Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης
Πάλεψε μαζί μας

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΛΙΛΑ) του ΗΛΙΑ
(ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)

ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ του Γεωργίου
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΣΙΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου.

Η Συνέντευξη του Υφυπουργού Π.Ρήγα στη Σύρο


Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε της Σύρου ο υφυπουργός ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας. Στην αρχή αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης όσο αναφορά την ανάκαμψη της οικονομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δείτε και ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ΕΔΩ:
Syrostoday - Web TV

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτική συνάντηση με την "Φιλοζωϊκή Μυκόνου"

Είναι γνωστό το σπουδαίο έργο της "Φιλοζωϊκής Μυκόνου" για τα αδέσποτα του νησιού μας. Αμέτρητες ώρες ξοδεύουν οι κυρίες του σωματείου για την περίθαλψη, το τάϊσμα, την στείρωση, την εύρεση φιλόξενων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η οικονομική βοήθεια που παρέχει στο σωματείο ο Δήμος Μυκόνου. Μάλιστα για το τρέχον έτος "τρέχει" ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αμοιβές για τις κτηνιατρικές φροντίδες αξίας 30.000 ευρώ και παράλληλα με ξεχωριστά κονδύλια επιχορηγείται η αγορά τροφών για τα ζώα τον χειμώνα.

Πάγιο και δίκαιο αίτημα της "Φιλοζωϊκής Μυκόνου" είναι να μεριμνήσει ο Δήμος για την δημιουργία ενός οργανωμένου "καταφύγιου αδέσποτων" σε κάποιον χώρο. Η απόκτηση παρόμοιων εγκαταστάσεων θα βοηθήσει σημαντικά την περισυλλογή των αδέσποτων, ώστε η Μύκονος να γίνει μια φιλόξενη χώρα για τα αδέσποτα.

Τα παραπάνω δίκαια αιτήματα είχαν να κουβεντιάσουν με τον δήμαρχο Α.Κουσαθανά - Μέγα οι δύο κυρίες από το Δ.Σ. της Φιλοζωϊκής Μυκόνου. Με την ευκαιρία δε ζήτησαν και πήραν την άδεια από τον Δήμο για μια εκδήλωση την ημέρα των εκλογών.

Συγκεκριμένα για το σκοπό της οικονομικής ενίσχυσης του έργου τους, θα προσφέρουν σπιτικά γλυκά, φτιαγμένα από τα χέρια των μελών τους, έτσι για να ... γλυκάνουν τους ψηφοφόρους και τους υποψήφιους, προπαντός τους χαμένους!

Η ιστοσελίδα τους: "Φιλοζωϊκή Μυκόνου"

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Κ.Ε.Πο.Μ. πατάει γκάζι...

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου δημοσίευσε καλαίσθητο έντυπο με το πρόγραμμά τους: Προγραμματικές θέσεις για τον Δήμο Μυκόνου


Επίσης γνωστοποίησε με μια καταγάλανη αφίσα τις προγραμματισμένες προεκλογικές της εκδηλώσεις.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θέλουμε .. ασφάλεια!

Ενίσχυση με προσωπικό για το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, ζήτησε ο δήμαρχος Α.Κουσαθανά - Μέγας, σε επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Με την επιστολή αυτή ζητά την μόνιμη και όχι εποχική στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού και παράλληλα τη δημιουργία τμήματος ασφαλείας.

Aφορμή στάθηκε η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Δημήτρη Ζουγανέλη. Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Μυκόνου αναφέρει:

«Ευρισκόμενοι στην εκπνοή της τουριστικής περιόδου και με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα του Δημητρίου Ζουγανέλη που συνέβη πρόσφατα και συγκλόνισε ολόκληρο το νησί, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής: H Μύκονος αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη, όπως προσφάτως αναδείχτηκε για μια ακόμη χρονιά και από το αμερικάνικο αναγνωστικό κοινό (Καλύτερο Ευρωπαϊκό Νησί), προβάλλοντας την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, η προβολή αυτή δεν συνάδει με την προσοχή που επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στην αστυνόμευση της Μυκόνου.

Το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου είναι υποστελεχωμένο και παρά την ενίσχυσή του που πραγματοποιείται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του, αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι έρχονται στην Μύκονο ετησίως περίπου 1.500.000 επισκέπτες.

Άλλο ένα θέμα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου είναι ότι το αστυνομικό τμήμα δεν έχει τμήμα ασφαλείας, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ανάγκη να καλύπτεται από το τμήμα ασφαλείας της Σύρου δυσχεραίνοντας το έργο της αστυνομίας και επιτείνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Επιπρόσθετα, επειδή η οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την χώρα δεν έχει αφήσει ανέπαφο το νησί της Μυκόνου, με αποτέλεσμα οι κλοπές και η εγκληματικότητα να αυξάνουν, ζητούμε: Την μόνιμη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και όχι την εποχική, καθώς επίσης και την δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έννομη τάξη στο νησί, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες».

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πάμε πάλι περιφέρεια;

Η περιφερειακή παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" ανακοίνωσαν το ψηφοδέλτιό τους.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, οικονομολόγος-πολιτικός επιστήμονας

Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Χημικός Μηχανικός

Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Δικαστικός Επιμελητής


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

1.- Θεοχάρη Ανδριαννή, αρχιτέκτονας
2.- Σταυράκη-Αθυμαρίτη Βασιλική (Βίκυ), ιδιωτική υπάλληλος


Περισσότερα ΕΔΩ: Το ψηφοδέλτιο



Πάμε να δούμε τώρα τους υποψήφιους που μας ενδιαφέρουν από τον συνδυασμό των Οικολόγων Πράσιων "Οικολογικός Άνεμος"

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Νικόλαος Χρυσόγελος του Περικλή

Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Μιχαήλ (Μιχάλης) Κουμπιός του Νικόλαου

Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου του Xαράλαμπου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
1.- Ασημομύτης Νικόλαος του Δημήτρη
2.- Θεοδωρίδου Παναγιώτα (Γιολάντα) του Πέτρου
3.- Μερτίρη Ανδρονίκη του Φώτη



Περισσότερα ΕΔΩ: Το ψηφοδέλτιο

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η κούρσα των υποψηφίων ξεκίνησε..

Με "σωματοφύλακες" παρομοιάζει ο zeppos τους 4 υποψήφιους συνδυασμούς για την δημαρχία μας. Μια παρουσίαση των υποψηφίων με σκωπτικό λόγο που ασφαλώς τους ενθαρρύνει να "χαλαρώσουν" λίγο, αλλά και εμάς μας βοηθάει να τα δούμε όλα με το απαραίτητο χιούμορ..

Η παρουσίαση είναι με τους απαραίτητους συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες όλων των συνδυασμών και είναι χρήσιμη σε όσους θα ήθελαν να βλέπουν με ένα κλικ, όλα τα ονόματα των υποψηφίων.

Η ανάρτηση του zeppoy: Οι τέσσερις ... "σωματοφύλακες"

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Και ιστοσελίδα η "Ενωμένη Μύκονος"

Απέκτησε ιστοσελίδα ο συνδυασμός "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ".
Καλορίζικη η σελίδα και εύχομαι να τα εννοούν αυτά που γράφουν στην πρώτη σελίδα. Να γίνει η παρουσία τους στο ιντερνέτ, βήμα διαλόγου με τους πολίτες, να δέχονται την καλόπιστη κριτική και να μη μετατραπεί σε έκθεση μονολόγων!

"Φίλες και Φίλοι,
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού μας Συνδυασμού ''Eνωμένη Μύκονος''.
Από αυτό το βήμα μπορούμε και θέλουμε:
Να επικοινωνούμε και να συζητάμε.
Να ενημερωνόμαστε για τα θέματα της Μυκόνου,
για τις δραστηριότητες του Συνδυασμού μας
και των στελεχών του.
Να μιλάμε για το νησί μας, για τον Δήμο, για την Πολιτική και για τα δημόσια πράγματα.
Να κρινόμαστε και να κρίνουμε. Να σχολιάζουμε και να προτείνουμε.
Να συνεργαζόμαστε και να οργανώνουμε τις δράσεις μας.
Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την ιστοσελίδα βήμα αμφίδρομης επικοινωνίας, φυτώριο ιδεών και ορμητήριο δράσεων, για τους κοινούς μας στόχους. "



Η διεύθυνση: Ενωμένη Μύκονος

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Άραγε χτίζουν στην άμμο;

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Σύρου ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με τον πρώην Γ.Γραμματέα της περιφέρειας Ν.Αιγαίου κ.Χ.Κόκκινο επικεφαλή και υποψήφιο Περιφερειάρχη για την περιφέρειά μας.

Ο Κ.Κόκκινος επιμένει στην υποψηφιότητά του, παρά τα δημοσιεύματα για την καταδικαστική απόφαση με 10μηνη φυλάκιση και πόσο αυτή θα επηρρεάσει τους Κυκλαδίτες. Ο κ.Κόκκινος έχει προσφύγει στο Εφετείο για την απόφαση και εκεί ελπίζει να δικαιωθεί και να αθωωθεί.


Εάν όμως δεν συμβεί αυτό, δικαστήριο είναι αυτό και ισχύσει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, πως άραγε θα αντιδράσει; Φαντάζομαι οτι τότε θα πρέπει να παραιτηθεί είτε απο περιφερειάρχης εάν έχει εντω μεταξύ εκλεγεί εκεί, είτε από την θέση της αντιπολίτευσης.

Άσχετα λοιπόν από το σημαντικό ζήτημα της παραίτησης λόγω πολιτικής ευαισθησίας πριν τις εκλογές, το οποίο ως φαίνεται δεν δίνει και τόση σημασία ο κ. Κόκκινος αλλά κυρίως το κόμμα του η Ν.Δ. που τον στηρίζει, τα ερωτήματα αυτά είναι υπαρκτά και τα ακούω καθημερινά στις πολιτικές συζητήσεις.

Περισσότερα: Διαφορετικός βαθμός πολιτικής ευαισθησίας.

Οι υποψήφιοι λοιπόν του συνδυασμού για τους οποίους οι Μυκονιάτες θα είχαν ενδιαφέρον να ψηφίσουν είναι:

Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων:
Μάρκος Δαδάος
Υπάλληλος ΕΛΤΑ, Επικεφαλής Μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ερμούπολης, Μέλος Δ.Σ. ΤΕΔΚ Κυκλάδων

Υποψήφοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Μύκονο:

1. Κουκάς Κωνσταντίνος
Δικηγόρος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου,Υπεύθυνος Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

2. Κοντός Ιωάννης
Οδοντίατρος, Καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης, Πρ. Δημ. Σύμβουλος Δ. Μυκόνου

3. Κοντού Εμμανουέλα
Δημοτική υπάλληλος, Μέλος ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Οι αμαρτωλοί λογαριασμοί.. αποκαλύπτουν!

Σημερινό δημοσίευμα του "Έθνους", αναφέρει οτι το όνομα του δήμαρχου Τήνου κ.Σίμου Ορφανού, συγκαταλέγεται στον μακρύ κατάλογο των "δωρητών" των υπαλλήλων της Πολεοδομίας Σύρου. Πριν λίγο καιρό αποκαλύφτηκε οτι ο υποψήφιος για την δημαρχία Μυκόνου κ.Α.Φιορεντίνος είχε καταθέσει επώνυμα 1.000.000 δρχ. σε ένα από τους 41 λογαριασμούς του δίδυμου των διευθυντών της Πολεοδομίας. Εως σήμερα καμιά πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί γι'αυτήν την κατάθεση, παρά τα δημοσιεύματα και τις ειρωνικές κουβέντες στα καφενεία. Εύχομαι να τα δικαιολογήσει ο Αντρέας και να αποτινάξει κάθε υπόνοια για ενεργητική δωροδοκία πριν τις εκλογές.

Διαβάζω στο δημοσίευμα:

"Δύο εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης για δύο στελέχη της Πολεοδομίας Σύρου στους οποίους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη, αποκαλύπτουν το σκάνδαλο με τις παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για ανέγερση πολυτελών κατοικιών στα νησιά των Κυκλάδων.

Οι... δωρητές

Οπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελέγχου περιουσιακής κατάστασης των στελεχών της Πολεοδομίας Σύρου στην κατοχή των δύο υπαλλήλων βρέθηκαν δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων διακινούνταν εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατείχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα, μετοχές, κ.λπ..

Αποκαλύφθηκαν επίσης τα ονόματα εκατοντάδων πολιτών που κατέθεταν ποσά στους λογαριασμούς των δύο στελεχών της Πολεοδομίας, στους οποίους ξεχωρίζουν δημόσια πρόσωπα από την Αθήνα, μηχανικοί, κατασκευαστές, ξενοδόχοι, δικηγόροι, καθώς και του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την εκλογή του."


Στην ανάκριση πιέστηκαν να δικαιολογήσουν τις "δωρεές" και δεν έγιναν αποδεκτές οι δικαιολογίες τους.

"Χρησιμοποιήθηκαν οι συνήθεις δικαιολογίες όταν τους ζητήθηκε να αιτιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων. Ο πρώην προϊστάμενος προσκόμισε υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών ότι πρόκειται για δάνεια, κ.λπ., αιτιολογίες που το Σώμα Ελεγκτών απέρριψε.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις όπου η αιτιολογία ήταν ο δανεισμός, το Σώμα προχώρησε σε διασταυρώσεις, όπως έγινε με τη δήλωση του Δημάρχου Τήνου, ο οποίος υποστήριξε ότι δάνεισε τον υπάλληλο το 1998 με 5 εκατομ. δρχ. για να αποπερατώσει την οικία του στη Σύρο, ενώ για άλλο ποσό που έδωσε αργότερα, η αιτιολογία ήταν ότι το έκανε για να βοηθήσει οικονομικά κάποιον τρίτο. Ο ίδιος πάντως θέλοντας να απαντήσει σε «φήμες» όπως είπε, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τροφοδότησε λογαριασμούς υπαλλήλων της Πολεοδομίας, κάτι που διαψεύδεται από την κίνηση των λογαριασμών."


Βλέπω οτι οι ανακριτές δεν .. μασάνε και είναι αποφασισμένοι να σκάψουν πολύ βαθειά με μέθοδο και επιμονή, ώστε να αποδώσουν τις ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.

"Στον ανακριτή όλοι οι... χορηγοί

Εως τώρα έχει διερευνηθεί μόνο ένα μέρος των λογαριασμών των δύο εμπλεκόμενων, ενώ όπως ζητά ο εισαγγελέας πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και οι υπόλοιπες κινήσεις καταθέσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ποιους ανήκουν.

Μάλιστα, διερευνάται εάν αυτοί που κατέθεταν ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων έχουν οικοδομήσει ακίνητα σε κάποιο νησί των Κυκλάδων που είναι αρμοδιότητας της Πολεοδομίας Σύρου. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να λάβει καταθέσεις απ' όλους τους καταθέτες, ζητώντας τους να δικαιολογήσουν ενόρκως την αιτία κατάθεσης μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς. Ιδιαίτερα από αυτούς που το όνομά τους εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές στην κίνηση λογαριασμών, καθώς και εκείνους που κατέθεταν μεγάλα ποσά."


Εδώ δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ το εξής:
Αν οι "χορηγοί" που είναι σημερινοί υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν καταφέρουν να πείσουν στην ένορκή τους κατάθεση τους ανακριτές οτι οι συναλλαγές ήσαν φιλικές και νόμιμες και τα "φέρει η μοίρα" και εκλεγούν..
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η είδηση ΕΔΩ: Πάρτι διαφθοράς στις Κυκλάδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο του Μαχαιρίδη

"Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Σύρου από τους δύο υποψήφιους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κ. Φώτη Χατζηδιάκο και Γιώργο Πουσσαίο, ο συνδυασμός της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

Ογδόντα (80) προσωπικότητες, σαράντα οχτώ από τα Δωδεκάνησα και τριάντα δύο από τις Κυκλάδες, συνθέτουν το «συνδυασμό νίκης, ελπίδας και προοπτικής για το Νότιο Αιγαίο», όπως τονίστηκε από τους κ. Πουσσαίο και Χατζηδιάκο."


Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ.Χατζηδιάκος στο "syrostoday", δήλωσε:

"Δεν τίθεται θέμα από την παράταξη για αλλαγή της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε τα κριτήρια με τα οποία η Σύρος επιλέχθηκε να είναι η έδρα της Περιφέρειας στο παρελθόν, κι ότι κύριο θέμα της παράταξης είναι η ταυτόχρονη ανάπτυξη των δύο νομών που έχουν την ίδια προοπτική, με σωστή αντιστοίχιση των υπηρεσιών μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. «Ο στόχος είναι κοινός και η σωστή αντιστοίχιση των υπηρεσιών στοχεύει στην εξυπηρέτηση της διοίκησης και της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας»."

Η είδηση ΕΔΩ: www.syrostoday.gr

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Μύκονο είναι:
1.-Ιωάννα Σαμιωτάκη
2.-Παναγιώτης Μιχαλαρίας
3.-Βασίλης Μαργάρας


Ο Βασίλης Μαργάρας δήλωσε:

"Κατεβαίνω Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη ‘Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας’. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει η Ιωάννα Σαμιωτάκη και ο Παναγιώτης Μιχαλαρίας.

Με το Πρόγραμμα Καλλικράτης η Περιφέρεια αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες και θα έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών που μας αφορούν όλους. Οι Μυκονιάτες πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες υποδομές, ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο και μια ισορροπημένη και πράσινη ανάπτυξη."

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η Μύκονος και πάλι.. "βασίλισσα των νησιών"

Η ρήση του γέρου Καραμανλή "έξω πάμε καλά", όλο και περισσότερο αποδεικνύεται οτι πάει γάντι με το νησί μας. Εδώ έχουμε γίνει μαλιά - κουβάρια τους τελευταίους μήνες, με καθημερινή σχεδόν αναφορά σε "κλέφτες & αστυνόμους", την ίδια ώρα που η Μύκονος ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης!

Μάλιστα! Περισσότεροι από 25,916 αναγνώστες του περιοδικού ψήφισαν για τα βραβεία ανάμεσα σε 10.000 προορισμούς περίπου..

Η είδηση από το σάϊτ του περιοδικού: Readers' Choice Awards 2010


Δεν μπορεί! Τι να συμβαίνει άραγε; Κάποιοι εδώ στο νησί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους ή οι αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού.... τα έχουν χαμένα! Γιατί αν πιστέψουμε το τι ακούγεται εδώ στο νησί για την "ανικανότητα" των σημερινών δημοτικών αρχών, ε τότε θα μπερδευτούμε τελείως!

Γράφει η "ΗΜΕΡΗΣΙΑ":
"Ως καλύτερο ευρωπαϊκό νησί επέλεξαν για μια ακόμη χρονιά τη Μύκονο οι αναγνώστες της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Condé Nast Traveler, απονέμοντας στο νησί το Condé Nast Traveler Readers’ Choice Award.

Η Μύκονος ξεπέρασε και πάλι τα πλέον ανταγωνιστικά νησιά της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης στην κατηγορία «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Νησί» («Best European Island»), μεταξύ των οποίων την Ίμπιζα, το Κάπρι, τη Μαδέρα και τη Μαγιόρκα, συμπληρώνοντας τη μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία (78.0).

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση αλλά και δικαίωση που το νησί μας κέρδισε και πάλι τις προτιμήσεις των Αμερικανών τουριστών. Αυτό σημαίνει ότι η κοινή προσπάθεια του δήμου, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και έχει την αναγνώριση των χιλιάδων αναγνωστών του εγκυρότερου ταξιδιωτικού περιοδικού του κόσμου», δήλωσε για τη βράβευση αυτή ο δήμαρχος Μυκόνου, κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας."


Η είδηση ΕΔΩ: Το καλύτερο ευρωπαϊκό νησί, ψηφίστηκε η Μύκονος

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο, περιόδευσαν τα χωριά της Νάξου, είδαν, άκουσαν, μίλησαν με εκπροσώπους σωματείων, συνομίλησαν με τουριστικούς παράγοντες της Νάξου, που του εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην αγορά και στις επιχειρήσεις, όπως και για την ελλιπή συγκοινωνιακή κάλυψη του νησιού.

Μετά πήγαν στην Αμοργό και είχαν συζητήσεις με τους αγρότες για τις προοπτικές σχεδιασμόυ της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, και η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

Ο κ.Μαχαιρίδης έκανε ειδική αναφορά στον υποψήφιο αντιπερειάρχη Κυκλάδων:

«Τιμή δική μου και της παράταξής μας να είναι συνοδοιπόρος μας ο Γιώργος Πουσσαίος, μια σημαντική και εμβληματική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες. Με τεράστιο έργο και προσφορά ως κοινοτάρχης και μετέπειτα δήμαρχος στην Ίο, αλλά και με καταλυτική παρουσία στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Πουσσαίος είναι ο πολιτικός εκείνος που έδωσε ώθηση στην τουριστική βιομηχανία του νησιού του, με καινοτόμες ιδέες και πολιτικές. Μόλις πρόσφατα, το συνολικό και πολύχρονο έργο του αναγνωρίστηκε με την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού στο αρμόδιο υπουργείο, συμβάλλοντας και προσωπικά στην τιτάνια προσπάθεια για να αναβαθμιστεί η εικόνα της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα, ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας να ισχυροποιήσουμε την αυτοδιοίκηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να υλοποιήσουμε τον προγραμματικό μας σχεδιασμό για τη βαριά μας βιομηχανία. Δίνουμε μαζί τον όμορφο αγώνα για να κερδίσουν τα νησιά μας αυτά που τους οφείλουν και τους αξίζουν»
Οι πέντε (5) υποψήφιοι σύμβουλοι για το νησί της Σύρου του συνδυασμού είναι οι εξής (αλφαβητικά):

1. Δημήτρης Γρυπάρης
2. Βαγγέλης Δεναξάς
3. Τζώρτζης Μακρυωνίτης
4. Μάριος Ρούσσος
5. Τερέζα Σκριβάνου - Δάσκου

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ενωμένη Μύκονος;


Εως τώρα, ο Μέγας δεν είχε "βαφτίσει" τον συνδυασμό που θα παρουσιάσει για τις εκλογές. Ο "συνδυασμός του Μέγα" έλεγαν! Αυτό μάλλον πήρε τέλος και απ'ότι μαθαίνω - καφενοκουβέντες δηλαδή - αποφάσισαν οτι θα πρέπει επιτέλους να του δώσουν όνομα.

"ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ", λένε οτι θα λέγεται. Καλό και σύντομο ακούγεται, αλλά και ελπιδοφόρο ως προς την ουσία και το βαθύτερο μήνυμα που θέλει να στείλει. Γιατί έως τα σήμερα οι άνθρωποι του συνδυασμού του, έχουν κατηγορηθεί, λοιδωρηθεί, σκυλοβριστεί και όποια άλλη προσβολή θέλεις να ονομάσεις την έχουν δεχτεί, αλλά ποτέ δεν έχουν απαντήσει δημόσια με τον ίδιο τρόπο. Οι απαντήσεις προέρχονταν κυρίως από τον Μέγα, είχαν σταλεί προς την εφημερίδα της Σύρας και ήταν πάντα σε κόσμιο ύφος. Να υποθέσω λοιπόν οτι το "Ενωμένη Μύκονος" είναι μια στάση και μια προτροπή για τους συμπολίτες μας να παραμείνουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ, να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να παρασυρθεί από το κλίμα της σκανδαλολογίας και του διχασμού που προωθείται από ορισμένους ανεγκέφαλους.

Θα μπορούσα να πω επίσης οτι η παράταξη του Μέγα, η "Ενωμένη Μύκονος", δεν έχει δώσει έως σήμερα την εντύπωση οτι έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ιντερνετική παρουσία. Δεν έχουν ιστοσελίδα, δεν γράφουν άρθρα επώνυμα σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs και γενικά υπάρχει μια σχετική "απαξίωση" της χρησιμότητας του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης. Δεν ξέρω αν αυτό είναι συνειδητοποιημένη στάση και απόφαση.

Εγώ θα τους πρότεινα να το ξαναδούν αυτό και να ακολουθήσουν και αυτοί τον νέο τρόπο ενημέρωσης του πολίτη, παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο στόμα - με - στόμα.

ΥΓ: Ε!!! Μην πάει στο "κακό" ο νούς σας...

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Με το στόμα ... ραμμένο!!

Η απόγνωση, η απελπισία, το αδιέξοδο. Οι ψυχές έχασαν κάθε ελπίδα στον τόπο τους και αποφάσισαν να φύγουν. Η μόνη τους ελπίδα να ζήσουν. Ήλθαν αποφασισμένοι να μείνουν. Και για να μην απελαθούν, έραψαν τα στόματά τους! Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ την οδύνη της ψυχής που επιτρέπει στο ίδιο του το χέρι να βυθίσει την βελόνα στα χείλη, πάλι και πάλι!!

"Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όσο και ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν οι γιατροί στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όταν διακομίστηκαν δύο νεαροί λαθρομετανάστες με τα στόματα τους ραμμένα! Όπως εξήγησαν γραπτώς, το είχαν κάνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απέλασή τους!

Οι δύο Ιρανοί ηλικίας 25 και 30 χρόνων είχαν βγάλει ίνες από τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου με βελόνα (!) κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να υπολογίζουν τον αφόρητο πόνο! Ήταν, μάλιστα, τόσο αποφασισμένοι, ώστε δεν επέτρεψαν στους γιατρούς να τους κόψουν τα ράμματα για να περιποιηθούν τις πληγές τους ελπίζοντας ότι η πράξη τους θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους!

Το μόνο που δέχθηκαν οι δύο απελπισμένοι αλλοδαποί, ήταν να παραμείνουν στο νοσοκομείο, να τους γίνει εμβολιασμός και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα. Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γιατροί το απροσδόκητο περιστατικό, καθώς οι δύο νεαροί είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται απαραιτήτως ιατρική φροντίδα."


Από το "Θέμα": Μετανάστες έραψαν το στόμα τους!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ενας πολύ καλός γνώστης της Αυτοδιοίκησης, για αντιπεριφερειάρχης των Κυκλάδων

Κατά την φτωχή μου γνώμη, είναι η καλύτερη επιλογή. Αν εκλεγεί θα πετύχει! Πετυχημένος δήμαρχος της Οίου για χρόνια οι Νιώτες σχεδόν "έκλαιγαν" που τον τράβηξαν στο Υπουργείο οι γνωρίζοντες τις ικανότητές του..
Όλοι με Πουσσαίο λοιπόν!

Η είδηση από την "Κοινή Γνώμη":

"Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος θα είναι τελικά ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη. Ένα 24ωρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μπάιλα από τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι τη θέση του νομάρχη Κυκλάδων θα καταλάβει ο κ. Πουσσαίος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, χθες επρόκειτο να υποβάλλει την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο. Όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Κυκλαδίτες, ο Γιώργος Πουσσαίος είναι ένας κατεξοχήν άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κι ένας πολιτικός με βαθιά γνώση των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που απασχολούν τη νησιωτική χώρα "

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αλλο δίωξη για κακούργημα και άλλο καταδίκη για πλημμέλημα!!

Το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος! Υπάρχει διαφορά μεγάλη..
Μόνο που η διαφορά που φαίνεται ολοκάθαρα κύριε Κόκκινε, είναι στο βαθμό πολιτικής ευαισθησίας.

Ο κ. Μπάϊλας παραιτήθηκε μόλις άρχισαν τα όργανα, την επόμενη κι'όλας μέρα από το καλογραμμένο σημείωμα της "Καθημερινής" που ναι, αναφέρετο στην δίωξη εναντίον πολλών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της πολεοδομίας και ανάμεσά τους και ο νυν Νομάρχης για αμέλεια. Δηλαδή οτι δεν πήρε χαμπάρι το σκάνδαλο που ζημίωσε το δημόσιο.
Ενώ εσείς κύριε Κόκκινε, συνεχίζετε ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα! Ωσάν μια καταδίκη σε 10μηνη φυλάκιση κρατικού λειτουργού, οχι για παραλήψεις, αλλά για:

[Απόσπασμα απόφασης]: «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος... παρέβησαν με πρόθεση τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε τρίτα πρόσωπα και ταυτόχρονα να βλάψουν με την παράβαση αυτή κάποιον άλλο και το κράτος και δι' αυτού του τρόπου του εννόμου αγαθού της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών προς το συμφέρον της πολιτείας».

Επειδή βέβαια υπέρτατος κριτής είναι ο λαός, ας διαβάσουμε τι λέει ο κ. Κόκκινος στην δήλωσή του:

"Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να επισημάνω και να αποσαφηνίσω ότι υπάρχει τεράστιας τάξης διαφορά ανάμεσα στα δύο ζητήματα που απασχολούν την δικαιοσύνη τόσο για εμένα όσο και για τον κ. Μπάιλα (νομάρχη Κυκλάδων).

Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω αφορά πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα, αντίθετα η πράξη για την οποία είναι υπόδικος ο κ. Μπάιλας αφορά έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα απλής συνεργίας σε απιστία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης διευκρινίζω ότι παρά το λαϊκίστικο «κονιορτό» που επιχείρησε να δημιουργήσει -πριν καλά καλά εκδοθεί απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σύρου (τυχαίο άραγε…)- ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσος, παρεμβαίνοντας προκλητικά και αναρμόδια έτσι στις περιφερειακές εκλογές, έχει ανασταλεί ήδη επί τριετία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει στο νομικό κόσμο (σύμφωνα με την νομική ορολογία). Ταυτόχρονα το δικαστήριο έκρινε με ρητή διάταξη του ότι δεν πρέπει να στερηθώ των πολιτικών δικαιωμάτων μου, διάταξη που είναι αμετάκλητη.

Με βάση των δεδομένων ότι ήδη έχουμε ασκήσει έφεση και μέχρι η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη, δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα συμμετοχής μου στις εκλογικές διαδικασίες, όμως δεν υφίσταται ούτε ηθικό πρόβλημα καθώς όσο σεβαστές και αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να περνούν από την ‘’κρισάρα ‘’ των τριών βαθμών δικαιοσύνης ούτως ώστε να καταστήσουμε κάποιον ένοχο ή αθώο.

Θυμίζω επίσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ο ίδιος είχα ακυρώσει τον διαγωνισμό εν τη γενέσει του (για κακή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων) και αφορούσε διοικητική πράξη που είχε στόχο την ημιαπασχόληση τριάντα (30) ατόμων και την στελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με διαφανείς διαδικασίες. Η μήνυση που μου υποβλήθηκε πραγματοποιήθηκε ένα (1) μήνα αργότερα από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και σημερινό κυβερνητικό στέλεχος κο Π. Ρήγα (ο οποίος σημειωτέων δεν παρέστη στη πρόσφατη δίκη) και πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές πριν λίγες ημέρες.

Γίνεται σαφέστατο ότι μεταξύ της δικιάς μου υπόθεσης και του κ. Μπάιλα δεν υπάρχει συσχετισμός ούτε νομικός ούτε λογικός. Δεν είναι θεμιτός ο οποιοσδήποτε συσχετισμός σε μια πράξη διοικητικού χαρακτήρα που με αφορά, με μια κατ’εξακολούθηση κακουργηματική συμπεριφορά που προκάλεσε τεράστια ζημία στο Δημόσιο που αποτιμάται με σοβαρότατη τελμάτωση της περιουσίας του από την μη είσπραξη προστίμων, όπως τουλάχιστον αποτιμάται το περιβόητο σκάνδαλο της Μυκόνου και της πολεοδομίας Σύρου που ανήκει στη νομαρχία Κυκλάδων."


Από το: www.syrostoday.gr

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μπάμμμμ... και κάτω!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το "μελάνι" του προηγούμενου ποστ και ο Μπάϊλας παραιτήθηκε!! Αφορμή στάθηκε το σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής" με τίτλο: «Γκρίζοι» υποψήφιοι στο Αιγαίο.

"Βαριά σκιά στην εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ρίχνει η εμπλοκή προβεβλημένων στελεχών και από τα δύο μεγάλα κόμματα με τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 10 μηνών για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν. Δ. Χαρ. Κόκκινο. Ομως ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και στον πρώην νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, με τον συνδυασμό του Ν. Μαχαιρίδη, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Στις 4 Οκτωβρίου, στη Σύρο, ο κ. Μαχαιρίδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κ. Μπάιλα στον συνδυασμό, εκκρεμεί όμως η έγκριση από την Ιπποκράτους."

Στο δημοσίευμα όπως διαβάζουμε γίνεται λόγος και για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ, τον πρώην περιφερειάρχη κ.Κόκκινο, που ως γνωστόν καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση, αλλά περιμένει να δικαιωθεί στο Εφετείο. Όπως βλέπουμε η ευαισθησία είναι ένα καθαρά υποκειμενικό συναίσθημα και ενώ ο ένας ήδη έχει μια καταδίκη, άσχετα αν προσέφυγε στο εφετείο, παραμένει στην κούρσα των εκλογών, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την κοινή γνώμη, ο άλλος παραιτήθηκε επειδή η εφημερίδα έκανε ευρέως γνωστά αυτά τα περί διώξεων, που ήταν βέβαια γνωστά εδώ στις Κυκλάδες και ήσαν η αιτία των "δισταγμών" του κ.Ρήγα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπάιλα:

"Μετά το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που για δεύτερη φορά επανέρχεται στο πρόσωπο μου χωρίς λόγο και αιτία και προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψη μου αλλά και να μη φέρω σε δύσκολη θέση τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και αγαπητό φίλο και συναγωνιστή Γιάννη Μαχαιρίδη με τον οποίο έχουμε δώσει συνεχείς και πολύχρονους αγώνες για την Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα αν και δικαιωμένος από την επιλογή του στο πρόσωπο μου να με προτείνει ως Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να απέχω από τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές διότι όπως διαφαίνεται κάποια σκοτεινά κέντρα (παράκεντρα εξουσίας) θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου προκειμένου να πλήξουν το συνδυασμό ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη.

Αισθάνομαι δικαιωμένος από την αγάπη του κόσμου και από τις θέσεις των φορέων των Κυκλάδων που με αγκάλιασαν και με στήριξαν σε αυτόν τον κατά πάντων άνισο αγώνα.

Αισθάνομαι υπερήφανος που παρά τον πόλεμο ο Γιάννης Μαχαιρίδης με επέλεξε για Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα καταδείξει την αλήθεια και θα δείξει όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα της σκευωρίας που εξυφαίνεται κατά του πρόσωπου μου.

Ευχαριστώ όλο το λαό των Κυκλάδων τον οποίο υπηρέτησα για τριάντα και πλέον χρόνια με όλες μου τις δυνάμεις.

Πιστεύω ότι θα κατανοήσει την απόφαση μου και την ευαισθησία μου αφού όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής τον υπηρέτησα χωρίς να δεχτώ το παραμικρό στίγμα στο πρόσωπό μου."


Από το www.syrostoday.gr

Ο Μπάϊλας για αντιπεριφερειάρχης!

Τελικά τα κατάφερε! Παρ'όλες τις "αντιρρήσεις" του νυν υφυπουργού Π.Ρήγα για λόγους πολιτικής ευθιξίας - ανάμιξη του ονόματός του στην παραγγελία έρευνας της εισαγγελίας Σύρου για το σκάνδαλο της πολεοδομίας - χθες ο κ. Μαχαιρίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Δ.Μπάϊλα, νυν Νομάρχη Κυκλάδων, για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

"Τον κ. Δημήτρη Μπάιλα ως υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ανακοίνωσε σήμερα από τη Σύρο ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Είναι χαρά και τιμή μου να συστρατεύεται μαζί μας ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, που υπηρέτησε και αυτός το θεσμό της Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης σε ένα δύσκολο νομό, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας πολλά για τους συμπατριώτες του»
δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, πλέκοντας το εγκώμιο του συναδέλφου και συνεργάτη του.

«Δεν είναι τυχαία η διαχρονική αγάπη και εμπιστοσύνη των Κυκλαδιτών στο πρόσωπο του νομάρχη τους» τονίζει ο κ. Μαχαιρίδης, προσθέτοντας: «Με τον Δημήτρη Μπάιλα μας συνδέει η κοινή μας πεποίθηση ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση, ειδικά στα νησιά μας, μπορεί να αναζωογονήσει τις μικρές μας κοινωνίες. Μας συνδέουν επίσης κοινές αγωνίες και στόχοι για να καταστεί το Νότιο Αιγαίο χώρος δημιουργίας, με ενιαία πλέον την έκφραση Δωδεκανήσιων και Κυκλαδιτών, που μοιράζονται τα ίδια όνειρα και την ίδια απαίτηση να κατακτήσουν τα νησιά μας τη θέση και το ρόλο που τους αρμόζει».

ΑΥΡΙΟ (Τρίτη) θα ανακοινωθεί από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη το όνομα του υποψηφίου χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου. Πρώτη μέρα της περιοδείας του στα νησιά των Κυκλάδων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνάντηση και συνεργασία με τον κ.Μπάιλα, με τον οποίο επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το Νεώριο της Ερμούπολης, όπου επισκέφθηκε όλα τα τμήματα των ναυπηγείων και συνομίλησε με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους.

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης επισκέφθηκε τον Δήμο Ερμούπολης και αντάλλαξε απόψεις με τον δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα, ενώ το μεσημέρι περιόδευσε στον Δήμο Ποσειδωνίας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Τζώρτζη Μακριωνίτη."


ΠΗΓΗ: Ο Δημήτρης Μπάιλας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Απαράδεκτες πρακτικές

Είναι σκόπιμο να βάζουμε την "κριτική" μας, πάνω από την ηθική και την νομιμότητα;
Εάν βέβαια πρόκειται για κριτική μιας δημοτικής παράταξης και οχι για προσωπική εμπάθεια και ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Γιατί η ανωνυμία των blogs και των κοινωνικών δικτύων, όσο επιθυμητή και αν είναι, πολλές φορές κρύβει ανομολόγητες εμπάθειες, κόμπλεξ κατωτερότητας, ή προσωπικές αντιπάθειες που καταλήγουν σε αβυσαλέο μίσος.

Πρόσφατο "δείγμα" των παραπάνω αρνητικών χαρακτηριστικών, είναι ένα ποστ στο facebook - mykoniates: Απόσπασμα από δημοσίευμα "Πρωτοσέλιδο και πάλι η Μύκονος! Αρχινταβαντζής, εισπράκτορας και ταμίας των αστυνομικών..."

Εχει μια εικόνα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" και ακριβώς δίπλα μερικά απαράδεκτα σχόλια για συμπολίτη μας, με τον προφανή σκοπό οι αναγνώστες να συνδέσουν τα σχόλια με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Μόνο που πουθενά στο δημοσιευμα δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη από όλα όσα δήθεν καταγγέλει ο χρήστης "Μυκονιάτες". Εν συνεχεία, αν κάποιος ανοίξει τα σχόλια για να διαβάσει όλο το κείμενο, θα ανακαλύψει έκπληκτος οτι, "δημοσίευμα" αποκαλείται μια καταχώρηση σε ένα blog της πλάκας, από μια αυτοαποκαλούμενη "δημοσιογράφο" και μάλιστα ονειρευόμενη μεγαλεία λέγοντας οτι είναι ιδιοκτήτρια εφημερίδας.. εννοώντας το συγκεκριμένο blog.
Και η εικόνα της εφημερίδας;
Που κολλάει;
Πάει, χάσαμε τη μπάλλα!

Τι είδους "κριτική" επιχειρείται εδώ δεν καταλαβαίνω. Αυτό που είναι φανερό είναι η καθαρή κατασυκοφάντηση του αναφερόμενου στο σχόλιο. Και αυτό γιατί κανείς, ούτε βέβαια η εφημερίδα, αλλά ούτε καμία εισαγγελική ή δικαστική αρχή έχει αναφέρει παρόμοια "γεγονότα". Γενικώς χωρίς κανένα στοιχείο, έχει μπει μπροστά μια επιχείρηση λάσπης, με προφανή σκοπό να πληγεί η δημοτικότητα του "Κορνίβα".

Φέρτε στοιχεία, φέρτε αποδείξεις ή ένορκες μαρτυρίες οτι ήταν ο "μεσάζοντας" όπως γράφετε και όλοι θα σας παραδεχτούν. Και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγνώμη από τον χρήστη "Μυκονιάτες" ή ακόμη και από την φερόμενη ως δημοσιογράφο κ. Πόπη Σουφλή. Αλλοιώς μάλλον εσείς πρέπει να πείτε δυνατά την ΣΥΓΝΩΜΗ σε όλους μας, επειδή μας περνάτε για μαλάκες, αλλά ιδιαίτερα στον Βαμβακούρη που τόσο "αγαπάτε"!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Φτού κι'απ'την αρχή;

Διαβάζω στην "Κοινή Γνώμη" την επιστολή που έστειλε ο Φιορεντίνος, με την οποία κατηγορεί τον Μέγα για ολιγωρία (παλι;) για την καθυστέρηση της έγκρισης της μελέτης σχεδίου πόλης. Να το δεχτούμε αυτό..
Αλλά ως προς τις αντιρήσεις που έχει για τις ρυθμίσεις της μελέτης στην επιστολή του, είμαι περίεργος γιατί τότε ψήφισε θετικά για την μελέτη. Η μελέτη ψηφίστηκε πρόσφατα ΟΜΟΦΩΝΑ! Μάλιστα το ανησυχητικό για όλους τους κατοίκους της Χώρας είναι οτι μας υπόσχεται οτι αν εκλεγεί, θα ανοίξει πάλι τον σχετικό φάκελλο και θα αρχίσει μια εκ νέου διαδικασία σχεδιασμού και μελέτης της κάθε περίπτωσης χωριστά!
Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι δηλαδή.. Μόλις που ανάσανε ο κοσμάκης και είπε οτι μπορεί κάποτε να εκδοθεί και καμιά αδειούλα, πάμε πάλι πίσω ..

Η επιστολή του Α.Φιορεντίνου όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα:

"Δύο χρόνια έκανε η μελέτη – γνωμοδότηση της ομάδας επιστημόνων υπό τον καθηγητή κ. Μέλισσα, να φτάσει από το γραφείο του Δημάρχου στην αίθουσα του Δ.Σ. και να ακουστούν επίσημα οι απόψεις των μελετητών που αφορούν στο σχέδιο πόλεως Μυκόνου. Το 2008 με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και απόφαση του Δ.Σ. ανατέθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων σε ομάδα επιστημόνων Χωροτακτών και Νομικών να εξετάσει τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν το σχέδιο πόλεως και την επέκταση αυτού καθώς και την πράξη εφαρμογής. Τους εδόθη κατεύθυνση, να εξετάσουν, αν μπορεί να μειωθούν ή να απαλειφθούν οι εισφορές σε γη και σε χρήμα ή αν απαλειφθούν όπου είναι δυνατό, στην επέκταση του σχεδίου πόλεως δηλαδή στις περιοχές πάνω από τον παλαιό περιφερειακό.

Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση που ολοκληρώθηκε από τους μελετητές τον Νοέμβριο του 2008 με απλές κουβέντες αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

α) Είναι δυνατόν η μελέτη της πράξης εφαρμογής, να μην πάρει εισφορές σε γη για τα οικόπεδα που βρίσκονται κάτω από τον παλιό Περιφερειακό δηλαδή στο αραιοδομημένο τμήμα του παλαιού οικισμού.
β) Για την περιοχή της επέκτασης (πάνω από τον παλιό περιφερειακό) προτείνει να γίνει μελέτη για να εξετάσει εάν - εκείνη την εποχή - κάποια περιοχή της επέκτασης ήταν πυκνοδομημένη (ώστε να μην δώσουν εισφορά σε γη τα κάτω των 500τ.μ. οικόπεδα και μόνο) για να μπορεί να χαρακτηρισθεί και να νομοθετηθεί ως τέτοια σήμερα, με το δεδομένο επίσης και σε συνδυασμό, ότι και στην περιοχή της επέκτασης η πολεοδομία πολύ παλιά έδινε άδειες με την νομοθεσία του καθεστώτος «οικισμών προ του 1923».

Ο συνδυασμός «Μύκονος Επόμενη Μέρα» :
α) κρίνει ότι αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα της γνωμοδότησης αυτής είναι θετικό και δημιουργεί διεξόδους.
β) δεν αντιλαμβάνεται πώς η γνωμοδότηση αυτή, η οποία τέλη Νοεμβρίου του 08 κατετέθη στο Δήμο, εδόθη στο προεδρείο των Μηχανικών Μυκόνου και ανακοινώθηκε δύο φορές από τον προηγούμενο Δήμαρχο στα τελευταία συμβούλια του 08 (απολογισμός, προϋπολογισμός, κ.λπ.), δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 09, έτσι ώστε να αποπερατωθεί το έργο των μελετητών, οι οποίοι είναι ακόμη απλήρωτοι, να ανακοινωθεί στους πολίτες και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος προκειμένου να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια.
γ) Κυρίως όμως δεν αντιλαμβάνεται τις θριαμβολογίες σε επίπεδο Δήμου και τοπικής εφημερίδας όπου παρουσιάζεται αφενός ως επίτευγμα της τωρινής Δημοτικής Αρχής και αφετέρου ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λύθηκαν τα προβλήματα ώστε ο κόσμος να μπορεί να οικοδομήσει. Σε τέτοια περίπτωση δεν μένει παρά οι πολίτες να ζητήσουν από το Δήμαρχο να τους δώσει βεβαιώσεις ότι μπορούν τώρα να οικοδομήσουν!!! Διότι σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι ενόψει εκλογών κοροϊδεύουν με ανακρίβειες τον κόσμο και παρουσιάζουν την τρομακτική καθυστέρηση για την οποία ευθύνονται ,ως επίτευγμα. Δυστυχώς το μόνο που έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι μια τελειωμένη γνωμοδότηση από το τέλος του 2008, να την φέρει προς συζήτηση τον Σεπτέμβριο του 2010!! αι σαν μην έφτανε αυτό να κοροϊδεύει τον κόσμο ότι αυτόματα χτίζει….!! Οι ευθύνες του σημερινού Δημάρχου για την καθυστέρηση αυτή και το κοινωνικό – περιβαλλοντικό κόστος είναι τεράστιες. Αντί να θριαμβολογεί θα πρέπει να απολογηθεί.

Ο συνδυασμός «Μύκονος Επόμενη-Μέρα» μετά τη νίκη του στις εκλογές και την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου δεσμεύεται ότι μια από τις βασικές του προτεραιότητες θα είναι:

Α) Έναρξη διαβούλευσης με κάθε κάτοικο χωριστά
Β) Συγκέντρωση στο Δήμο με τους κατοίκους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να συζητηθούν, να συμφωνηθούν και να προγραμματιστούν όλες οι ανωτέρω κινήσεις.
Γ) Ανασύνταξη της μελέτης εφαρμογής και άμεση επίλυση του ζητήματος των ιδιοκτησιών κάτω από τον παλαιό περιφερειακό. Δ) Έναρξη των μελετών για καθορισμό πυκνοδομημένων περιοχών (όρια οικισμού προ του 1923 κ.λπ.)
Ε) Παρουσίαση αποτελεσμάτων των μελετών και διαβούλευση με τους κατοίκους.
Στ) Εφόσον τα αποτελέσματα κριθούν θετικά, θα προχωρήσουν σε άμεση ανασύνταξη της μελέτης και έκδοση προεδρικού διατάγματος προκειμένου οι κάτοικοι επιτέλους να μπορούν να οικοδομήσουν. Επιπλέον ο Δήμος θα προχωρήσει στα έργα υποδομής που προβλέπονται στο σχέδιο και στις απαιτούμενες αναπλάσεις έτσι ώστε οι Μυκονιάτες να ζήσουν και να απολαύσουν τη νέα πόλη της επέκτασης. "


Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτό το κατεβατό;