ρεβανσιστική ρητορική, το βρισίδι, τις απειλές, την αρνητική "διαφήμιση" του αντιπάλου.... Πολλά ζητάω αλλά αυτά είναι που τους καταλογίζουν στα καφενεία.. Αυτό που ακούω είναι ο "συγκαλλυμένος" φόβος για άδικες διακρίσεις και επιλεκτική μεταχείρηση,αν εκλεγούν.. Ειδικά οι προερχόμενοι από το "σώμα" καλά θα είναι να ξεχάσουν οτι κάποτε είχαν παρόμοια "γούστα" και "προνόμια"..
Σήμερα είναι πολίτες σαν και μας, ζητάνε την ψήφο του Μυκονιάτη και τίποτα περισσότερο...

Τα αποτελέσματα όπως τα δίνει το ΥΠΕΣ στις 6,30 πμ.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ : 41,69% ΨΗΦΟΙ: 2072 ΕΔΡΕΣ: 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ : 32,88% ΨΗΦΟΙ: 1634 ΕΔΡΕΣ: 4
ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ: 13,18 ΨΗΦΟΙ: 655 ΕΔΡΑ : 1
Κ.Ε.Πο.Μ. : 12,25 ΨΗΦΟΙ: 609 ΕΔΡΑ : 1

Η "Ελάσσον" αντιπολίτευση δεν κατάφερε να "βάλει" περισσότερους συμβούλους εκτός από τον/ην επικεφαλή του συνδυασμού στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυρία Νάζου μας έχει υποσχεθεί οτι θα είναι έντονη η παρουσία της στα κοινά και μάλιστα θα ασκήσει σκληρό έλεγχο και κριτική με προτάσεις. "Δεν θα περάσουν καλά με μένα" έλεγε στις ομιλίες της και μακάρι να το εννοούσε.

Από την "ΑΝΟΙΞΗ" ο Αντώνης θα είναι και πάλι παρών. Κατά την άποψή μου, το αποτέλεσμα των εκλογών, αδικεί κυρίως τον ήπιο χαρακτήρα και την διάθεση για προσφορά του Αντώνη. Οι Μυκονιάτες "πολώθηκαν" γύρω από τους δύο μονομάχους από νωρίς και δεν έμεινε "χώρος" για την Άνοιξη.
Επίσης θα τολμήσω να πω, οτι ο Αντώνης αν και ο ίδιος νηφάλιος και σωστός, είχε στον συνδυασμό του ανθρώπους με λόγο "σκληρό", αταίριαστο για την Μύκονο που απώθησε αρκετούς ψηφοφόρους και χαμήλωσε πολύ το επίπεδο επικοινωνίας και προβολής του συνδυασμού του..

Αντε και την άλλη Κυριακή λοιπόν!!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Με το κεφάλι στην .. άμμο!

Προσωπικά δεν περίμενα τον Μέγα τόσο καλό στη κεντρική ομιλία του στο θεατράκι.
Τα είπε έξω απ'τα δόντια και ασφαλώς όλοι καταλάβαμε τι συνέβαινε για δεκαετίες στη Δημαρχία.
Καταλαβαίνουμε πλέον που οφείλεται αυτή η φαινομενικά "αταίριαστη" υποστήριξη των πρώην δημάρχων του νησιού στον Φιορεντίνο.
Ειδικά ο πρόσφατα παραιτηθείς, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ανασφαλής - το λιγότερο - όσο ο Μέγας είναι εκεί και αποκαλύπτονται τα έργα του τα περασμένα χρόνια. Η υποστήριξη έως εσχάτων δεν είναι αφιλοκερδής! Περιμένουν ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον.
Προσπαθούν να "κρυφτούν" στην άμμο..
Όμως οι υποθέσεις είναι σοβαρές, η δικαιοσύνη προχωράει αργά αλλά σταθερά και δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς!!

Ανάμεσα όμως στα όσα αποκαλυπτικά ακούσαμε από τον Μέγα, μεγάλη εντύπωση μου έκανε η αναφορά του στις βεβαιωμένες καταθέσεις χρημάτων στον προσωπικό λογαριασμό του κατηγορούμενου διευθυντή της πολεοδομίας από το ταμείο του Δήμου, το 1996 και το 1999.
Και βέβαια αυτά ήταν γνωστά. Μάλιστα εγώ εδώ έγραφα τότε στις 2 του Σεπτέμβρη:

"Εντύπωση προξενεί η αναφορά της εισαγγελίας για ύπαρξη καταθέσεων χρημάτων στους επίμαχους προσωπικούς λογαρισμούς, από τον δήμο Μυκόνου το 1996 και το 1999! Τι δουλειές είχε ο δήμος τότε και χρειάστηκαν "καταθέσεις" στον προσωπικό λογαριασμό;
Θα μάθουμε άραγε ποτέ;"


Δεν έχει τέλος ο διασυρμός...


Και την Παρασκευή, άκουσα τον Μέγα να λέει στην ομιλία του σχετικά με αυτές τις καταθέσεις τα εξής απίστευτα:

"Υποσχέθηκα από την αρχή της ομιλίας μου να μιλήσω ανοιχτά και ξεκάθαρα. Γιατί θέλω να ξέρετε και γιατί δεν θέλω να μου πει κάποιος ότι ήξερα και δεν μιλούσα. Η υπόθεση του σκανδάλου στην πολεοδομία Σύρου πέρα από τον χρηματισμό του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τον κ. Φιορεντίνο, αποκάλυψε και κάτι ακόμα:
Τον χρηματισμό του ιδίου υπαλλήλου της πολεοδομίας από τον ίδιο τον Δήμο Μυκόνου στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ζητήθηκε εγγράφως από την εισαγγελία να το ερευνήσω. Και το ερεύνησα μέσω της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου. Η οικονομική υπηρεσία απάντησε εγγράφως ότι στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ούτε επίσημη εκταμίευση των αντίστοιχων ποσών έγινε, ούτε χρηματικό ένταλμα υπάρχει, ούτε και επίσημη κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του υπαλλήλου αυτού.

Προώθησα άμεσα με γραπτή μου καταγγελία την απάντηση αυτή στην εισαγγελία, γιατί το θέμα είναι και σοβαρό και ύποπτο. Γιατί, αφού τα χρήματα κατατέθηκαν από τον λογαριασμό του Δήμου Μυκόνου χωρίς να εκταμιευτούν από το ταμείο του, σημαίνει ότι λειτουργούσε παράλληλα και ένα άλλο ανεπίσημο ταμείο.
Θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, γιατί υποψιάζομαι ότι υπάρχουν και άλλες καταθέσεις παρόμοιου χαρακτήρα, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που έδιναν εντολές για να διατηρείται τέτοιο ανεπίσημο ταμείο στον Δήμο Μυκόνου.

Γιατί κάποτε πρέπει, επιτέλους να πέσει φως στο σκοτάδι που φροντίζουν να κρατάνε το νησί μας όλοι αυτοί που έχουν σήμερα ταμπουρωθεί πίσω από τα ανώνυμα blogs σκορπώντας λάσπη για να θολώσουν τα νερά."


Ολόκληρη η ομιλία του Μέγα στο θεατράκι της Λάκκας

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι Μυκονιάτες "συγκράτησαν" αυτή την καταγγελία. Μιλάει για πιθανότητα ύπαρξης επί δεκαετίες "μαύρου ταμείου - ανεπίσημου ταμείου" στον Δήμο Μυκόνου!!
Θέλει λοιπόν και ρώτημα;
Γιατί το γύρισαν στο καλαματιανό οι πρώην;

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

'Εως πότε θα πληρώνουμε!

Να δούμε έως πότε θα πληρώνουμε τις ανόητες και επιπόλαιες, χαριστικές και ρουσφετολογικές "επιδοτήσεις" της κυβέρνησης Καραμανλή!

Βγήκε η «λυπητερή» από την Commission για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2004 – 2007!
Μάλιστα... Θα μας πάρουν πίσω 335 εκ. ευρώ από αυτά που σήμερα ΔΕΝ έχουμε. Τα έδωσαν λέει παράνομα! Χωρίς να σκέφτονται το αύριο και ποιός θα τα πληρώσει.
Όπως τόσα και τόσα άλλα. Τόσες ρεμούλες και τόσες αλόγιστες σπατάλες που μας έφεραν στο κατώφλι τς χρεοκοπίας.
Και σήμερα έχουν το θράσσος να μιλάνε "για άλλο δρόμο"..
Να προτείνουν έξοδο από το μνημόνιο και το πακέτο στήριξης..
Να ψηφίσουμε λέει "αντιμνημονιακά"!
Τι λέτε ρε σεις;
Θα τα πληρώσετε από την τσέπη σας και τα "επιστρεφόμενα";
Μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις;

Ας σημειώσουμε οτι το παραπάνω ποσό θα παρακρατηθεί από την ΕΕ αυτόματα από τον προϋπολογισμό για τις μελλοντικές ενισχύσεις των Ελλήνων αγροτών. Ο τρόπος πληρωμής – παρακράτηση - δεν είναι διαπραγματεύσιμος, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να ισχύσει η «εξόφληση» με δόσεις, όπως είχε αναγγελθεί από το Υπ.ΑΑΤ. Να σημειωθεί ότι αυτή η εκκαθάριση δεν συμπεριλαμβάνει την περίοδο που δόθηκε το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη».! Αυτά ήταν 500 εκ. είναι "έξτρα" και θα μας έλθει αργότερα..

Διαβάζω στην ΠΑΣΕΓΕΣ:
"Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά τον έλεγχο γεωργικών δαπανών που πραγματοποίησε η Ελλάδα και άλλα 18 κράτη – μέλη της Ε.Ε το χρονικό διάστημα 2004 – 2007. Σύμφωνα με την εκκαθάριση των λογαριασμών, στην χώρα μας αντιστοιχούν πρόστιμα πάνω από 335 εκατ. ευρώ για ελλιπείς ελέγχους στρεμματικών ενισχύσεων που δόθηκαν για καπνό, σταφίδα, και των αιγοπρόβατα. Επίσης, επιβάλλεται και ένα πρόστιμο για «ειδικά μέτρα ενίσχυσης στη γεωργία για τα νησιά του Αιγαίου» της περιόδου 1999 – 2001.

Η είδηση ΕΔΩ: Βγήκε η «λυπητερή» από την Commission

Οι κυριότερες δημοσιονομικές "διορθώσεις" για την Ελλάδα είναι οι εξής:

* 210,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα για ανεπάρκειες του ΣΑΑ-
ΣΓΠ και ελλείψεις στους επιτόπιους ελέγχους για το έτος 2006 όσον αφορά τις δαπάνες στρεμματικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης βάσει της έκτασης·
* 54,7 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα όσον αφορά τις σταφίδες για μειώσεις στην ελάχιστη απόδοση, ειδίκευση των αμπελοτεμαχίων, αναποτελεσματικότητα του αμπελοοινικού μητρώου και ατέλειες σχετικά με τη διαχείριση του καθεστώτος και τον έλεγχο για τα οικονομικά έτη 2003-2007·
* 50,16 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα λόγω μη μείωσης ενισχύσεων για μη εκπλήρωση των κτηνοτροφικών απαιτήσεων όσον αφορά την τήρηση μητρώων προβατοειδών, ανεπαρκειών στους επιτόπιους και διοικητικούς ελέγχους και απουσίας συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου για τους ελέγχους σχετικά με τις συμπληρωματικές πριμοδοτήσεις στις μειονεκτικές περιοχές·
* 19,76 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν από την Ελλάδα για τις παραδόσεις καπνού μετά τις προθεσμίες που προβλέπονται από τις κανονιστικές ρυθμίσεις, εσφαλμένη έγκριση των πρώτων μεταποιητών και μεταβίβαση συμβάσεων καλλιέργειας.."

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τελικά τρία λάθη είχαν τα ψηφοδέλτια;

Ο Μέγας έστειλε αναφορά (αρ. πρωτ. 9346 /03.11.2010) για την αντικατάσταση των δεμάτων με τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού “Μύκονος- Επόμενη Μέρα”.
Αποδέκτες:
1) Εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου
2) Εισαγγελέας Εφετών Σύρου
3) Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
4) Έφορος δικαστικών αντιπροσώπων Πρωτοδικείου Σύρου
5) Πρόεδρος Πρωτοδικών Σύρου, με κοινοποίηση στους
1) Α.Τ. Μυκόνου
2) παράταξη Κ.Ε.Πο.Μ.
3) παράταξη “Μυκονιάτικη Άνοιξη”


H Κ.Ε.Πο.Μ. δημοσίευσε την είδηση στην ιστοσελίδα τους και μεταξύ άλλων "ομολογεί":

"Είχαμε εδώ και μέρες δει, όχι ένα αλλά τρία τυπικά λάθη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κυρίου Φιορεντίνου. Τα θεωρήσαμε άνευ ουσίας και απορήσαμε, γιατί θυμηθήκαμε ότι ήταν εκείνος που απαξίωσε την συζήτηση μαζί μας όταν ζητήσαμε δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Ένας από τους λόγους ήταν ακριβώς αυτός: «η κατάθεση και από τους 4 συνδυασμούς κοινού τύπου ψηφοδελτίων». Κι ενώ λοιπόν είχαμε την προεκλογική περίοδο ανοικτή γραμμή τρεις συνδυασμοί για τυπικά θέματα Καλλικράτη και ψηφοδελτίων, με τον κ. Φιορεντίνο υπήρξε μόνο μία επικοινωνία, την βραδιά της κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο. Για τα υπόλοιπα ίσχυε πάντα η δήλωση του ίδιου του κ. Φιορεντίνου ότι μ’ αυτά δεν ασχολείται, αφού τα έχει αντ’ αυτού “αναλάβει μεγάλο γραφείο των Αθηνών”. Και ιδού τα αποτελέσματα."

Δηλαδή το ξέραμε αλλά επειδή τους θέλουμε στις εκλογές δεν τους είπαμε τίποτα εγκαίρως ώστε να το διορθώσουν..
Καλό!

Η είδηση ΕΔΩ: Άκαιρη αντικατάσταση ψηφοδελτίων του συνδυασμού “Μύκονος-Επόμενη Μέρα”

Πανικός!!

Πανικός ενέσκυψε από χθες το βράδυ στα εκλογικά επιτελεία!
Ριφιφί στον Δήμο;
Πήγαν δυο υποψήφιοι του συνδυασμού του Φιορεντίνου στη Δημαρχία και ζήτησαν από τον υπεύθυνο υπάλληλο να ανοίξει το γραφείο του Δημάρχου. Εκείνος άνοιξε (ο αφελής) χωρίς να ειδοποιήσει αμέσως τον Δήμαρχο. Τότε οι δύο "εισβολείς" πήραν όλα τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" και τα άλλαξαν με νέα!!
Απίστευτο;
Και όμως αληθινό!

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του πιο πάνω συνδυασμού κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό "Μύκονος FM" οτι τα άλλαξαν γιατί είχαν κάποιο τυπογραφικό λάθος.

Σε ερώτηση του σταθμού γιατί δεν ειδοποίησαν τον Δήμαρχο, ανέφερε επί λέξει οτι "δεν το θεώρησαν αναγκαίο"! Πρόσθεσε οτι η ενέργειά τους ήταν καθ'όλα νόμιμη και επί τέλους αυτή η ενέργεια δεν είναι κάτι που πρέπει να επηρρεάσει την εκλογική διαδικασία..

Η δημοσιογράφος κυρία Κοντιζά του υπενθύμισε οτι υπάρχει ελάχιστη προθεσμία ημερών που θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και πρωτοκολληθεί τα ψηφοδέλτια στον Δήμαρχο. Η προθεσμία είναι οκτώ ημέρες και από εκεί και μετά μάλλον δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές...[Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο..]
Η απάντηση του κ.Παναγιωτακόπουλου ήταν οτι είναι σίγουρος οτι δεν υπάρχει παρατυπία ή παρανομία πουθενά και οτι είχαν την σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου του συνδυασμού τους.

Σε επόμενη ερώτηση ποιό ήταν το απλό "τυπογραφικό λάθος" που διορθώθηκε με την αλλαγή, είπε οτι "Δεν αναγράφονταν στο ψηφοδέλτιο οι οδηγίες για τις επιλογές του ψηφοφόρου σε αριθμό σταυρών", δηλαδή οτι ο κάθε ψηφοφόρος μπορούσε να θέσει το ανώτερο 3 σταυρούς προτίμησης στο πάνω μέρος, στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και 2 σταυρούς προτίμησης στο κάτω μέρος, στους υποψήφιους για το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας.

Μερικές δικές μου σκέψεις τώρα..
Η ενέργειά τους ήταν τελείως παράνομη.
Αλλοίμονο αν ο καθένας μπορούσε να ανοίγει χωρίς άδεια το γραφείο του Δημάρχου, να παίρνει και να αφήνει αντικείμενα. Πόσο μάλλον περισσότερο οταν πρόκειται για ψηφοδέλτια.. Δηλαδή αν κάποιοι που ήθελαν να ζημιώσουν κάποιον υποψήφιο, πήγαιναν εκεί και άλλαζαν τα ψηφοδέλτια με άλλα ίδια αλλά κάπου σημαδεμένα ώστε να βγούν άκυρα... Θα γινόταν μπάχαλο μετά!!

Τώρα στο δια ταύτα.
Ίσως η ενέργεια αυτή ήταν τελείως άχρηστη και μάλιστα μπορεί να αποβεί και επιζήμια, ίσως καταστροφική για τον συνδυασμό του Φιορεντίνου. Εκτός του οτι δείχνει μια αδικαιολόγητη επιπολαιότητα [φαντάσου να εκλεγούν!!] ίσως και να εκτίμησαν λανθασμένα το πιο "πάνω τυπογραφικό λάθος", δηλαδή να μην υπήρχε λάθος..
Διαβάζοντας την εγκύκλιο υπ. 18 του ΥΠΕΣ και το σχετικό άρθρο περί του "περιεχόμενου των ψηφοδελτίων", ΠΟΥΘΕΝΑ - ξαναλέω - ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναγράφεται η υποχρέωση για ρητή αναγραφή των οδηγιών σταυροδοσίας.
ΥΣ: Ίσως υπάρχει άλλη εγκύκλιος σχετικά με το "υποχρεωτικό περιεχόμενο των ψηφοδελτίων", δεν το ξέρω.

Ας παραθέσω όμως ολόκληρο το σχετικό άρθρο:

"Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 18 για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
Αριθμ. Πρωτ.:48648/26-8-2010
Αριθμ. Εγκυκλίου:18

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
1. Γενικά

Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί. Έχουν σχήμα ορθογώνιο και εκτυπώνονται με φροντίδα και ευθύνη των συνδυασμών.
Τα τυπογραφικά στοιχεία των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι σε μαύρη απόχρωση.
Σύμφωνα με το άρθρο 43 του ΚΔΚ οι συνδυασμοί οφείλουν να τυπώσουν τα ψηφοδέλτια και να παραδώσουν με απόδειξη στο δήμαρχο, οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ψηφοδέλτια σε αριθμό επαρκή για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειάς τους.

2. Περιεχόμενο Ψηφοδελτίων
Σε όλα τα ψηφοδέλτια υποψηφίων συνδυασμών σημειώνονται στο επάνω μέρος το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, όπως έχουν δηλωθεί και αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης.

Επισημαίνεται, τα ακόλουθα, όπως ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 45722/ 10.8.2010 (Β’ 1297) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και δεν αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες (πχ Δήμος Νέας Σμύρνης) κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ψηφοδέλτιο, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία:
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου με τη σχετική ένδειξη
3. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά


• Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, και αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες (πχ Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Νομού Αρκαδίας), κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα, το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία:
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου με τη σχετική ένδειξη
3. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά
4. την ονομασία της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας,
5. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.

Οι υπό στοιχεία 1, 2 και 3 καταγραφές αποτελούν το πρώτο μέρος και οι υπό στοιχεία 4 και 5 καταγραφές αποτελούν το δεύτερο μέρος του ψηφοδελτίου.

• Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία:
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου με τη σχετική ένδειξη
3. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, με αλφαβητική σειρά, της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας, όπου ανήκει η δημοτική ή τοπική κοινότητα
4. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, όλων των υπολοίπων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των λοιπών εκλογικών περιφερειών, με σχετική ένδειξη της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι
5. την ονομασία της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας
6. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.

Οι υπό στοιχεία 1, 2 και 3 καταγραφές αποτελούν το πρώτο μέρος, οι υπό στοιχείο 4 καταγραφές αποτελούν το δεύτερο μέρος, και οι υπό στοιχεία 5 και 6 το τρίτο μέρος του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι σε όσους Δήμους αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού θα φέρουν και το προαναφερόμενο τρίτο μέρος, με την σχετική ένδειξη, μόνο στην περίπτωση που έχουν υποψηφίους στην αντίστοιχη δημοτική ή τοπική κοινότητα.

Σε όσους Δήμους γίνει επαναληπτική ψηφοφορία την 14η Νοεμβρίου 2010, τα ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκλογή αυτή θα είναι τα ίδια με τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την 7η Νοεμβρίου 2010"


Τώρα;;

Θα δείξει..
Κάτι ακούω για προσφυγή των άλλων συνδυασμών..
Θα επανέλθω!!

Ο Βασίλης Μαργάρας με τον Μαχαιρίδη


"Υπόσχομαι να αγωνιστώ για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, για μια Περιφέρεια δημιουργική, αναπτυξιακή και αλληλέγγυα. Κατεβαίνω υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη και με Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων τον Γιώργο Πουσσαίο, στελέχη με μακρά εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα των νησιών εντός της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, να αγωνιστούμε για καλύτερες υποδομές στην υγεία. Είναι σημαντικό να προωθήσουμε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης. Η φωνή της Περιφέρειας πρέπει να ακουστεί δυνατά στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αυτά που δικαιούμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τόπος στα νιάτα...

Συνέντευξη στην "Κοινή Γνώμη" έδωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την Μύκονο με τον συνδυασμό του κ. Κόκκινου, Κώστας Κουκάς.

[Πατήστε στην εικόνα να μεγαλώσει]

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κεντρική ομιλία του Μέγα την Παρασκευή

Στο θεατράκι της Λάκκας θα γίνει η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δήμαρχου Α.Κουσαθανά - Μέγα, την Παρασκευή στις 5 Νοεμβρίου και στις 7 το απόγευμα..

Ο συνδυασμός "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ" μας καλεί σε μια συγκέτρωση προεκλογική για να δώσουμε μια απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν.

Ενωμένοι είμαστε σίγουροι οτι θα τα καταφέρουμε!
Ενωμένοι θα πάμε την Μύκονο πιο ψηλά!

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
(υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου)

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΑΔΑΟΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Κυκλάδων)

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Μυκόνου

ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Οδοντίατρος - Καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης
π. Δημ. Σύμβουλος Δ. Μυκόνου

ΚΟΝΤΟΥ – ΜΠΟΥΡΓΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Δημοτική υπάλληλος,Μέλος ΝΟΔΕ Κυκλάδων

ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Δικηγόρος,Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου,
Υπεύθυνος Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων